Трябва незабавно да пристъпим към действие, така както направихме по време на глобалната финансова криза, добави той

Ердоган: Всички страни трябва да участват в борбата с пандемията

458 | 26 март 2020 | 19:28

Ердоган каза, че трябва да се споделя опитът за контрола на епидемията и диагностицирането и лечението на болестта. Той изтъкна, че пандемията от коронавируса още веднъж е показала важността от сътрудничество и дух на разбирателство в Г-20


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва днес чрез видеоконферентна връзка в извънредната среща на Г-20, посветена на пандемията от Ковид-19, отправи след това призив към всички страни да участват в борбата с пандемията, предаде Анадолската агенция, цитира Новини.бг

Трябва незабавно да пристъпим към действие, така както направихме по време на глобалната финансова криза, заяви Ердоган в изявление след участието си в срещата.

Докато цялото човечество спокойно си поеме дъх, призовавам всички страни справедливо да участват в борбата с тази глобална здравна криза, каза Ердоган. Важно е всички национални мерки, които ще вземем, да са в съответствие с правилата на

Световната здравна организация и да насърчават международното сътрудничество, посочи той.

Ердоган каза, че трябва да се споделя опитът за контрола на епидемията и диагностицирането и лечението на болестта. Той изтъкна, че пандемията от коронавируса още веднъж е показала важността от сътрудничество и дух на разбирателство в Г-20.

В този процес ние сме длъжни да бъдем водещи, да поемем отговорност и да покажем сътрудничество в глобален мащаб, посочи турският президент.

Ние виждаме, че в борбата с пандемията дори редица развити страни преживяват сериозни трудности. В този процес трябва да мобилизираме финансови източници за хуманитарна помощ, насочена към засегнатите от война райони и към общностите в риск.


От категорията

Социалната изолация в Гърция продължава поне до 27 април

-1583922051.jpg

Полицията увеличи екипите по контрол на движението, като наложените глоби в ...

5 апр. 2020 | 15:19

Франция: По-добре да натрупаме дълг, отколкото да допуснем крушение на икономиката

Брюно льо Мер Снимка: ТАСС-1586079534.jpg

Държавата ще вложи нужните финансови средства, за да избегне разрушаването на ...

5 апр. 2020 | 12:37

В Сърбия от коронавирус са починали вече 51 души

-1583838031.jpg

В събота сръбските власти усилиха мерките за ограничаване на придвижването

5 апр. 2020 | 17:58

Китай заяви, че е изнесъл почти четири милиарда маски, по света обаче има съмнения в качеството им

-1585003009.jpg

Въпреки намаляването на случаите в страната, Пекин насърчава фабриките да ...

5 апр. 2020 | 17:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.