Фритата с чери домати и босилек

Фритата с чери домати и босилек

2629 | 11 ян. 2018 | 15:15


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
7 бр. яйца
250 г чери домати
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
1 бр. люта чушка

1 бр. зелена чушка

1 бр. червена чушка
5 с.л. зехтин
бял пипер

сол


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Доматите се разрязват на малки парченца. В тиган се сипват 3 с.л. зехтин. Сотира се скилидката чесън с лютата чушка. Изваждат се от мазнината и се добавят доматите за 5 минути. Посоляват се.

 

В купа се разбиват яйцата с пипера и малко сол. Добавят се доматите и няколко стръка едро нарязан босилек, заедно с чушките. Сместа се изсипва в тиган, загрят с 1 с.л. зехтин. След като стегне, се обръща върху голяма чиния и се връща в тигана. Оставя се на огъня за още 4-5 минути.

 

Фритатата се гарнира с листа босилек.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.