Цветанов показва писмото от прокуратурата с името на прокурора.

Управляващите дадоха извънредна пресконференция

ГЕРБ отговаря на БСП за „Цанков камък“. Цветанов: Стоим зад думите си! (Обновена, Видео)

8653 | 22 авг. 2017 | 15:40

Брифингът на управляващата партия ръководеше лично зам.-председателят й Цветан Цветанов

Цветанов показва писмото от прокуратурата с името на прокурора.-1503414308.pngЦветанов показва писмото от прокуратурата от сайта на БСП.-1503414355.pngПресконференция на ГЕРБ-1503405685.png

ГЕРБ стои зад думите си за „Цанков камък“, заяви на извънредна пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Думите му бяха отговор на казаното два часа по-рано от председателя на БСП Корнелия Нинова. Не мога да си представя, че председателят на най-голямата опозиционна партия се припознава във всичко, което ГЕРБ казва, изтъкна той.

 

Атаката на ГЕРБ бе построена върху писмото от прокуратурата, което Нинова показа и което я оневинява. Соцлидерът качи във фейсбук факсимиле от документа, в което на прокурора е заличено. Цветанов също го размаха. И го прочете. "Нинова твърдеше, че има отговор от главния прокурор. Да видяхте някъде в това писмо дата и подпис, които да отговарят на нейните думи", обърна се към медиите вторият човек в ГЕРБ.

И показа същото писмо, но с източник - държавното обвинение. Но с печат и подписано от прокурор Д. Тарев. Според Цветанов е налице "умишлено подвеждане на журналистите", защото Нинова не е говорила за наблюдаващия прокурор, а за главния прокурор.


Пресконференцията на ГЕРБ дойде, след като Нинова обяви, че ще даде на съд всички от ГЕРБ, които са замесили името й в приказки за корупция около "Цанков камък". Лидерът на БСП представи писма от разследващите органи, от които става ясно, че името й „не протича“ в нито един от казусите, свързани с „Цанков камък“.
Извънредният брифинг на управляващата партия ръководеше лично зам.-председателят й Цветан Цветанов. До него в пресзалата на централата на ГЕРБ седяха депутатите Александър Ненков и Антон Тодоров.
Повтаряме думите си за "Цанков камък", каза в началото на брифинга той.

 

 

И даде думата на депутата Александър Ненков, който бе един от основните говорители на ГЕРБ по темата. Нинова каза, че ще даде на съд не само премиера Борисов, но и "подгряващата група", към която причисли Ненков.

„Не сме коментирали дали Корнелия Нинова е виновна за „Цанков камък“, или не - не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд“, каза Александър Ненков. Депутатът от ГЕРБ  обърна внимание, че соцлидерът вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект. „Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна, или не, ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал. Не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Наше право е и сме си изпълнили конституционния дълг да сезираме прокуратурата“, каза още Ненков.

Щафетата пое друг депутат от ГЕРБ - Антон Тодоров. И в изказването си се спря основно върху личността на Нинова, която "тровела атмосферата".

„Мълвата, която Корнелия Нинова вече ежеседмично пръска в България трябва да бъде разсеяна с факти“, смята той и обърна внимание, че на днешната пресконференция на БСП Корнелия Нинова е казала, че нейното име не протича, не фигурира в прокурорска проверка за „Цанков камък“. „Не протича вероятно в тези прокурорски проверки“, обясни той. Тодоров заяви, че се сеща за 1000 страници от сересета, където името й протича.
Той попита, когато човек се изправя и се държи като морален стожер дали има памет за това което е вършил преди 10 години. И върна лентата към времето, когато лидерът на БСП Корнелия Нинова е работила в „Техноимпекс“. Тодоров попита защо Корнелия Нинова никога не отговоря как е спечелила парите, за да приватизира дружеството.

„Заговорят ли БСП за истина и справедливост, значи някой някъде се готви или вече краде в партията им“, каза още Антон Тодоров. И вметна, че през 1997 г. Нинова живеела на квартира, а две години по-късно декларирала огромен апартамент.

Нинова за кой период дава оценка – за участието си в СДС или за участието си в БСП, попита пък Цветан Цветанов, който отново взе думата.

Цветанов коментира и антикорупционното законодателство, предложено от БСП. Цветанов акцентира върху това, че писмото на прокуратурата до Нинова не било на главния прокурор, а от прокуратурата. Според втория човек в ГЕРБ става дума за "умишлено подвеждане на журналистите", щом като писмото от прокуратурата се представяло като от главния прокурор.
 
БСП да бъдат активни на обсъждането на антикорупционното законодателство – ГЕРБ ще бъде с протегната ръка, защото е необходим консенсус, пожела Цветан Цветанов.

„Нека на 1 септември, когато ще се обсъжда законодателството, което се предлага от изпълнителната власт - те да бъдат активни. Ние ще бъдем с протегната ръка, защото знаем, че едно законодателство да бъде устойчиво и стабилно, трябва да намерим политическия консенсус“, каза Цветанов. Той призова Нинова, когато става въпрос за кореспонденцията й с австрийската държава и прокуратурата, да не забравя за други случаи, свързани с нейната партия. „Нека г-жа Нинова да бъде обективна във фактите и всичко, което изнася в публичното пространство, да бъде кореспондиращо с реалните факти“, заяви Цветанов. Той призова да не се говорят лъжи и да не се създават условия за разделяне и противопоставяне.
Журналистите припомниха част от изказването на Нинова, в което тя обявява, че посредническата роля на Борисов между Бон и Анкара явно се е провалила, след е налице толкова остър тон между лидерите на Турция и Германия.
„В типичния си стил Корнелия Нинова създава напрежение и разделение“, бе изводът на Цветанов от тези думи на Нинова. „Лидерската роля на Борисов е безспорна, не само в страната ни, но и в ЕС“, изтъкна Цветан Цветанов. Но благодари на БСП за подкрепата им за договора с Македония. И все пак припомни, че тогава от опозицията пак са спекулирали - казали, че Бойко Борисов не желае да присъства на дебатите в Народното събрание. „Всъщност развенчахме поредния лъжлив сигнал, който се даде от парламентарната им група“, заяви Цветанов.ГЕРБ отговаря на БСП

Брифингът на управляващата партия ръководеше лично зам.-председателят й Цветан Цветанов

От категорията

Пълен консенсус! По идея на БСП власт и опозиция се разбраха да не приемаме обратно мигтранти!

Управляващи и опозиция приеха обща позиция по въпросите за миграцията-1532085913.jpg

В срок до 30 септември кабинетът трябва да представи предложение на България за ...

20 юли 2018 | 14:21

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти

Борисов отказал на Италия да приеме кораб с мигранти-1532085089.jpg

Отказът му да приеме мигранти идва на фона на фалшивите новини, които заливат ...

20 юли 2018 | 14:09

Николай Николов: "София - град за хората" остави крайните квартали на произвола

Снимка Пресцентър на БСП-София-1532094313.jpg

Презентацията на арх. Здравков беше хубава, но останах с впечатлението, че той ...

20 юли 2018 | 16:44

Румен Петков: Кой "счупи гръбнака" на премиера?! Решението за Северна Македония е под външен натиск

-1514581314.jpg

За подкрепа на референдума в Скопие разчитат на албанците, посочва той

20 юли 2018 | 16:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борис


22 авг. 2017 | 16:52Тоя в средата г н Истина да вземе да каже КАК придоби 6 апартамента?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:38Учения на Морската пехота на САЩ в руско селце. Секретен фейлетон Dear Mom! Утре изпращат нашата рота на полигона Кемп Леджен, някъде в Северна Каролина. Там преди подготвяха морските пехотинци за нашите победоносни войни в Ирак и Афганистан, а сега ще се подготвяме за победоносна война с Русия. Тези рашънс съвсем изнагляха: намесиха се в нашите избори и отнеха от Юкрейн (Украина) остров Крит (не е грешка!), както ни разказва всеки ден капрал Джоунс. Ние ще потренираме и после ще покажем на тези алкохолици какво е Корпуса на Морската пехота на САЩ. Като пристигна в лагера непременно ще ти пиша. Твой син Коди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:38Dear Mom! Ето, пристигнахме на новото място. Тук наоколо всичко е гора. Това е добре, защото всички руснаци живеят в гората, както ни разказва нашия капрал Джоунс. На средата на гората има истински виллидж (селце англ.). То преди е било иракско, а сега е направено на руско село, само дето тук там са останали палми. Ама капрал Джоунс ни каза, че всичко е наред, на Черно море руснаците имали и палми, а ние скоро ще бъдем там. Наблизо до селцето е казармата където е разквартирувана нашата рота. За утре ни обещаха сюрпиз и непременно ще ти пиша. Твой син Коди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:38Dear Mom! Представи си, ще имаме истинска масовка! Оказва се, военно морският деоартамент е набрал руско говорящи статисти за да наподобяват на истински руски войнниции мрините жители от виллидж а. Между другото, на руски виллидж е дьеревня . Всичко ще е като в истински холивудски блокбастър! Твоят син сега ще бъде Брус Уилис! Яко! Статистите са около тридесетина, все мигранти. Шофьори, строители, продавачи, ИТ специалисти двама учители, няколко жени, едната е с малката си пет годишна дъщеря. За някои от тях 100 долара са си пари, а други май са дошли просто за забавлението. Мъжете ги облякоха в руски ватени куртки, ботуши и пилотки с петолъчки. Жените облякоха в широки цветни поли и се забрадиха с големи забрадки така се обличали в Русия, обяснява капрал Джоунс. Момчетата се смяха до попикавана на тия руснаци истински клоуни. Утре започваме тренировките.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:37Dear Mom! Това беше мно о о го яко! Трите наши взвода атакуваха руското селце от три страни, като ураган. Бързо натикахме муцуните на десетината статисти в калта. Те са въоръжени с бракувани автомати АК 47, които даже не могат да стрелят. След това се разсъсредоточихме и пристъпихме към втората тренировка зачистване на селцето от останали живи руснаци. Двама стоим от двете страни на вратата на колибата, един избива вратата и хвърля вътре граната. След това момчетата изпразват по пълнител в прозорците. Жените статистки пищят на руски Спасите! , всичко е в дим, чува се някаква руска музика и силно мирише на лайна. Господи, как тези рашшънс живеят в тези условия? Да, те са просто свине! Много добре се забавляваме. Капрал Джоунс на майтап изстреля цял пълнител с халостни патрони на главите на няколко статистки. Те се изплашиха, а ние се спукахме от смях. Твой син Коди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:37Dear Mom! Днес отработваме тактиката на антипартизанска война. Мъжете статисти се изпокриха, а ние трябва да ги намерим. За да не губим време и да не се завираме в лайнявите колиби, капрал Джоунс предложи отлична идея. Ние изтикахме всички статистки в плевнята и с мегафона обявихме, че ако до 3 минутистатистите партизани не се предадат, ще запалим плевнята. Никой не излезе! Тогава капрал Джоунс доведе момиченцето статистка. Взе и плюшеното мече и с тактическия си нож му отряза главата. Разкрещя се, че следващата отрязана глава ще е на момиченцето. Струва ми се, че капрал Джоунс се престара.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:36Момиченцето се разплака и тогава сякаш от нищото се появи един статист някакав мърльо с очила, невзрачен тип. Той мълчаливо се приближи до капрал Джоунс и с точно премерено, майсторски изпълнено мълниеносно движение заби приклада на бракувания си автомат АК 47 в лицето на капрал Джоунс. Прикладът се оказа здрав, отлично работещ. Прекрасните бели зъби на нашия капрал блеснаха на слънцето и паднаха примерно на два метра от мястото където се строполи самия капрал. Ние всички стояхме като поразени от гръм, мамо. Да удари въоръжен до зъби двуметров американски морски пехотинец в лицето с приклад и то с такава сила може само дивак без чест и съвест. А тук отгоре на това и момиченцти статист се приближи до безчувственото тяло на капрал Джоунс и радостно го срита няколко пъти в ребрата с малкото си силно краче. Къде ги намериха тия, мамо? Може би в джунглите на Сибир?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:36Интимния приятел на нашия капрал изрева, измъкна своя колт, зареден с бойни патрони и започна да стреля по очилатия мухльо, но не уцели. От мъка по капрал Джоунс се беше разревал и сълзите му разтичаха тактическия маскировъчн туш по очите му. Докато се чудехме какво да правим, сякаш от всякъде върху нас се нахвърлиха всички статисти със страшен вик Ррааа! или Юрррааа! . Не успял да се опомня от страшния вик, нещо здраво ме удари в каската, помня само че усетих как ми изпука врата и съм загубил съзнание. Когато се съвзех, вече беше тъмно, наоколо нямаше никой. Трябва да се измъкна от тази проклета база. Ще ти пиша утре, че батериите на таблета свършват, а и в храстите в тъмното нещо мърда. Страх ме е мамо, искам в къщи в Калифорния. Твой син Коди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:35Dear Mom! Другаря ефрейтор от запаса ме назначи в наряд в тоалетната и сега имам минутка, за да ти пиша. Служа добре. Капрал Джоунс също е добре. Той стои прав на една табуретка и силно крещи Шшмирррно! , ако в казармата влиза другаря старши лейтенант от запаса или другаря старшина от запаса. Целият ни ден е разписан по минути. Ту боядисваме тревата в зелено, ту метем пътечките с четки за бръснене или имаме строева подготовка с песни. Вече научих една: У солдата выходной, пуговицы в ряд . Единия от трите ни взвода винаги провежда занятия по окопаване на плаца. Норматива е пет минути за изкопаване на окоп в пълен профил. Който не покрие нормата помпи гумите на хъмвито без пома. Но все пак това е къде по лесно от помпенето с помпа за велосипед колелата на танка, за да вози по меко.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Асен II


22 авг. 2017 | 16:35Имам и добри новини! Командването на Корпуса на морската пехота завършва секретните преговори със статистите и ще ни пуснат всички в замяна на обещанието на статистите да не разказват как тридесетина цивилни са взели в плен двеста морски пехотинци. А и обещаха да им платят цялата сума за ученията, на момиченцето ще подарят три мечета и пет кукли Барби. А тя между другото се сприятели с капрал Джоунс и често му носи бонбони когато той плаче на своята табуретка. Руснаците, мамо, се оказаха добри хора всички сме живи и здрави за което им благодарим от цялата си душа. Така че очаквам с нетърпение демобилизацита си. Твой син, след първия месец на службата, Коди.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борис


22 авг. 2017 | 16:25Тия дали са нормални? Обвиняват я за Цанков камък, а сега вадят някави глупости от нафталина, които нямат нищо общо.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борислав Георгиев


22 авг. 2017 | 17:08Не се притеснявай австрийците ще им обяснят някои работи как се проектира, изгражда и пуска в действие язовир, който техния суджук откри и отряза лентата. Да върне ваднага лентичката.