Деси Тенекеджиева и Мария Илиева за Елхи на таланта

На 1-ви декември от 18 ч. пред НДК

Фандъкова ще запали светлините на Елхи на таланта заедно с коледното дърво на общината

1737 | 22 ноем. 2019 | 22:50

Звездни посланици на кампанията са Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“

Деси Тенекеджиева и Мария Илиева  за  Елхи на таланта-1573161653.jpgЛюбо Киров  за  Елхи на таланта-1530112879.jpgЙорданка Фандъкова и Деси Тенекеджиева-1574456079.jpgСара Чакърова-1574456043.jpgМария Славова-1574456021.jpgВесела Янева-1574455996.jpg

 Кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно ще запали светлините на голямото коледно дърво на общината.

 

Различното тази година е, че заедно с него в градината пред НДК ще грейнат и близо четиридесет приказно украсени живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА - част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“, в партньорство със Столична Община. Те ще образуват цял светлинен коридор и красива алея, която ще привлича столичани и гостите на града.

 

Йорданка Фандъкова участва и в забавното видео послание на Звездните Посланици на Кампанията - Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“.

 

Кметът от години подкрепя младите таланти и открития на Фондацията, като тази година, по време на Официалната Церемония на Наградите за Полет в изкуството, връчи Специална награда на режисьора Петър Денчев, а именно реализация на негов спектакъл на сцената на Общинския театър Възраждане.

 

Запалването на светлините на Елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу, с участието на музикалните открития на Фондацията. Хилядната публика ще се наслади на таланта на 16 годишната перскусионистка Сара Чакърова и нейната група YESTRDAY, на класическите диви Весела Янева и Мария Славова  и на поп звездата Mr VOG.

 

В концерта ще вземат участие и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията.

 

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще красят пространството пред НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, като така ще сложат началото на нова Гора на Таланта.

 

Идеята на коледната кампания  ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция, Фондация „Стоян Камбарев“ ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти,  няколко късометражни филма,  участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.  

 

Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

 

От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

 

Фондация „Стоян Камбарев“ вече 10 години сбъдва мечтите на младите и даровити български таланти от различни области на изкуството, като ги подкрепя финансово, морално и осъществява конкретни техни творчески проекти.

 

Идеята е социалната и екологична Коледна кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА да се случва всяка година и да стане традиционна, както вече престижните и чакани Награда за Полет в изкуството, Благотворителен Бал в Лондон и Наградата за Кино 355.

 

От Фондация „Стоян Камбарев“ специално благодарят на генералния партньор на коледната кампания PРО PLANTS - лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, който прави най-голямото дарение за каузата и подарява всички чудесни живи елхи, необходими за коледната акция.

 

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществява с любезното партньорство на Столична Община и НДК, както и на компаниите Бизед ЕООД и ПРИЗМА- Светлинни решения, които ще украсят елхите с ефектни светещи гирлянди, за да блестят и вечерта.

 

Сред Коледните Благодетели, които ще имат своя Елха на Таланта, изпъкват имената на много сериозни и уважавани компании, които от години подкрепят младите таланти на Фондацията като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword,A1, Технополис, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

 

Посланици на кампанията са и първите благодетели, закупили своя Елха на Таланта -очарователните г-жа Нели Беширова, Цвети Николова от Катаржина Естейт, адв. Анна Попова, адв. Биляна Тончева- Eco Gloube consulting company и новите приятели на Фондацията г-жа Гергана Ташкова, адв. Галина Петрова, както и крупният бизнесмен  г-н Нешо Миранов.

 

Фондация „Стоян Камбарев“ приветства с добре дошли в голямото Коледно семейство и на новите си партньори: Kaufland България, SBTech, Практикер, ПОК Съгласие, Перно Рикар България, The Burgiss Group, Methodia Web, Овергаз, Cacadu,   строително-инвестиционната компания BLD, Easy Credit, Кари Резидънс и ГРЕЙТ БЕЪРТехнолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис.

 

Домашният празничен уют на многодетните семейства ще бъде осигурен от IKEA.

 

Всеки един от Коледните Благодетели ще зарадва даровитите деца и техните семейства с много изненади. В благотворителната социална акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци се включват още много компании-  TendenZ, GENESIS,Дилмано Дилберо, BeColor, Лактоком и приятели като бизнесмена Стефан Чолаков, топ дизайнера София Борисова, Меги Савова и много други.

 

Кампанията ще продължи до Коледа и ако желаете да се включите в нея с дарение, ваучери или подаръци за десетте талантливи деца и техните семейства, може да го направите като се свържете с Фондация „Стоян Камбарев на www.kambarev.orgЗвездните посланици

Звездни посланици на кампанията са Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“

Фандъкова и звездните посланици

Звездни посланици на кампанията са Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“

От категорията

Брайън Мей е претърпял инфаркт

Кадър: Инстаграм-1590414846.jpg

Във видеото Мей разкрива, че лекарят му го закарал в болницата, където разбрал, ...

25 май 2020 | 16:52

Астролози предупреждават: Предстои истинско изпитание за планетата и човечеството

Астролози предупреждават: Предстои истинско изпитание за планетата и човечеството -1590328440.jpg

В книгата, написана от астрофизиците Джон Грибин и Стивън Плагман през 1974 г., ...

24 май 2020 | 16:51

Играта представя „Ярък цвят“
(Видео)

Играта представя „Ярък цвят“-1590089233.jpg

Хип-хоп изпълнителят показва свое непознато лице

21 май 2020 | 22:25

Ретроградните Меркурий, Венера и Плутон обещават "горещо" политическо лято
(Видео)

-1572121620.jpg

Внимателно пристъпвайте към всяко нещо. Старайте се да не вземате прибързани ...

19 май 2020 | 15:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.