Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.

България ще води до 8 паралелни заседания дневно

Европредседателството ни - най-тежко в историята на ЕС

2782 | 5 ноем. 2017 | 20:50

Премиерът Бойко Борисов и президентът на ЕК Жан Клод Юнкер ще водят съвместното заседание на българското правителство и еврокомисарите в сряда


Българското председателство на Съвета на ЕС ще е едно от най-тежките в историята на Съюза, твърди “Труд”, цитирайки високопоставени източници от Министерски съвет. България ще председателства с рекорден брой досиета – над 200, като в т.ч. са темите от дигиталното досие, което Естония не е успяла да приключи, отбелязаха лаконично от екипа на министъра на европредседателството ни Лиляна Павлова.

 

В сряда в Брюксел ще се проведе съвместното заседание на правителството с Европейската комисия. Премиерът Бойко Борисов ще представи официално пред президента на ЕС Жан Клод Юнкер приоритетите за идните 6 месеца на България, докато страната ни е на върха на ЕС. Припомняме, че първото ни европредседателство съвпада с процеса на взимане на решения по въпроси от критично значение за бъдещето на Обединена Европа. България ще търси баланс и ще насърчава постигането на широк консенсус по приоритетните за съюза теми, за повишаване на конкурентоспособността и стабилността чрез кохезия и създаване на условия за единство и солидарност.

 

Над 265 работни срещи, включително и на най-високо ниво, ще бъдат проведени в България за първите 6 месеца на 2018 година. По предварителен календар това означава до 8 паралелни заседания за 1 ден. Програмата е сочена за безпрецедентна по натовареност от администрацията в Брюксел. Подобен дневен ред ще имат Австрия и Румъния, които ще поемат председателството след България.


От категорията

Изненадващо! Отлагат евтаназията на животните в Ямболско, чакат се окончателни резултати

Изненадващо! Отлагат евтаназията на животните в Ямболско, чакат се окончателни реззултати-1531978714.jpg

Засилено полицейско присъствие посреща автомобилите по пътищата в Област ...

19 юли 2018 | 08:36

Порожанов потвърди: В две стада има зараза. Едното е на баба Дора!

-1531855075.jpg

"Не може ние да спасяваме държавата от тази зараза, а някой да работи ...

19 юли 2018 | 08:17

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните дава брифинг в Брюксел за чумата у нас

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис. Снимка Уикипедия-1531983186.jpg

Той заяви преди дни, че умъртвяването на заразените животни е единственият ...

19 юли 2018 | 09:50

Д-р Дамян Илиев: До два дни ще стане ясно дали чумата е тръгнала по околните села

-1531659193.jpg

Няма как да си позволим да не проверим отново целия район, заяви шефът на БАБХ

19 юли 2018 | 09:49

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


6 ноем. 2017 | 19:37Беновска: Сега отивате в сряда за Европредседателството целия кабинет. Каква ще бъде новината? Николай Нанков : Аз лично участвам заедно със всички колеги. Това ще е първата среща с Юнкер и съответно с EK на целия кабинет. Отговорът за този транспорт на целия кабинет ан блок в Брюксел е ясен: При този подбор на министри за кабинета БиБи 3 се получава, че от трима министри я се получи един що годе нормален, я не. Пример: от един премиер и трима вицета се получават двама що годе подходящи за тези постове люде и т.н. ... Краен резултат: я се съберат общо четирима годни министри, я не. Ами останалите министри и поне 3 пъти повече зам.министри какво ще ги правим? Кажи, гусин премиер! Ами онази шефка на твоя кабинет, издънилата се като вътрешна министърка Бъчи къде ще я пласираш с тази грамадна заплата? Тя да не заменя половината ти МС ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.