Есенен галет с ябълки

6960 | 22 окт. 2018 | 17:23


Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. бяло брашно 

6 с.л. захар

щипка сол

200 гр. масло

3 с.л. олио

4 зелени ябълки

кората на 1 портокал

2 с.л. прясно изцеден сок от портокал


Начин на приготвяне
Сухите съставки се смесват. Добавя се охладеното масло, нарязано на кубчета и се долива студена вода. Оформя се тесто, увива се в свежо фолио и  се оставя в хладилник за 1 час. 


В купа се смесват нарязаните на кубчета обелени ябълки, към които се добавят сока и кората от портокал.


Тестото се разстила във форма с диаметър около 26-29 см. и се поръсва със смес от 1 с.л. брашно и 2 с.л. захар. След това се разстила ябълковата смес и отгоре се "завива" от всички страни.

 

Пече се за около 40 минути на 220 градуса. 


За галета може да се приготви и сос от 1 ч.ч. кафява захар, 60 гр. масло, 1 ванилия, 2/3 ч.ч. готварска сметана и 1 с.л. ром.

 

В тенджера се разтапят маслото и захарта. Добавя се готварската сметана и се оставя да къкри за 5 минути. Сваля се от котлона и се добавя ванилията и рома. 


От категорията

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – вкусни рецепти

-1518777005.png

9 март 2019 | 16:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.