Ева Майдел: Целта на ГЕРБ е доходи, доходи и пак доходи. Все повече хора се връщат в България

Използваме фондове, за да изкараме от забвение най-тежките региони в България (ВИДЕО)

Ева Майдел: Целта на ГЕРБ е доходи, доходи и пак доходи. Все повече хора се връщат в България

11081 | 22 май 2019 | 00:39

Даваме си сметка, че тенденцията на изтичане на мозъци и българска кръв, трябва да спре. Това е българският дневен ред и той има своето европейско решение. За такава Европа ще работя аз с подкрепата на гражданите


 0_eu2019

Ева Майдел е родена на 26 януари 1986 г. в София. Завършва частна езикова гимназия „Проф. Васил Златарски“ (2005). Има бакалавърска степен по „Международни отношения и бизнес администрация” от aмериканския университет „Джон Кабот” в Рим, Италия, както и следдипломна специализация по лидерство от Harvard Kennedy School.
Представител на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент от 2014 г. Член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) и на Делегациите за връзки с Китайската народна република и САЩ. Тя е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). От края на 2017 г. е председател на Международното европейско движение.
Автор и съавтор на 1499 законодателни поправки, 322 изказвания в пленарна зала и докладчик за общо 18 законодателни и незаконодателни предложения.
През март 2017 г. е избрана за Най-добър евродепутат в областта на новите технологии. Същия месец е селектирана от „Политико“ сред „най-впечатляващите 28 души от 28 държави“, които променят, трансформират и движат Европа през 2017 г.
През декември 2018 г. е включена в списъка на 20-те най-влиятелни млади политици в света в класацията на глобалната мрежа за политика Apolitical. Избрана е сред „20-те жени, които изграждат образа на Брюксел“ за 2018 г. на „Политико“.

- Госпожо Майдел, натрупахте опит в Европарламента, сега участвате

динамично и в кампанията в България. Според вас има ли разлика между дневния ред на Европа и на нашата страна? Кои са общите проблеми и кои са специфично българските?

 

- Разбира се, всяка страна членка има свой специфичен дневен ред. Това, което е важно е, че Европа може да даде решения за много от проблемите, с които ние се сблъскваме.

 

България трябва да произвежда повече, въпреки, че в момента произвежда в пъти повече отколкото през социализма. За да има повече производство насочваме финансиране към бизнеса. Използваме фондове, за да изкараме от забвение най-тежките региони в България. Европа трябва да стигне най-вече до тези кътчета от България, където има най-много нужда от нея. Тези неща подобряват, макар и бавно живота в България и това вече има ефект – все повече хора се връщат да живеят в България. Даваме си сметка, че тенденцията на изтичане на мозъци и българска кръв трябва да спре. Това е българският дневен ред и той има своето европейско решение. За такава Европа ще работя аз с подкрепата на гражданите за номер 12 в интеграланата бюлетина и преференция за мен с номер 104.

 

Към вече споменатите проблеми трябва да прибавим и този с миграцията и сигурността, който е общ за цяла Европа. Ние не трябва да допускаме тези проблеми да станат отново основно национални. Това би било сериозен проблем за България.

 

- Станахте известна с Голямото българско хоро, с конкурса за Великденско яйце. Как в Брюксел възприемат подобни инициативи, които слагат акцент върху националното, върху традициите? Поздравяват ли Ви колегите, гражданите?

 

- Истината е, че България има нужда от по-добър имидж в света и в Европа. Много често не показваме това, което можем. България може да е една цветна и атрактивна част от Европа. България е страна на много таланти и имаме нужда да показваме тях, за да променим едни много силни клишета за България. Хорото и българските обичаи са нещо, което е част от нас, но освен това то е много привлекателно и се харесва. Носи енергия и приятно чувство. Нормално е да го използваме, за да привлечем внимание към страната ни, внимание, което освен това е много положително.

 

Светът е много пъстър, различен. В този свят не можем да си позволим да сме сиви и негативни, ако искаме тук да има инвестиции, туризъм и българите да се приемат добре по света. Затова аз предпочитам да показвам тази страна на България. Тя ще свърши повече работа, отколкото това, което правят и искат да правят някои кандидати – да използват ЕП само, за да показват България като проблем. Не можем да крием – имаме много проблеми за решаване, но България не е само това. Много повече от това е.

 

- Прави впечатление, че в листата на основния ви опонент – БСП, има

повече нови лица, докато ГЕРБ повече заложи на старите си европейски кадри. За вас това предимство ли е или недостатък?

 

- В тази кампания всички говорят, че ще защитават българския национален интерес. Въпросът е как се защитава той? С хора, които тепърва ще научват как работи ЕП? Защо хората с опит като Курумбашев и Пирински не са в листата, някой знае ли? Българският интерес не се защитава с анти-европейски изказвания в ЕП. Защитата на българския национален интерес изисква хора, които знаят какво да правят в ЕП, изисква хора, които имат позиции в собствените си групи и в институциите. Ние сме 17 човека, смятате ли, че нашите гласове могат да променят гласуване в ЕП от 750 човека? Няма как българската позиция да се защити, ако нямаме контакти в другите национални групи, ако нямаме влияние в нашата партийна група. Ние имаме всички тези позиции и контакти. Точно затова смятам, че нашата листа е много силна и ще бъде полезна именно за защитата на българския интерес.

 

- Европейската народна партия, където членува ГЕРБ, защитава отворените граници, либералните ценности, отворения свят. Върху България това има и негативният ефект от емиграцията, особено на младите българи. Как да овладеем този процес? Какво според вас би привлякло образованите българи обратно в родината им?

 

- В ЕП почти няма партия, която да не подкрепя връзките с трети страни и свободното движение, не е само ЕНП. Това е една от характеристиките на Европа и това няма да се промени. Аз не искам да спираме младите хора да ходят в Европа, да учат там и да трупат опит. Напротив, това може да е само от полза. Това, което трябва да направим е да покажем на тези млади хора, че те трябва да се върнат тук и да намерят своя добър живот в България. Как? Като им осигурим добри доходи и добра среда. Въпросът с доходите е основен за ГЕРБ. Всичко, което правим е насочено към повишаване на доходите – запазване на еврофондовете, привличане на инвестиции, стабилност и предсказуемост на средата. Целта е доходи, доходи и пак доходи.

 

Градовете имат все по-европейски вид и това също има значение за тези хора. И в този ред на мисли, фактът, че статистиката тази година показва, че има обръщане на тази тенденция и повече хора се връщат в България, отколкото я напускат, показва, че този проблем има решение и подходът на ГЕРБ дава резултат. Не знам какъв е подходът на БСП.

 

- Вашата равносметка като евродепутат – какво направихте през изтичащия мандат на ЕП и кои ще са първите ви задачи, защо не и каузи, ако получите отново доверието на българските граждани?

 

- Работих за Европа, която от една страна подобрява ежедневието на хората, а от друга става по-силна икономика в Европа, основана на технологиите. Затова работих за отпадане на таксите по банковите преводи. От следващата година това ще се усети от българите. Например един родител, който издържа детето си в Холандия и всеки месец му изпраща пари, ще спестява от такси около 500-600 евро в рамките на година.

 

През 2015 г. станах инициатор и съосновател на първото по рода си в ЕС сдружение „Образование България 2030“, в което публичен, частен и граждански сектор работят успоредно с правителството за качествено образование и преодоляване на недостига на кадри. Целим до 2030 г. всички млади да завършват средно образование и да намерят своя път в България.

 

Работих за привличането на близо 800 млн. евро за българския бизнес по Плана Юнкер и за откриването у нас на първото звено за помощ при еврофинансиране. Работих по премахването на ограниченията в единния цифров пазар в Европа, което от една страна ни поставя в равно положение с останалите потребители в Европа, от друга това е условие за развиване на истински бизнес в европейския интернет, в който няма граници.

 

В следващия мандат ще продължа да се опитвам да работя за Европа, която решава проблеми. Смятам, че Европа твърде много време отдели на теми като Брекзит. А ЕС е най-успешният политически проект и той трябва да си върне духа, с който правеше живота в Европа по-добър. ЕС доведе мира в Европа, създаде супер икономики и едно от най-добрите места за живеене в света. Трябва да продължи да го прави. Подкрепяйки ГЕРБ с номер 12 в интегралната бюлетина и мен с преференция номер 104, гражданите ще подкрепят една по-силна България в Европа, която ще продължи да защитава националния интерес.

 Ева Майдел: Целта на ГЕРБ е доходи, доходи и пак доходи. Все повече хора се връщат в България

Даваме си сметка, че тенденцията на изтичане на мозъци и българска кръв, трябва да спре. Това е българският дневен ред и той има своето европейско решение. За такава Европа ще работя аз с подкрепата на гражданите

От категорията

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София-1566389417.jpg

Омбудсманът има сериозен шанс да обере гласовете на тези, които смятат модела ...

21 авг. 2019 | 15:05

Д-р Калоян Методиев – консерваторът-бунтар, който се гмурна в реалната политика

-1566212206.jpg

Политологът пое щафетата от Иво Христов и ще бяга бързо. Категорична е ...

19 авг. 2019 | 20:23

Джордж Фридман: 1989-1992 – глобален поврат

-1454251001.jpg

Русия вече не беше това, което беше. Нито пък Европа беше, пише анализаторът в ...

22 авг. 2019 | 13:04

"Дойче веле": Как се преодоляват 45 години комунизъм?

-1509638635.jpg

Журналистът Райнхолд Фетер търси отговор на въпроса какво остана от надеждите ...

22 авг. 2019 | 12:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


30 май 2019 | 09:58Госпожа Майдел няма понятие от живота в БГ. Тя е от брюкселските снахи.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Българина


30 май 2019 | 07:32Не знам какви са ви целите но знам за 10 г какво направихте, списъка е дълъг само най фрапиращото, двата амер теца годишно изнасят 500 млн официална печалба, сиреч 5 млрд, за сметка на тоеа тец 2 фалира, подземните богатства са срещу 1.5 процента такса, която се плаща ЗА ОБЯВЕН НЕ РЕАЛЕН ДОБИВ! за това тази година в ГДД ще пиша не по касов апарат а по спомен! Освен това се плаща такса за 3 елемента а се добиват 23! Банките изнесоха 10 млрд печалба също, намаляхме поне с 1.5!млн, инестициите секнаха дълговете скочиха тотално разбита инфраструктура, нак висока смъртност в света! Мога да изреждам цяла седмица бе да се повторя! Мрете кучета еничарски както и децата ви


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гарван Гарванов


29 май 2019 | 23:19Доходи, доходи и пак за герберастите. Я апартаментче да купи, я асансьорче, а може и тераска или къщичка. А за българския народ, да се труди цял живот, за да не умре от глад .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


28 май 2019 | 11:39Общи приказки, няколко тъпи атаки срещу БСП. Дори не можаха елементарно да ни защитят от джендъра и наглите атаки на бабоебеца. Кесят на заплата в Брюксел, и вдигат ръка като пионерчета почти 12г.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


25 май 2019 | 23:17Поредната куха ГЕРБерастка лейка!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Българина


30 май 2019 | 07:34Еничарите са кухи по рождение, кой от листата на герб дефакто е българин? Нито един


Боба Есемесо


24 май 2019 | 10:02Без НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ байхУЙя и байхУЙьовците ще са вечни!!!!! Всеки глас, който не е за БСП е директно за ГЕРП!!!!! За жалост това е единственият печеливш ход!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Българина


24 май 2019 | 00:43Просто пукни!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


23 май 2019 | 08:13Вече не само Борисоф, но и всички от Шайката ГЕРБ започнаха да лъжат, дори когато лъжат.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


23 май 2019 | 07:55Ева Мейдел : " Целта на ГЕРБ е доходи , доходи и пак доходи " "........за активистите на ГЕРБ , участващите в управлението , депутатите и евродепутатите им" .. Останалите .......вълци ги яли .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


23 май 2019 | 05:00НА ЗАЕМ ОТ ДРУГ ФОРУМ..... Valeri Vladimirov Еддинствено БСП могат да гътнат ОПГ ГЕРБ. Затова не разпилявайте гласовете си по разни други мераклий за топли места в ЕП. Колкото и да мразите БСП, пуснете бюлетина 18. После си мийте ръцете, къпете се, може дори да повръщате от отврат и гнус. Направете го за България, за децата си, за възрастните си родители. Все пак са евроизбори. До предсарочните ще се оформят нови политически проекти, тогава вече може да преценявате на кой да дадете шанс. В това време президента и служебното му правителство едва ли ще простят на българоубийците от ГРОП и подлогите им. БЮЛЕТИНА 18... ИЛИ ОТПИСВАЙТЕ 13 ВЕКОВНАТА ДЪРЖАВА. ЗАПОМНЕТЕ заложете на единствено печелившото число 18!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


22 май 2019 | 19:40Зайдел, само че доходите остават само за шайката, а народът ДГД! Долу милиционерската сган! Всички срещу шайката!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


22 май 2019 | 18:23Димитър Велков разказа за случка в клуба на БСП във Видин от 21 май 2019 г. Униформени служители влизат в клуба на БСП, където по това време има членове и симпатизанти, които са се събрали да обсъдят политическата обстановка. Молят членовете и симпатизантите да напуснат, а да остане само председателят на една от основните партийни организации (ОПО). Изземват без никакъв документ, нито протокол, нито нещо друго, каквото и да било то, протоколната книга на партийната организация. В нея се водят протоколи от събрания на организацията. Освен това в тази книга на гърба има лични данни на всички членове на съответното ОПО и бъдещите членове на секционни избирателни комисии (СИК) от квотата на БСП, както и застъпници , допълни още Велков. По думите му този партиен председател на ОПО е заведен в съответното поделение на МВР и е помолен да подпише декларация, че няма да купува гласове, а протоколната книга е старателно заснета, ксерокопирана без


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


23 май 2019 | 05:00БОЖЕЕЕ КАКЪВ КОСТИНБРОД НИ ВЕЩАЕ ПРЕМИЕРА на ??ШАЙКАТА"!!!!! Манипулация, изнудване, чрез силовите структури на властта, включително с компромати и скалъпени обвинения Владимир Шейтанов: Очаквания за нередности и машинации на кампанията и в деня на вота... http: epicenter.bg article PREDSTOYaShtI EVROIZBORI 2019 183551 11 0


Гошо


22 май 2019 | 17:13Тая алчна немкиня лъже: "Целта на ГЕРБ е доходи, доходи и пак доходи. Все повече хора се връщат в България ." В същото време пожарникар Боко по нареждане на САЩ прави първа копка на интерконектора Гърция България. Че как няма да приветства USA посланикът построяването на конектора: това означава безплатна връзка на станцията за LNG от Александруполис до робска на САЩ България! Мръсният и подъл пожарникар, който раздава милионите на БГ като стотинки! И робското племе българи! Събудете се бе, българска рая!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Една Българка


22 май 2019 | 15:55ТЪПА ГЕРБЕРСКА КРАВА !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


22 май 2019 | 15:13То се вижда, все класни имоти купувате


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.