Есенен галет с ябълки

6425 | 22 окт. 2018 | 17:23


Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. бяло брашно 

6 с.л. захар

щипка сол

200 гр. масло

3 с.л. олио

4 зелени ябълки

кората на 1 портокал

2 с.л. прясно изцеден сок от портокал


Начин на приготвяне
Сухите съставки се смесват. Добавя се охладеното масло, нарязано на кубчета и се долива студена вода. Оформя се тесто, увива се в свежо фолио и  се оставя в хладилник за 1 час. 


В купа се смесват нарязаните на кубчета обелени ябълки, към които се добавят сока и кората от портокал.


Тестото се разстила във форма с диаметър около 26-29 см. и се поръсва със смес от 1 с.л. брашно и 2 с.л. захар. След това се разстила ябълковата смес и отгоре се "завива" от всички страни.

 

Пече се за около 40 минути на 220 градуса. 


За галета може да се приготви и сос от 1 ч.ч. кафява захар, 60 гр. масло, 1 ванилия, 2/3 ч.ч. готварска сметана и 1 с.л. ром.

 

В тенджера се разтапят маслото и захарта. Добавя се готварската сметана и се оставя да къкри за 5 минути. Сваля се от котлона и се добавя ванилията и рома. 


От категорията

Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле-1542035021.jpg

12 ноем. 2018 | 17:00

Рангелов хляб за Архангеловден

Рангелов хляб за Архангеловден-1541664970.jpg

8 ноем. 2018 | 10:14

Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква-1541600722.jpg

7 ноем. 2018 | 16:24

Готварската книга на „Жената днес“

Готварската книга на „Жената днес“-1541768171.jpg

Най-доброто от кулинарните страници на любимото списание е събрано в книга, ...

9 ноем. 2018 | 14:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.