Есенна супа от праз лук

Есенна супа от праз лук

3377 | 6 окт. 2017 | 12:44


Необходими продукти:

За 4 порции:
3-4 стръка праз
2 с. л. брашно
3-4 с. л. мазнина
половин чаша сирене
1-2 яйца
половин чаша кисело мляко
магданоз
черен пипер
кубче бульон

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно праз лука и го сложете във вряща подсолена вода. Когато омекне, направете запръжка от брашно и мазнина и бавно я прибавете към супата.

Преди сваляне от огъня добавете сирене. Застройте с 2 яйца и кисело мляко.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.