ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от местния вот

Евгений Дайнов: Ако ГЕРБ загуби София, ще се разпадне и всеки ще иска да им тегли по един шут

39315 | 10 септ. 2019 | 20:21

За пръв път от доста време всички хора в България надушват, че този път ГЕРБ може да бъде пробит на много места, но най-емблематично в София. Ако ГЕРБ бъде пробит в София, се променя моментално политическата конфигурация в цялата страна, твърди политологъ


ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от местния вот, както в момента в Русия хората на Путин се правят, че нищо не е станало, но от тези загуби ги заболя, заяви политологът Евгений Дайнов в интервю за Радио "Фокус", цитиран от offnews.bg.

 

Дайнов коментира и ареста на бившия главен редактор на вестник „Дума“ и активен русофил Юрий Борисов във връзка с разследване за шпионаж в полза на Кремъл.
"Знаем няколко неща – първо, че управляващата върхушка в България не действа нито принципно, нито законно. Те винаги търсят някакъв интерес – партиен или финансов. Затова всичките тези неща с арести и гръмки дела – те се провалят и са политически игри. А Гешев, който провежда тази операция, в много по-голяма степен е склонен да играе политически игри, а не да следва правосъдието, отколкото дори Цацаров. Събираме тези две неща заедно и си казваме следното – в ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, емблемата й – там, откъдето тръгнаха, се правят някакви политически игри да не бъде тази загуба много болезнена или да не се случи изобщо", каза Дайнов.


Според него обаче трябва да се изчака да се види какво ще се случи – дали на Юрий Борисов ще му бъде повдигнато обвинение.
"Ако не бъде повдигнато, ще знаем, че това е опит за мобилизиране на т.нар. градски десен глас в София. Да си кажат – а бе, Бойко Борисов може да е всякакъв, може да прави всякакви зулуми, обаче поне не е комунист – което градските хора в София често са склонни да си мислят, забравяйки, че той е бил 13 години член на БКП", добави политологът.

 

Според Дайнов за пръв път от доста време всички хора в България надушват, че този път ГЕРБ може да бъде пробит на много места, но най-емблематично в София.

 

"Ако ГЕРБ бъде пробит в София, се променя моментално политическата конфигурация в цялата страна. А дори на обикновените хора, които не се занимават с политика, много им е писнало от ГЕРБ. Особено от местни такива сатрапи, феодали, гаулайтери, изнудвачи – те стигат до всяко магазинче и до всяка работилничка тези хора в своите изнудвания и на гласоподавателя му писна, и затова всички гледат София. Първо, битката е в София, която е столица; второ, оттам тръгна ГЕРБ и всички се надяват там да стане нещо, което да прекърши ГЕРБ", смята той.

 

Евгений Дайнов коментира и публикуваният компромат от сайта ПИК срещу кандидата на „Демократична България“ за кмет на София.

"Има нещо много странно в отношението на властовата върхушка към „Демократична България“ и хората, които са около нея. Хем не би трябвало да ги е страх, защото виждаме, че „Демократична България“ няма силите да сформира правителство или нещо подобно, хем това е може би единствената сила, която говори за политически неща, тоест за политики, за принципи, за ценности, и някак си управляващата върхушка я е страх от това нещо – че някак си се излага тя – върхушката, тя отдавна не говори такива неща, защото не вярва в принципи и ценности. Докато някой стърчи и ти вика – ама чакай сега, политиката е това да работиш за общото благо, а не да превземаш на хората фирмите – това очевидно много ги ядосва. И отговорът е хем, че им се подмазва по някакъв начин, например нотата на МВнР към Кремъл за тази изложба беше чисто подмазване на градския електорат в София – да им се покаже – а бе ние тук всъщност сме едни прогресивни десни евроатлантически хора. Та това е парадоксът. И понеже ги е страх, ненужно засега, ако гледаме само местните избори, но ги е страх много от хора, говорещи принципни и ценностни неща, те затова се опитаха да ударят именно този кандидат, а не някакъв друг", каза политологът.

 

Дайнов е убеден и че "ако се завърти кампанията и се види, че Манолова излиза на втори тур евентуално срещу Фандъкова, там някъде и нея ще я попилеят с нещо не по-малко грозно". Според него авторите на компромата срещу Борислав Игнатов (ДБ) са си сбъркали си "таргет групата".


"Този компромат би сработил в някаква много задънена патриархална провинция. Но точно в София дава обратен ефект, естествено. Ако ти искаш да привлечеш или да неутрализираш по някакъв начин десния градски електорат, ти не ползваш такъв компромат, ти ползваш някакъв друг компромат. Което отново издава тази неувереност във върхушката по отношение на „Демократична България“, издава незнание със ситуацията и как да се справят с нея, и в крайна сметка окуражава всички тези хора в България, на които им е омръзнало да гледат самодоволните физиономии на местните гербаджии", категоричен е професорът.


Според него, ако ГЕРБ загуби София, това е пълна катастрофа за тях, защото тогава всички ще им скочат на главата.

"Всички ще видят, че ГЕРБ са побеждаеми, а тъй като стотици хиляди, милиони хора в България имат да си връщат на ГЕРБ за нещо, ГЕРБ свършват, тоест започнат да се разпадат в момента, в който загубят София. Не защото сами ще се разпаднат, а защото всички ще започнат да ги ритат. То е ясно, че са се спънали, полетели са да падат, и всички ще гледат да им теглят по един шут, за да им забързат падането", категоричен е Дайнов.

 

Дайнов прогнозира още, че ако на първия тур Фандъкова е втора и има балотаж, това моментално ще доведе до домино ефект в онези градове, където ще има балотаж между ГЕРБ и някой друг. "Моментално и другите градове почват да падат като карти", смята политологът.


Източник offnews.bg


От категорията

Огнян Минчев: В политиката смислената оферта към избирателя предполага ясна идентичност

-1506762417.jpg

Постепенно възникна и друга "десница" - популистка, тарикатска и ...

16 ноем. 2019 | 10:35

Никакъв народен гняв няма да избухне отдолу! Това показват изборите за шефове на общинските съвети

-1542800136.png

Управляващата партия ще черпи сили не само от собствените си резултати на ...

14 ноем. 2019 | 16:33

Иван Гранитски: БСП да се отърве от политическите хамелеони

-1558446330.jpg

Ако хулителите на Корнелия Нинова бяха впрегнали своята енергия в няколко ...

16 ноем. 2019 | 13:49

Проф. Мухамет Хамити: Косово все още е далеч от съставяне на правителство

Проф. Мухамет Хамити-1573897033.jpg

Създаването на балкански „мини-Шенген” е инициатива, която Косово не трябва да ...

16 ноем. 2019 | 11:36

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


г-н Никой


18 септ. 2019 | 04:54Е да ама ако спечели още на следващия ден черната камионетка ще причака Дайнов я в София, я в Миндя, я пред някоя тайна землянка скривалище.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


11 септ. 2019 | 18:00Един логически въпрос. Коя партия може да свали от власт ГЕРБ в момента? БСП. Но тя няма подкрепата дори на целия ляв спектър, защото философствуват и атакуват безогледно БСП от левичарски позиции, без да си дават сметка, че така крепят ГЕРБ. Наблюдавам от години примерно "Поглед инфо". Те влагат огромна енергия да атакуват всички досега ръководства на БСП, а почти няма атака на ГЕРБ. За тях достойни в БСП няма, освен себе си. Даже хора с центристко и дясно мислене се държат по добре към БСП от тях. Е, как тогава да се обедини този народ в момента. Комунистите реално го направиха в 1943 та с ОФ, като свалиха от кепетата си червените петолъчки и ги замениха с "ОФ". Ние сега това тяхно постижение не сме в състояние да направим и чакаме Господа Бога на Лулчев.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


12 септ. 2019 | 00:08Апропо ти наистина ли си против плоския данък? Това ли е най големия проблем ? Това са финансови инструменти. А един такъв инструмент веднъж може да играе положителна роля, а в друг момент отрицателна. Приемането на плоския данък от правителството на Станишев бе компромис спрямо двата либерални партньора в замяна на три пъти преизчислени оенсии с по 10% и така те за мандата се увеличиха двойно. Освен това тогава плоският данък извади на светло част от сивия сектор. Но това не означава, че по късно не трябваше да бъде заменен, както поиска БСП, но не е на власт, за да го направи.


Димитър Степанов


11 септ. 2019 | 23:56Да, БСП не може да им завладее умовете с реална социална политика(за мандата си вдигнаха двойно пенсиите имаше ръст на БВП всяка година с 6.5%, но предпочетоха мутрите), затова пък мутрите им владеят умовете вече 10 години с лекота. Но народът никога не греши искаш да кажеш ти, гледаш отстрани и се молиш на Господа да свали ГЕРБ. Има да чакаш, защото Бог не наказва когото мрази е казал един велик поет възхвалил и защитил Патижката комуна. Дерзай с Господа напред!


Лулчев


11 септ. 2019 | 22:33Не богохулствай, клетнико!!! Бог не е мой, Той е във всеки човек, но някои, замислени в делата си земни не го виждат.По_добре с Бог в душата, отколкото с грешниците Тикваров и Нинова!Народът не е крив на БСП, че не може да им завладее умовете.Плачът, че хората са им криви на БСП ми напомня обидения Иван Йорданов Костов, който през 2001 годинисе обиди на народа, че не му преизбрали правителството.Апропо, Степанов, Мая Манолова гласувала ли е за въвеждането на плоския данък със "ЗА" в НС в качеството си на депутат?


геЙрб - видими резултати


10 септ. 2019 | 23:57Никакви шутове или патки завряни в задника на шайката, направо трябва да им бъде отсечена главата!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


11 септ. 2019 | 13:31Тъкмо мислих да те повторя, че националните предатели не са за шут а за нож.


zmei15


10 септ. 2019 | 23:44Да им теглипо един шут или....... нещо друго......


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


10 септ. 2019 | 22:27Сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт е толкова реален, колкото е могъл да бъде и сценария за свалянето на Тодор Живков от власт през 1966 г.Ами, как да стане, като всичко е в ръцете му? От вибраторът в джанката на русата приятелка на софийския архитект, та чак до АЧС.Реално погледнато диктаторът Тикваров има повече съсредоточена власт в ръцете си и по_голяма военна подкрепа, отколкото болшевика Ленин.Силата на властта на Тиквата може да се сравни с тази на Йосиф Джугашвили_Сталин, след 1937 г.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


11 септ. 2019 | 19:05Драги ми, Степанов! Говориш за нивото на слабостта на народа и правилно.Нарастването на силата на властта на Тиквата е в пряка функционална зависимост от падането на нивото на слабостта на народа.Добре, но колкото и да си напъвам мозъка за прояви на силата на народа в новата българска история...освен за Сливнишката битка и битката при Люлебургаз не се сещам.


Димитър Степанов


11 септ. 2019 | 17:46Тази сила зависи от нивото на слабостта на народа!


умопомрачен


11 септ. 2019 | 16:51И само господ остава да ни помогне срещу тиквата.Амин дай боже.


ivan


10 септ. 2019 | 22:07дано, дай Боже !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ivan


10 септ. 2019 | 22:07дано, дай Боже !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.