Няма данни за незаконни подслужвания, твърдят от бившата управляваща партия

ГЕРБ: Рухна опорката на Рашков и Хаджигенов за незаконни СРС (ВИДЕО)

4536 | 15 септ. 2021 | 16:22

Преди да се закрие, Народното събрание реши да разгледа на закрито заседание Доклада на Комисията за полицейското насилие на закрити врата


"Поради факта, че с решение на председателя на НС беше закрито заседанието на парламента заради изслушването на доклада за дейността на временната комисия за фактите и обстоятелствата, свързвани с протестите и използването на СРС. Рухна конструкцията на Рашков на Хаджигенов и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания, че има подслушвани стотици граждани. Ако имаше нещо подобно, министърът на вътрешните работи щеше да огласи фактите. Истина е, че всички документи имат цел - обществото да остане с впечатление, че има незаконни подслушвания, няма данни за такива подслушвания."

 

Това заяви председателят на парламентарната грепа на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг в НС. Поводът е решението за закриване на заседанието на парламента, на което се разглежда седма точка от дневния ред - полицейското насилие срещу протестиращи м.г.

Преди да се закрие, Народното събрание реши да разгледа на закрито заседание Доклада на Комисията за полицейското насилие на закрити
врата. Обяснението за закриването беше, че има документи, които са поверителни и секретни.
"В документа няма нищо секретно. Единствената цел е вие да не видите какво пише в този доклад и за каква предизборна измама става дума на Рашков, Манолова и Хаджигенов. След като свърши заседанието, те ще излязат и ще кажат: "Има подслушване, но ние няма да ви кажем". Сега обаче ги е срам от това каква е информацията, затова засекретиха заседанието", каза депутатът Тома Биков.

Според Александър Ненков Николай Хаджигенов се е превърнал в адвокат на Бойко Рашков.

 

"Залогът в предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори на 14 ноември е повече от това кой ще спечели, кой ще загуби и кой колко места ще има в 47-ото Народно събрание. Залогът след предсрочните парламентарни избори ще бъде свързан с оцеляването на самата парламентарна демокрация, която в последните месеци беше грубо атакувана от действащия президент", каза още Десислава Атанасова.

"Изчегъртването на политическия опонент рано или късно води до изчегъртване на самата демокрация", добави Атанасова.

 

"Изтече срокът на годност на това НС, а, г-жо Зайкова, вие се оказахте лоша орисница и за 45-тия, и за 46-тия парламент, защото щетите, които нанесоха върху парламентаризма, ще се помнят дълго", продължи тя.

Политическата криза се задълбочи, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден, коментира Атанасова. По думите й, проваленият мандат на 46-то НС е отговорност, както на политическите сили в него, така и на служебния кабинет, който нямал потенциал да успокои политическото напрежение и да създаде подходяща атмосфера за излъчване на редовно правителство.

"Духът на българската конституция не вменява по никакъв начин на един служебно назначен от президента кабинет да реформира различни сектори в обществения живот, да въздава справедливост или да изгражда дългосрочни стратегии. Последното е единствено симптом за скрити намерения за суспендиране на парламентарната власт от страна на президента", посочи Атанасова.


Докато партиите на протеста се радвахте, че служебното правителство изчегъртва ГЕРБ, не разбрахте явно, че вече е започнало да изчегъртва и вас, коментира още тя.

Никога не е имало такава тежка атака от страна на силовия апарат на държавата срещу определена партия, но ние издържахме и на този натиск и показахме, че не просто съществуваме, а сме незаобиколим фактор в българския политически живот, отчете председателят на ПГ на ГЕРБ.

След като хвърли целия си ресурс да се саморазправя с ГЕРБ и продуцира собствени политически проекти, назначеното от Румен Радев служебно правителство спря да се занимава с текущото управление, каза Атанасова. Тя отбеляза, че е било блокирано стоителството на пътища, била е изтървана инфлацията и са позволени спекулации с продажбата на ток. Беше провалена ваксинацията на населението, а здравният министър само чегърташе изявени професионалисти, добави Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова поздрави всички ученици, просветители и учители за първия учебен ден. И пожела: на учителите - вдъхновение, на учениците - постоянство, а на родителите - повече търпение.

 

 Брифинг на ГЕРБ

Преди да се закрие, Народното събрание реши да разгледа на закрито заседание Доклада на Комисията за полицейското насилие на закрити врата

От категорията

Европейският институт EISA: ГЕРБ води, БСП е на втора позиция, ИТН губи 1/4 от поддържниците си

-1632771979.jpg

ДПС запазва традиционните си позиции, почти изравнени с ПП, ИБГНИ са под ...

27 септ. 2021 | 22:50

Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември. Радев-1632775613.jpg

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение ...

27 септ. 2021 | 23:00

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветослава Гълъбова и Йордан Камджалов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.png

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на ...

27 септ. 2021 | 17:55

Янев: Цените на тока и парното за битовите потребители – без промяна до края на 2021 г. (Видео)

Сн. Нова.тв-1632748581.png

Премиерът подчерта, че служебното правителство целенасочено е работило в посока ...

27 септ. 2021 | 16:16