Френския посланик в страната ще трябва да изясни възгледите на Макрон

Еманюел Макрон: Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия

1061 | 8 ноем. 2019 | 10:24

Според президента на Франция, страната може да се сблъска с проблема със завръщащите се джихадисти


Кабинетът на държавния глава на Босна и Херцеговина Желко Комшич заяви, че ще покани френския посланик в страната Гийом Русон на разговори заради изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че "Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия".

От Русон ще бъде изискано да изясни възгледите на Макрон, съобщиха от кабинета на Комшич.

В интервю за „Икономист“ френският президент каза също, че що се отнася до региона на Западните Балкани, нито Северна Македония, нито Албания не са изправени пред проблема за завръщането на джихадистите, за разлика от Босна, която може да се сблъска с това.

„Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Северна Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема за завръщането на джихадистите“, каза Макрон.


От категорията

Вучич свика среща на Съвета за национална сигурност заради шпионския скандал с руски агент

Снимка: Вечерне новости-1574328383.jpg

Информацията за възможния руски шпионаж предизвика тревога в сектора на ...

21 ноем. 2019 | 11:22

Бени Ганц обяви, че не може да формира коалиционно правителство

-1569177287.jpg

Така Израел се приближава към нови, трети за годината парламентарни избори.

21 ноем. 2019 | 10:38

Гласуват новата ЕК на 27 ноември

-1563253186.jpg

Ако вотът бъде положителен, Комисията ще встъпи в длъжност от 1-ви декември, ...

21 ноем. 2019 | 15:41

Хенри Кисинджър: Търговската война между САЩ и Китай може да прерасне в истинска война

-1467215231.jpg

Първата световна война избухна заради относително малка криза, а днес оръжията ...

21 ноем. 2019 | 15:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


8 ноем. 2019 | 14:07Турция започна военна операция срещу НАТО и терористите им съюзници в Северен Ирак! ВЪН НАТО петрол геноцидните Коран пикльовци от Родинана на Дякона, Ботева и Вапцарова! https: www.youtube.com watch?v BGpTrDEqQRs Благодарим на Братският ни Руски Народ освободител, за това че в 2019г., опрости на Африка, дълг за 20 миллиарда долара! Коя друга държава в днещо време, може да се похвали с такава ЩЕДРОСТ? С Уважение, Енчев T. F. : 81 (424) 62 4808 URL http: www.dss en.com URL http: www.dome tech bg.com "Българският нов жизнен формат" http: www.spiralata.net biblioteka "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский 5век преди Христа


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.