Пресен фасул с картофи

Есенна гозба с пресен фасул и картофи

4326 | 5 септ. 2019 | 13:30


Необходими продукти:
зелен фасул - около 500 г
лук - 1 глава
картофи - 4 - 5 броя средни
моркови - 1 голям 
домати - 3 броя или доматен сок
олио - 50 мл
червен пипер - 1 ч.л.
чесън - 4 - 5 скилидки
копър - 1/2 връзка
черен пипер
сол - на вкус
брашно - 1 с.л. с връх

Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва на едро. Нарязват се всички останали зеленчуци, доматите се настъргват.

Олиото се загрява в тенджера и лукът се запържва за кратко. Добавя се зеления фасул и се запържва още 2-3 минути. Разбърква се енергично.

Добавят се и настърганите домати. Долива се малко водичка и ястието се оставя да ври на слаб огън до полуготовност.

Щом зеления фасул е наполовина готов, се добавят картофите, морковите и нарязаните скилидки чесън. На вкус се добавят черен пипер и сол и яхнията се оставя да ври, докато картофите и фасулът са сготвени.

Размива се брашното и се добавя към яденето. Щом яхнията от зелен фасул и картофи се сгъсти, се добавя нарязаният копър.


От категорията

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

Какво да сложим на трапезата на Ивановден – традиционни рецепти

-1515146997.jpg

7 ян. 2020 | 09:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.