Чакаме отговора много бързо, заяви депутатът от управляващата партия Тома Биков

ГЕРБ пита Нинова предлагала ли е 30 милиона лв. на Миков, за да се откаже от лидерския пост в БСП

24053 | 4 апр. 2019 | 16:09

Ако замълчи, ще приемем, че отговорът е „да“, след като има претенцията да бъде морален стожер, нека отговори, призова той


Предлагала ли е Корнелия Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП? Това попита на пресконференция на ГЕРБ депутатът от управляващата партия Тома Биков, цитиран от „Фокус“.

 

От управляващата партия обявиха, че ще дадат пресконференция почти веднага, след като БСП свика медиите. Социалистите обявиха, че събират подписка с искане шефът на КОНПИ Пламен Георгиев и неговият заместник да се оттеглят.

 

От името на ГЕРБ пред медиите застанаха депутатите Тома Биков и Спас Гърневски.

 

„Докато гледах пресконференцията на БСП, си мислех, че ако Корнелия Нинова беше депутат от ГЕРБ досега да е подала оставка 10 пъти“, каза по повод изявата на червените Биков. „Етическият стандарт в БСП е на малко по-ниско ниво“, изтъкна Биков.

 

„Задаваме този нов въпрос, чакаме отговора много бързо. Надяваме се да бъде с „да“ или не“, посочи депутатът от ГЕРБ. „Имаме доста сериозни източници на информация в тази посока“, подчерта Тома Биков. „Ако замълчи, ще приемем, че отговорът е „да“‘, обясни той. „След като има претенцията да бъде морален стожер, нека отговори“, призова Биков.

 

"Имаме определена информация, но ще изчакаме отговора на Корнелия Нинова. Така е коректно", добави по повод питането към Нинова депутатът от ГЕРБ.

 

„По отношение на 30 млн. лева - искаме да разберем откъде са дошли. Как биха били върнати и какви ангажименти са били поети“, продължи Тома Биков.

 

От ГЕРБ коментираха и темата със скандалите около имотите на властта.

 

„Ние не приемаме нищо, което казва БСП, за сериозно. Според тях става въпрос за десетки милиони, а при тях става дума за 30 милиона”, заяви Биков.

В отговор на въпрос дали има връзка между отделните атаки срещу управляващите той заяви: ”Има „отечествен фронт” срещу управлението. Целта е търговия с политическо влияние в полза на криминални или полукриминални елементи".

В отговор на въпрос ще оттегли ли ГЕРБ доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, както направи президентът Румен Радев, депутатът коментира: „По отношение на Пламен Георгиев, премиерът каза мнението ни. Позицията ни е ясна“.


Гърневски пък се опита да замеси лидера на БСП в Апартаментгейт.
Корнелия Нинова е в БСП от 2003 година, а апартаментът ѝ е купен през 2004 година, когато вече е била в партията, каза той.

 

„Длъжни сме и ние да зададем въпроси на Корнелия Нинова, за да спре най-накрая с отровата, която сее сред обществото“, заяви той. „По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС по времето, когато партията управляваше“, посочи Гърневски. „Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“, попита депутатът. „Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст“, изтъкна той.

 

Спас Гърневски попита още колко точно са СРС-тата, които е засякла Нинова. „Корнелия Нинова е единственият български политик, който над 200 пъти е засякъл СРС-та“, заяви депутатът от ГЕРБ.

 

„Най-важното, което искам да я попитам, е за „кражбата на века“ в Пловдив. В периода от 15 юни 2006 година до 19 април 2007 година, през Общинския съвет, чрез зам.-министъра на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти“, обяви Гърневски.

 

„Тя няма ли да застане пред обществото и да каже как сложи подписите си за „кражбата на века“, коментира той. „Не е ли тя единственият тогава уволнен от правителството й като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики“, посочи Спас Гърневски.

 

„Днес моралът е друг. Днес политиците от ГЕРБ подават оставки при най-малки съмнения“, заяви той. „Корнелия Нинова обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото“, каза още Гърневски. Той призова лидера на БСП да отговори на поставените й въпроси, а не да се крие от телевизия в телевизия.

 


От категорията

Емил Димитров: Някой плаща за случващото се по площадите, скоро ще се разбере кой

Снимка БНТ-1597041812.png

Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на ...

10 авг. 2020 | 09:42

Проф. Румен Гечев: Единствената опция на Борисов е оставка и нови избори

-1595952899.jpg

Нестабилната и изкуствено сглобена коалиция се намира в пълен шок и са във ...

10 авг. 2020 | 08:50

Възстановено е движението при Ректората (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1597045563.jpg

По-рано протестиращите на кръстовището обявиха, че в знак на добра воля ще го ...

10 авг. 2020 | 10:44

АФИС: Половината българи искат предсрочни парламентарни избори

Графики: АФИС-1597043902.jpg

От началото на кабинета „Борисов 3“ привържениците на управляващата коалиция в ...

10 авг. 2020 | 10:14