Ердоган към ДПС: Под председателството на моя скъп приятел Борисов страната се справя с пандемията

Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация. Турция ще бъде до вас, каза президентът

Ердоган към ДПС: Под лидерството на моя скъп приятел Борисов България се справя успешно с кризата

26767 | 12 дек. 2020 | 12:48

Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава" Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза президентът на Турция.


Президентът на Р Турция Реджеп Тайип рдоган отправи емоционално видео-приветствие към делегатите на Десетата конференция на ДПС.

 

"Благодаря за любезната покана, сърцето ми е с вас! Изказвам своите уважения към всички наши роднини, живеещи в България, и към цяла България", заяви в обръщението си турският лидер и пожела успех на конференцията.

 

"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни.

 

Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса.

  

Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава" Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза президентът на Турция.

"Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите.

 

Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период.

 

Турция също ще продължи да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България.

 

Във ваше лице поднасям своята обич и уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!", каза в своето обръщение президентът на Република Турция.

 

Словото му бе аплодирано от ръководството на партията.

 

За първи път форум на ДПС е уважен лично от президента на съседна Турция.

 

ДПС беше отправило покана към редица водещи политици от съседна Турция да се включат дистанционно в конференцията, включително към президента Ердоган, който е и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

 

В продължение на години ДПС имаше сложни и противоречиви отношения с партията на Ердоган. В определен период турските управляващи стигаха дотам, че открито подкрепяха съперниците на Доган у нас - първо ГЕРБ, а след това Лютви Местан и Касим Дал.

Сега обаче държавният глава на Турция се отзова на поканата и изпрати приятелско послание на видеозапис, обръщайки се към ДПС "с най-сърдечни, чувства, обич и копнеж".


На живо се включиха Кемал Кълъчдароглу - председател на Народнорепубликанската партия, и Мерал Акшенер - водачът на Партията на доброто.

Видео послание изпрати и Кемал Айдън, който е зам.-шеф на Партията на националистическото действие. Това всъщност са лидерите на най-големите политически сили в югоизточната ни съседка.

Интересно приветствие към конференцията имаше и от посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова, която благодари на движението за подкрепата му за Азербайджан: "Ние приветстваме справедливия и основан на международното право курс на ДПС по отношение региона на Южен Кавказ." Гурбанова констатира, че "конгресът на ДПС съвпада с деня на паметта на общонационалния лидер на азербайджанския народ Гайдар Алиев", за когото дипломатът посочи, че е възстановил отношенията между нейната страна и България в началото на 90-те години.

Направи впечатление, че за разлика от много чуждестранни послания ДПС не получи поздрав от нито една българска политическа сила.


От категорията

Премиерът: Твърденията, че след мораториума цените ще скочат, са "чиста пропаганда и глупости"

-1641972526.jpg

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши ...

16 ян. 2022 | 12:19

Бучковски: Първият негативен сигнал беше отказът на БПЦ да бъде призната за църква-майка на МПЦ

Владо Бучковски Кадър: БНТ-1642355066.jpg

За да се решат проблемите на българите в РСМ, трябва да се смени съзнанието, не ...

16 ян. 2022 | 19:42

От 1 февруари: Зелените сертификати над 9 месеца без трета доза са невалидни за пътуване в Европа

-1641405740.jpg

Засега серификатите, издадени след поставяне на трета доза, няма да имат срок ...

16 ян. 2022 | 20:40

Титаничен сблъсък! Д-р Симидчиев и доц. Мангъров в остър спор за зелените сертификати
(Видео)

Д-р Симидчиев и доц. Мангъров влязоха в остър спор за зелените сертификати Кадър: Нова тв-1642357016.jpg

"Зелените сертификати са опасни и ненужни. Този, който има сертификат и е ...

16 ян. 2022 | 20:16