Снимка Фейсбук

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, смята Цветомир Паунов

ГЕРБ отговари на Нинова и Манолова: Кампанията ни беше позитивна (ВИДЕО)

7139 | 4 ноем. 2019 | 15:37

Там където резултатите не са такива каквито сме очаквали ще бъдат взети мерки – организационни и персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност, изтъква Томислав Дончев


ГЕРБ отговари на критиките, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова и гражданския кандидат за кмет Мая Манолова.

 

Кампанията ни беше позитивна, е отговорът на управляващите.

Пред медите застанаха председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов и вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Надявам се всеки от подадените сигнали да бъде разплетен докрай, изтъкна вицепремиерът. И продължи: "Изборите свършиха, няма нужда от повече агитация и пропаганда! Време е за работа!"

 

„Първите данни показват, че въпреки всичко ние съхраняваме подкрепата си, което е постижение. В мнго от случаите всички играха срещу нас. Това беше единственото, което ги обединяваше. Никаква политическа хигиена – ляво, дясно… няма такива неща“, смята Дончев.

„Там където резултатите не са такива каквито сме очаквали ще бъдат взети мерки – организационни и персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност. Или хората там не са свършили достатъчно, или не са поддържали адекватни контакти с гражданите. При всички случаи мерки ще има“, продължи вицепремиерът.

„Липсваше разговор от гледна точка предизвикателствата на бъдещето. Работата на кмета не е само да реди плочки. От това пострада демокрацията“, продължи с анализа си за вота Томислав Дончев.

 

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, заяви Паунов.

 

Паунов коментира атаките на БСП и гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова за купен и корпоративен вот, като заяви, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе.

„В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията. Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме“, каза Паунов.

 

„Реалните резултати: 2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове. По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района и във Варна – във всичките 5 района“, отчете шефът на предизборния щаб на ГЕРБ

 

ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември от 12.00 часа в Зала „Люмиер“, съобщи Паунов.

 

На нея ще присъства и председателят на ПП ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, членовете на изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и ще бъде направен отчет за политическата дейност на партията.

 

 Пресконференция на ГЕРБ

Там където резултатите не са такива каквито сме очаквали ще бъдат взети мерки – организационни и персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност, изтъква Томислав Дончев

От категорията

Валери Симеонов: Протестите нямат сериозни искания. Решихме полицията да си свърши работата

Валери Симеонов: Протестите нямат сериозни искания. Решихме полицията да си свърши работата-1596779724.jpg

По думите му е имало доста притеснителни сигнали. Вече имаме връчена подписка, ...

7 авг. 2020 | 08:49

Росен Йорданов, психолог за премахването на блокадите: Полицията си свърши работата

Снимка БНТ-1596779682.png

Вярвам, че демонстрантите ще намерят по-интелигентен начин да отстояват ...

7 авг. 2020 | 08:53

Палатков лагер отново блокира Орлов мост

Палатков лагер отново блока Орлов мост-1596828594.jpg

Нека изградим барикади в цялата страна и да застанем на тях всички заедно! ...

7 авг. 2020 | 22:26

Румен Радев: Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта

-1595579198.jpg

Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е ...

7 авг. 2020 | 21:40