Тази трагедия е синтез на целия начин, по който управлява кабинетът на Румен Радев

ГЕРБ поискаха оставката на министъра на отбраната заради инцидента в Чешнегирово

2277 | 14 септ. 2021 | 12:24

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, при инцидента в Чешнегирово става дума за прикриване на убийство и то от страна на разследващите от Военна полиция


Политическа партия ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната във връзка с инцидента в Чешнегирово. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание, на който бяха огласени подробности относно разследването на инцидента от 11 май т.г., който беше последван от смъртта на ст. лейтентат Тодор Манчев, предаде БНТ.

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, става дума за прикриване на убийство и то от страна на разследващите от Военна полиция.

На първо място, президентът Румен Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция, който има пряка отговорност в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск обстоятелствата да бъдат потулени, обясниха от ГЕРБ.

На второ място, да поиска незабавна оставка от министъра на отбраната и на трето място, да осигури пълна прозрачност какво се случва във Военна полиция, заявиха от ГЕРБ.

Те са категорични, че президентът Румен Радев и неговите назначения носят цялата отговорност.

Този случай е синтез, еманация на целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев. Опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, е начинът по който управлява Румен Радев. Целта е да му се осигурява комфорт и не само комфорт, а ресурси и логистична подкрепа, за да спечели втори мандат. Това е единствената цел, тези хора не се спират пред нищо, включително да прикриват убийства, заяви Даниел Митов.

Ние знаем, че Румен Радев даде генералско звание на човека, който оглявява Военна полиция - генерал Сотиров, допълни той.

 

За съжаление, този парламент не намери воля за създаване на временна комисия за разследване на този инцидент, което беше предложено от ГЕРБ, съобщи в началото на брифинга депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Той изнесе подробности от проверката след инцидента във военната база Чешнегирово и последвалото разследване за изясняване на обстоятелствата около смъртта на ст. лейтентат Тодор Манчев.

Вътрешна проверка на Военна полиция намира за виновни лейтентат Тодор Манчев и майор Мерджанов, а на 1 юни проверка на инспектората на МО показва тотално различни неща от тази Военна полиция, обясни Гаджев.

По думите му, върху семейството на лейтант Манчев е бил оказан "тежък натиск" от страна на разследващите органи.ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната във връзка с инцидента в Чешнегирово

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, при инцидента в Чешнегирово става дума за прикриване на убийство и то от страна на разследващите от Военна полиция

От категорията

Иван Гешев: Нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно. Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Снимка: БНТ-1631780292.png

"Избягвам да коментирам, защото войната в институциите обикновено я плащат ...

16 септ. 2021 | 11:12

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести
(Видео)

Радев пред новите министри: Ще ви засипят с компромати, ще ви организират стачки и протести-1631776264.jpg

Президентът предупреди, че срещу служебния кабинет ще бъдат "парите, ...

16 септ. 2021 | 08:52

Вицепремиерът Бойко Рашков: Оградата по границата ни има нужда от доста ремонт
(Видео)

-1625483563.jpg

Вътрешният министър посочи още, че в следващите няколко дни ще бъде излъчен ...

16 септ. 2021 | 13:29

Панайотов: Черната кутия на падналия МиГ-29 е разчетена, пилотът е загубил пространствена ориентация
(Видео)

Панайотов: Черната кутия на МиГ-29 е разчетена-1631787138.jpg

Военният министър коментира и поредните упреци на ГЕРБ за случая със смъртта на ...

16 септ. 2021 | 13:11