Технологичната компания давала на други фирми записите

Фейсбук е записвал разговори на потребителите си

1921 | 14 авг. 2019 | 09:15

Единствените засегнати били тези, които ползват Messenger и не са забранили транскрипцията на разговорите в него


Социалната мрежа Фейсбук записвала разговори на свои потребители, сочи доклад, цитиран от БГНЕС. От компанията давали на други фирми записите, за да правят транскрипции на казаното.

При запитване от "Блумбърг" дали изнесеното в доклада е вярно, от Facebook потвърдили, че са записвали потребителите, но казали, че това е направено с тяхно съгласие и практиката вече била прекратена. Според компанията, записите са били тестове на изкуствен интелект, за да се определи способността му да превежда казаното на друг език.

Единствените засегнати потребители били тези, които ползват приложението Messenger и не са забранили транскрипцията на разговорите в него.

Новината идва в момент, в който социалните мрежи и специално Facebook са критикувани за събирането на огромно количество данни за потребителите. Компанията наскоро беше глобена с 5 милиарда долара за неправилна употреба и съхранение на данните на милиони потребители.

Както Facebook, така и другите гиганти, които предлагат гласови асистенти Amazon и Apple, признават, че записват потребителите, като дават за това различни обяснения.


От категорията

Тръмп: Аз съм голям фен на президента Ердоган! Европа трябва да плаща повече за Сирия

Тръмп: Аз съм голям фен на президента Ердоган-1573714308.jpg

Закупуването от страна на Турция на руски противовъздушни системи е голямо ...

14 ноем. 2019 | 08:48

Ердоган пристигна в Белия дом

Сн. Инстаграм-1573671307.jpg

Американският президент заяви, че с Ердоган ще обсъдят въпроса, свързан с ...

13 ноем. 2019 | 20:53

Високата вода във Венеция достигна 77 сантиметра

-1573626410.jpg

Целта е да бъдат мобилизирани бързо средства за предотвратяване на изчезването ...

14 ноем. 2019 | 10:16

Арктически студ скова голяма част от САЩ

-1573719196.jpg

Над 200 отрицателни температурни рекорда бяха поставени от началото на седмицата

14 ноем. 2019 | 10:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


123


14 авг. 2019 | 10:27Да се чете...че ЦРУ,записва разговорите на потребителите си,в най голямата им шпионска социална платформа,за....доброволно и осъзнато споделяне на личния Ви живот!!!Зукито е чантаджия на заплата,по висока от другите "слушалки" в ЦРУ,щото е кипашонец и лице на мрежата!!!Новината,не е заради подслушването,а за да...свикнете с него,като нормално!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.