Сстоличният кмет пожела успех на новия председател на СОС Георги Георгиев

Фандъкова благодари на Елен Герджиков за съвместната работа

2682 | 23 септ. 2021 | 17:00

За много от Вас оставката на председателя на съвета е изненада, но истината е, че в последните няколко месеца с Герджиков и ръководството на групата на ГЕРБ-СДС водихме разговори за промяна в работата на групата на ГЕРБ, сподели кметът на София


Благодаря на Елен Герджиков, с когото работим заедно от 2007 г. - първо, в качеството ми на зам.-кмет, а той като общински съветник, в последните девет години като председател на Столичен общински съвет /СОС/ и като част от екипа на успешните кампании за местни избори в София. Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова в изказване пред СОС по повод оставката на Елен Герджиков като председател на Съвета, цитирана от пресцентъра на Столичната община /СО/, предаде БТА.


Днес с тайно гласуване общинските съветници избраха Георги Георгиев за нов председател на СОС.


За много от Вас оставката на председателя на съвета е изненада, но истината е, че в последните няколко месеца с Герджиков и ръководството на групата на ГЕРБ-СДС водихме разговори за промяна в работата на групата на ГЕРБ, така че да бъде по-ефективна в работата за града. Това не са лесни разговори, но това е нормалният процес по вземане на решения и носене на отговорност в една демократична политическа партия, посочи Фандъкова.

 

И вчера имах разговори с Герджиков и съм убедена, че той ще продължи да бъде активен и да защитава големите каузи, по които работим заедно. Той беше сред основните двигатели на инициативата Европейска столица на спорта, която градът ни успя да спечели и успешно защитава; инициатор при сформирането на столичната програма за финансиране на детско-юношеския спорт с подкрепа на спортните клубове и школи, както и деен участник в борбата ни за възстановяване на Княжевския лифт, отбеляза кметът.


Заедно с Герджиков успяхме да привлечем и мотивираме много млади, образовани хора, които да се включат в работата както на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС, така и в екипа на СО. В моя екип от заместник-кметове в последните две години направих големи промени с желанието да включа млади, енергични хора, професионалисти в своята област. Това са зам.-кметовете по строителство, по екология, по дигитализация и по транспорт. По думите й Георги Георгиев е част от младите и активни хора в групата на ГЕРБ-СДС.


Кметът Фандъкова поздрави Георгиев с избора му за председател на СОС. Неговата задача да води заседанията на съвета няма да бъде лесна. Убедена съм в неговия професионализъм и вярвам в желанието му да намира решения на предизвикателствата в управлението на града, пред които се изправяме заедно. Слушах внимателно обсъжданията преди гласуването и личните обиди и квалификации, които бяха разменени, отбеляза още столичният кмет.


Кметът Фандъкова съобщи, че преди малко на среща в Министерството на транспорта, на която са били с министъра на транспорта, изпълнителния директор на НСОРБ и представители на автобусните превозвачи, са обсъдили механизма за компенсации на градския транспорт.

 

Столичният кмет пожела на Георгиев да изпълнява задълженията си с достойнство и благородство.


От категорията

Нинова: Предателите нямат значение, имат значение последователите, а те са много!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Последен ден на преговори за съставяне на кабинет - финанси и международни отношения
(Видео)

Последен ден на преговори за съставяне на кабинет-1637996414.jpg

След завършване и на днешните две срещи, постигнатите договорености ще бъдат ...

27 ноем. 2021 | 08:59

Пътен архитект: Наклоните на някои участъци от АМ „Струма“ са недопустимо стръмни
(Видео)

Пътен архитект: Наклоните на някои участъци от АМ „Струма“ са недопустимо стръмни-1637996091.jpg

Дългогодишният пътен архитект Димитър Димитров вижда проблем още в ...

27 ноем. 2021 | 08:53

Заради Омикрон: МВнР препоръчва българите да избягват пътувания до южноафриканския регион
(Видео)

-1637237073.jpg

Голяма част от авиокомпаниите, които оперират от и до Република Южна Африка и ...

27 ноем. 2021 | 18:18