Решението е окончателно, заяви Цвета Караянчева

ГЕРБ бламира Борисов! Цветанов остави Добрев в парламента!

13317 | 4 окт. 2017 | 11:35

Структурите на управляващата партия засипаха общественото пространство с декларации в подкрепа на Делян Добрев и оставането му в Народното събрание

-1507092895.jpgОставката му не мина с гласовете на 97 депутати, против бяха 99, а 19 се въздържаха-1507107287.png

ГЕРБ бламира лидера си Борисов!

Никой не вярваше, но днес това се случи!

Въпреки препоръките на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов оставката на Делян Добрев да бъде гласувана, защото е морален акт, парламентарната група на ГЕРБ под диктата на Цветан Цветанов я отхвърли.

Оставката му не мина с гласовете на 97 депутати "за", "против" бяха 99, а 19 се въздържаха.

 

Докато течаха дебатите в пленарната зала на Народното събрание, Борисов даде пресконференция от Евксиноград, в която защити позицията на Добрев да напусне. "Оставката на Добрев трябва да бъде приета. Казах му тази сутрин - ако не я приемат, пак да я внесе", бяха думите на Борисов.

 

Но на практика се наложи лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е организационният мотор на ГЕРБ и отговаря за работата със структурите. А точно тези структури засипаха общественото пространство с декларации в подкрепа на Делян Добрев и оставането му в Народното събрание.

 

Пред Епиценттър.бг зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева заяви по повод току-що гласуваната оставка: "Решението е окончателно!"

 

"Ако Делян Добрев подаде отново заявление за напускане на Народното събрание, парламентарната група отново ще го отхвърли", каза тя.

 

Депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова пък коментира - "Нали не си мислите, че поведението на ГЕРБ не е съгласувано с Бойко Борисов".

 

Емоционални изказвания предшестваха гласуването в пленарна зала, които бяха поведени от депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Деляне, приятелю, моля те, не отстъпвай мястото си! Ти си нужен на този парламент, ти си нужен на България! Моля те, оттегли оставката си", каза той, който след като слезе от трибуната, прегърна Добрев. 

 

Защитата премина в атака, след като колегата им Антон Тодоров отправи запитване към лидера на БСП Корнелия Нинова участвала ли е в приватизацията на държавното предприятие "Техноимпекс".

 "Аз съм като мумията - не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам, за ужас на червените", заяви той. 

 

Валентин Николов направи философски обобщения, че съществуват творческа и деструктивна сила. "Творческа сила, която поема отговорности, и деструктивна, която разваля всичко това, което създава паралелни образи, паралелни държави. Творческата сила е, с която Делян винаги е можел да решава натрупаните проблеми в енергетиката, която беше фалирала, когато дойдохме, така както той успя на неговото име да спечели изборите в Хасково. Когато създаде един модел, който можеше да работи добре, дойде деструктивната сила, която започна да руши", след което също отправи приятелско обръщение: "Деляне, приятелю, ние се нуждаем от теб и се надявам да останеш тук, защото се нуждаем от теб!". 

 

Тръгнали сте срещу влак, а се намирате в "Москвич", включи се народният представител Тома Биков от ГЕРБ, който обвини БСП в черен пиар. Той нападна социалистите, че унищожават кадърните и компетентните хора, както са правили и на 9 септември.

 

Зам.-председателят на парламента Валери Жаблянов от БСП подчерта, че оставката на Добрев е личен акт и негово собствено решение и призова тя да бъде гласувана. Колегата му Славчо Велков го призова да постъпи като "млад, достоен мъж" и да се оттегли, така както е заявил след среща с премиера.

Г-н Жаблянов, не се ли срамувате, че съпругата ви източва пари от Министерството на образованието, скочи Снежана Дукова от ГЕРБ. 

 

Самият Делян Добрев отговори на Антон Кутев, който преди това обясни, че срещу колежката му Елена Йончева е имало атака: „Една дума не съм казал срещу г-жа Йончева, защото просто няма нужда. Моето участие в парламента и политиката е в правенето на политики. Срещу никой не съм казал дума, за да го оклеветя. Ако парламентът се превърне в това да се мятат кал и компромати, той на мен няма да ми липсва“, каза Добрев.

 

Делян подаде оставка, защото е един морален човек, защити го и Цвета Караянчева и го призова: „Деляне, от името на моята структура в Кърджали, от името на твоята структура в Хасково, ти нямаш право да излезеш от този парламент, защото, г-н Велков, Делян е качествен човек“, каза тя и посочи, че за Добрев в Хасково са гласували над 38 хил. души и той не трябва да напуска, „за да угоди на Йончева или някой друг“.

„Кой ще бъде следващият, ако Делян даде оставка, ние не даваме Делян“, каза тя.

 

Вежди Рашидов поиска дебатът да бъде прекратен. Той обясни, че синовете му са напуснали страната заради постоянното хвърляне на кал. По същия начин в парламента се прави опит „да намачкаме един млад човек“. „Забравихте Моника, не Люински, а Станишева, която разпределяше рекламните порции на България и създаваше медийни групи, които не ме оставиха и мен на мира. Днес Хохегер е в затвора, Моника и Дивизиева са в Брюксел“, каза той.

Ексминистърът на културата също се обърна към Добрев: „Деляне, не е личен акт, ти си народен избраник, нямаш правото да си подаваш оставката. Народът ще ти поиска оставката, като дойде времето. Гледай си работата, не хващай като мене рак от емоционалност“.

 

Делян Добрев отново излезе на трибуната и обясни, че подава молба за напускане заради клеветите срещу него в последните 10 дни. Той каза, че БСП са успели „с типично ченгеджйиски похвати“ да съберат малки истини, с които да сглобят „зловеща картина“.

Той изброи свои постижения, сред които проучванията за природен газ в Черно море, както и подписването на договор за газ без посредници.

 

Добрев заяви, че ще остане в историята с уважението, което е получил от хората „А вие ще се запомните като мой палач и убиец на политиката. Без съд и присъда, така както вие от комунистическата партия си знаете“, обърна се той към Елена Йончева и поясни, че първото нещо, което ще направи след напускане на парламента е да потърси правата си в съда.

 

Йордан Цонев от ДПС заяви, че партията ще подкрепи оставката, защото, както казал премиерът, тя е морален акт.

 

Веселин Марешки каза, че „Воля“ няма да подкрепи оставката на Добрев, защото не той е лицето на шуробаджанащината и корупцията в страната.

 

Цветан Цветанов заяви, че партията му няма да позволи Добрев да напусне парламента. Той призова колегите си да гласуват по против оставката и да гласуват по съвест. Той призова същото да направят и депутатите от БСП, които му споделили, че Добрев не трябва да напуска парламента.

 

Депутатът от ДПС Велислава Кръстева се обърна към Цветанов като му припомни негови действия като министър на вътрешните работи.

Никой не е забравил времето, в което вие лепяхте етикети, времето на показни акции. Така че, когато избирате този тон на Кашпировски, с който се опитвате да приспивате народното представителство, правите опасно внушение – внушението за партията държава. Припомнете си все пак, че България е европейска държава. Народът избира и не вие конструирате народното събрание, слава богу. Очевидно всички обичат Делян“, заключи тя.

 

Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ бламират Бойко Борисов. Тя се обърна към премиера, като „лидер към лидер“: „Г-н Борисов, днес на вас ще ви се случи за първи път. Днес вашите ви свалят от пиедестала, на който стоите“.

 


От категорията

Караянчева: Свободата не е трофей, а отпор срещу булото на забравата

Караянчева: Свободата не е трофей, а отпор срещу булото на забравата-1537682657.png

Трябват лидери, които да не забравят думите на Каравелов: ,,Чуждото не щем, но ...

23 септ. 2018 | 09:03

Работници на Миньо Стайков отново излизат на протест (ОБНОВЕНА)

Снимка БТВ-1537682849.png

Близо 10 милиона лева са загубите за двата дни, в които производството е ...

23 септ. 2018 | 13:31

Евгения Живкова: Борисов да мисли повече за обикновените хора, Нинова се наложи като лидер на БСП

-1468413868.jpg

Ахмед Доган е пример за политик според мен! Като цяло – умен, разумен политик, ...

23 септ. 2018 | 16:29

С помощта на депутати от БСП в Християново сбъднаха мечтата си да имат храм

Новият храм.-1537708412.png

20 ентусиасти от Младежкото обединение в БСП-Стара Загора дават старт на ...

23 септ. 2018 | 16:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


4 окт. 2017 | 21:58Пред Епиценттър.бг зам. председателят на НС Цв. Караянчева заяви по повод гласуваната оставка на Д.Д.: "Решението е окончателно! Ако Делян Добрев подаде отново заявление за напускане на Народното събрание, парламентарната група отново ще го отхвърли", каза тя. Цвета, ти че си проста селянка от елховско го доказваш и със сегашното си изказване. Подаването на оставка е ЛИЧЕН АКТ И НИКОЙ НА МОЖЕ ДА Я АНУЛИРА. Това с подаването на оставка в НС и нейното отхвърляне от депутати на ГЕРБ ОПГ е цирк, организиран от Цецо шумкаря ( от с.Шума). НС само приема проформа тази оставка и толкоз. Накарай някой юрист да ти обясни тази процедура. Вече трети ден Д.Д. реве като изоставена девица, а Цецо го прегръща и целува като майка детето си.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


4 окт. 2017 | 21:48Сакън, Деляне, не си подавай отново оставката! Ако я подадеш, хората ще смятат , че само ти си виновен за фамилно роднинските фирми. Ако не я подадеш, хората ще разберат, че това е обичайна практика в гербаджийска България и ще започнат да ровят във всеки областен и по малък град. Впрочем, това разследване се започна Плевен, Варна, Ивайловград. Обадиха се и от РВД, Враца, Видин, Сливен. В скоро време ще се развони на гербаджийска мърцина.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иванова


4 окт. 2017 | 20:04Парламента узакони шуробаджанащината.Де що има кумци и кумици всички на държавна работа гарантирано от ГЕРБ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борисов


4 окт. 2017 | 19:29В заслеплението си Цветанов направи стратегическа грешка, 3 в 1, 1 Конфронтира се публично с Бойко и ако за разприте им досега се носеха слухове сега стана явно, 2 Компрометира се пред "евроатлантическите партньори". Сега всички посолства ще си направят извода какъв избор направи ръководената от Цветанов номенклатура на ГЕРБ между морала и оставането във властта на всяка цена. 3 Превърна един морален акт, какъвто е подаването на оставка, в демонстрация на сила и властови инат.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошко


4 окт. 2017 | 15:52Това си беше типичен цугцванг ако подадеш оставка значи е вярно, че ти си виновен; ако не я подадеш следва (което си е комай истина), че всички областни и местни шефове на ГЕРБ сте от един дол дренки и събирате десятък за касата на ГЕРБ, не забравяйки и себе си. Повярва на Цветанов и той в стремежа си да ти помогне така те нареди, че доста време ще има да ти тегне бремето на неизрядна, да не кажа нечистоплътна личност. А има едно правило, което гласи: Тарикат човек не писка. Вие с Цветанов и тези около него така се разпискахте, че и глухите чуха и разбраха за какво става въпрос


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


OFFche Welle


4 окт. 2017 | 14:43Всичко върви по план. Боко Тиквата за трети път ще подаде предсрочно оставка. Déjà vu


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Antikiller


4 окт. 2017 | 14:36Къде ми е суджукаааа...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


4 окт. 2017 | 14:34Живея в Панчарево, където живееше и Григор Шопов, шефа на КДС. Хората тук твърдят със сигурност, че Григо е правел всичко за верните деца на Партията. Шофьор му бил Бай Генчо Цветанов, а детето му, винаги вярно на Партията е председател на парламентарна група, въпреки скромното си образование и умствени способности.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мм


4 окт. 2017 | 13:58Един само Пиночет им трябва и на стадиона, тогава всички ще си отдъхнем! Иначе, потъването продължава!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван


4 окт. 2017 | 13:45Това проблем ли е на народа ни? Това е проблем, защото младите, грамотни и образовани хора отиват на конкурс, не го печелят, тъй като той вече е нагласен за някой роднина. И този човек хваща самолета и заминава за Европа. После казваме защо имаме демографски проблем и губим младите. Защо е проблем на народа? Защото, докато един член на борд роднина, взима 5000 лв. заплата и се вози в мерцедес за едно заседание на борд на месец


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


4 окт. 2017 | 13:12На тея пезевенци някой някога им беше казал умно и точно...."ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ!!!!"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


скучаещ


4 окт. 2017 | 12:34Това вече е блудкава комедия!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


4 окт. 2017 | 12:49Не се заблуждавайте, това е много добре изпипана схема.Ще има изненади!


Манчев


4 окт. 2017 | 12:17Както се казва буквално царя не дава, ама пъдаринът решава. Остава и прокуратурата да подкрепи корупционната схема с ни чул ни видял...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


4 окт. 2017 | 12:48Прокуратурата е тяхна.Нима очаквате нещо друго освен да обяви ,че те са чисти и няма данни за престъпление.След това те ще се бият в гърдите и ще се представят като носители на нов морал в политиката казвайки:"Виждате ли ние сме чисти ,но си подадохме оставката в името на честта и на новия морал в политиката" Каква низост!


Radka kamenska


4 окт. 2017 | 12:05Разбира се, че сте го сьгласували с Борисов. Когато се разпаднете и благините се изпльзнат от рьцете ви, тогава ще се разприказвате. Дукова все се прилепва кьм печелившите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


antimultikulti


4 окт. 2017 | 12:04Плачи, майко България! И турчин не се е гаврил с теб така, както се гаврят тези!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.