Есенен гювеч

Есенен гювеч

4300 | 1 ноем. 2017 | 17:05


 

Необходими продукти

  • 1кг свинско месо
  • 300 г пушени гърди
  • 5 бр. моркова
  • 700 г картофи
  • 5 глави лук
  • 3 бр. червени чушки
  • 1 патладжан
  • 2 тиквички
  • 1 глава карфиол
  • 1/2 консерва домати
  • по 400 г замразен зелен боб, грах
  • 4 глави чесън
  • 5 бр. люти чушлета
  • 1/2 връзка целина
  • магданоз
  • черен пипер на зърна
  • 2 с.л. червен пипер
  • сол
  • 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне

Нарежете плешката заедно с костта. Изпържете с месото и сложете парчетата на дъното на гювеча.

Задушете нарязаните на кубчета моркови, лук, картофи, тиквички, чушки, нарязани на лентички, патладжан на кубчета и карфиола, начупен на малки парченца. В края на задушаването добавете граха, бамята, зеления боб и доматите.

Изсипете зеленчуковата смес върху месото. Добавете нарязания на ситно магданоз, целина, черен пипер на зърна, скилидките чесън и лютите чушлета.

Запържете пушените гърди и добавете червения пипер. Изсипете върху зеленчуковата смес. Допълнете с гореща вода или със сока от консервите на зеленчуците.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 4 часа в умерена фурна.


От категорията

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – традиционни рецепти

Сн. БНР-1518777005.png

17 февр. 2018 | 11:25

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия

Храни за влюбени: На Св. Валентин на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия-1518597439.jpg

14 февр. 2018 | 10:36

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин

Сиропиран сладкиш за Св. Валентин-1518534936.jpg

13 февр. 2018 | 17:10

Печени кюфтенца с риба тон

Печени кюфтенца с риба тон-1518438239.jpg

12 февр. 2018 | 14:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018