Снимки: Правителствена информационна служба

Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят ветото на Радев върху Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

Борисов гневен на Радев за ветото върху Извънредния закон: Ще махнем текста за спекулата, на БСП е!

18161 | 22 март 2020 | 14:32

Интересно е това, което се случва и доста неочаквано. От неделя до днес сме имали две срещи с президента. Всеки ден му се обаждам и му докладвам какво правим

Снимки: Правителствена информационна служба-1584888665.jpg-1584888685.jpg

"Много интересно е това, което се случва и доста неочаквано за мен, защото от неделя до днес ние сме провели две срещи – първата беше по моя инициатива, втората по инициатива на президента Радев. Всеки ден аз му се обаждам, днес той се обади да каже двата мотива, заради които връща Закона (за извънредното положение). Разбира се той услужливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП (за налагане на таван на цените). Затова още утре този текст ще го премахнем, както иска президентът".

 

Това заяви Бойко Борисов в изключително емоционално изявление, което продължи близо час и половина, в отговор на наложеното преди това от президента Радев частично вето върху Закона за действията по време на извънредното положение.

 

На брифинга станаха ясни две неща - че законовата поправка за спекулата ще бъде премахната ота Закона и че ще се търси изчистване на текста за свободата на словото, който влезе в Наказателния кодекс.

"Сутринта президентът ми се обади, за да ми каже за двата мотива, заради които връща закона", обяви Борисов.  

 

По думите на Борисов държавният глава е пропуснал да каже, че "точките за спекулата" са по предложение на БСП: "Когато се гласуваше законът, г-жа Дариткова ми се обади да ми каже, че БСП искат да излизат от залата, ако не приемем техните предложения за спекулата. И ние ги приехме. Те ни връщат сега във времето на зрелия социализъм, когато на етажерките в магазините имаше краставици и домати, а цитрусите продаваха зад щанда. ... Но го приехме, за да има закон и да работи. Това му казах на президента и той ми каза, че знае и аз му казах, че след като върне с този мотив закона, ние съответно ще го изгласуваме".

Борисов посочи, че разговорът му с държавния глава е бил в добронамерен тон.

"Второто, за което ми каза, че ще върне закона, е думичката "невярна" информация. Аз му казах да я заменят с каквато искат", посочи премиерът. 

 

ЗАЩО РАДЕВ МЕ НАПАДА В ГРЪБ

 

Борисов не скри, че е ядосан на Радев, за това че заиграва популистки с настроенията в момента на хората. "Той си избра да обещава, моята задача е да стискам докрай, за да има пари за пенсионерите и всички останали. После ще се мобилизираме, ще се изправим, но здравето сега е най-важно", подчерта министър-председателят.  Дай Боже, да ни се размине, каза той и се прекръсти. Когато има такава война, трябва да мислиш за всичко, поясни Борисов.

 

Кое налагаше днес да ме нападне в гръб? Като днес в 10 часа съм му докладвал на президента какво правим, не спираше гневът на Борисов спрямо държавния глава.

 

Не го разбирам Радев - да си нахейтиш правителството.

Но ще му  припомня - народът казва "не пожалавай жената на ближния, защото може да стане твоя". Затова ще му кажа на президента - не пожелавай властта, защото може да стане твоя и тогава ще те видя какво ще правиш с тази дезорганизирана част около себе си", подчерта Борисов.

 

"Когато сме си говорили с президента Радев, той  е проявявал цялото разбиране. Когато се събрахме горе, все едно не сме говорили със същия човекАз му казах, че и двете му предложения са верни и ще бъдат гласувани", допълни Борисов.

 

"Казах на моите да се замени думата "невярно" с каквато искат. Само за тези, които зловредно пишат - сутрин и вечер Националният щаб от експерти дава цялата налична информация. Проф. Костов и проф. Мутафчийски имат стара вражда отдавна, но искам всеки специалист да се чуе. Каним го проф. Костов и правим Медицински съвет към правителството, заради следващите мерки. Ние искаме да има специалист, чието мнение да не чуем. Когато са противоречиви, ние ги сравняваме", заяви още премиерът.

 

И продължи: "Ние сме парламентарна република - парламентът решава. Ако е искал (Радев) да консултира - горе на балкона има стол за президента. Парламентът е мястото, не аз. Той като ме повика аз отивам с министрите си, проявявайки цялото си уважение. Кое го е уплашило? Разбирате ли - това е егоцентризъм - взимат ми правомощията. Ако ги искат - всичките ви ги даваме! Само не харчете парите за три дена".

 

Борисов каза, че няма нищо общо между това, което президентът е казал днес, и това, което е говорил в четвъртък пред него. Той подчерта, че би било неразумно сега с лека ръка да се изразходват бързо резервите на държавата. Второто е по повод повтарянето от началото на кризата от страна на държавния глава, че държавата трябва да приеме спешен пакет от икономически и социални мерки.

 

"Ние дефицит лесно правим. При всяко управление на БСП има дефицит", каза премиерът. "Всичко това съм го изговорил (пред президента) и съм му казал защо толкова стискаме... А те, за да се направят на добри, казват: Дайте да дадем на всички. Моята работа е да оцелеят пенсионери и всички останали."

 

ПОДКРЕПЯМЕ ВЕТОТО НА РАДЕВ, МАХАМЕ ТАВАНА НА ЦЕНИТЕ

 

Депутатите от ГЕРБ ще подкрепят ветото на президента Румен Радев върху закона за извънредното положение.

"За разлика от тези популисти, които всеки ден си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Цялата! Един член приехме, предложен от БСП (за таван на цените) и веднага настана хаос на пазара и не само, четова решение няма да помогне, но ще създава и спекула. Утре Законът ще се прегласува и по-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начините, които различни хора предлагат", допълни ядосан Борисов.

 

Той изрази недоумение от реакцията на президента Радев и за мотивите за връщането на част от закона за извънредно положение.

Премиерът посочи, че управляващите ще извадят предложенията на БСП, които са приети в закона. Ще бъде променена фразата за "невярна информация", за която в закона има рестрикции.

 

Борисов посочи, че армията само ще помага на полиция, пожарникари и медици в овладяването на пандемията.

"Обяснил съм на президента защо така се стискаме - следващия месец бюджетът ще усети разликата и тя ще е огромна. За да се направят на добрите, те казват - "дайте да дадем на всички".

 

Първата ми задача е да защитим здравето и живота на хората. България е била във войни, вземали са й територии, плащала е репарации и е оцеляла.

 

"Ще стискаме до последния лев, за да имаме гарантирана пенсия за пенсионерите. Дай Боже, да намерят лекарства и ваксина, ще вземем отношение. Всякакви безумни предложения има. Това, което прочетох от президента, ами той няма една конкретна мярка. Да, всички държави обявяват, че ще подкрепят бедните хора, но не знаем с колко, защото не се знае колко ще продължи", обясни Борисов. 

 

По повод гласувания текст за тавана на цените Борисов обясни: "Връщат ни във времето на зрелия социализъм, когато на етажерките в плод и зеленчука имаше домати и краставици, а отзад цитрусите".

Той  припомни как при управлението на БСП през ранната 1997 г. левът се обезцени главоломно и месечната пенсия стигна равностойността на 3 долара.

"Не е много далече когато пенсиите станаха 3 долара! Не е много далече - 3 долара на месец! И то по време на партията на президента Радев. До последно ще стискаме да има за пенсиите. Всякакви безумни предложения...

Президентът няма нито една конкретна мярка. Всички засегнати страни предприемали пакети. Да, всички държави обявяват, ама не са предприели - не знаят колко ще продължи кризата", заяви още Борисов по отношение на критиката, че държавата не обявява икономически мерки.

 

ОЛИГАРСИТЕ ДА СИ ПРОДАДАТ МАЙБАСИТЕ

 

Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата. Искат да се похарчат милиарди още на първата седмица. Искаме гарантирани пенсии за нашите пенсионери", каза министър-председателят.

 

"Обидиха ми се (олигарсите), че им казах да си продадат Майбасите и Мерцедесите, всяка от които е по 200 000 лева и няма да имате проблеми. Минала е една седмица и искат да похарчим парите.

 

Защо Радев искаше първо да купи "Грипен", а не ги даде на медицинските сестри. Сега не ни трябва армия. Ако събереш един батальон, той ще се разболее от коронавирус", допълни премиерът и разкри, че македонският премиер му се е обадил с молба да даде поне едно от лекарствата, които днес пристигнаха в страната.  Най-лесното е да похарчим парите . И всичко това съм го обяснил на президанта", подчерта Борисов.

Борисов обяви, че приоритет сега е изплащането на пенсиите и на заплатите на медиците, които бяха увеличени - а останалото е популизъм и ще натрупа бързо дефицит. Пак посочи, че реални мерки нито една държава в ЕС не е предприела - имало само намерения.

Министър-председателят каза, че в момента държавата се готви за 4000 заболели с COVID-19 в пика на епидемията.

 

"От Италия ни искат маски. Шием по един милион маски, шием облекла", обясни още премиерът и допълни, че се надява лекарствата да помогнат, тъй като правителството се е хвърлило да се запасява и да ги купува, за да бъде подготвено в ситуацията.

 

"Докато полицаите и жандармерията имат сили, няма да пипаме военните. Днес дадох право на проф. Костов, за да имаме алтернативно мнение и да намерим най-доброто сечение. От щаба не са единствените лекари, уважавам ги, но има и друго мнение. Защо е нужно да си играем със страховете на хората и да използваме кризата, за да си правим пиар", пита премиерът.

 

ЩЕ ПАЗИМ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ

 

"Държавният резерв никой няма да си го занесе вкъщи. Той е на сайта на Министерство на финансите. Ако след три месеца изчезне коронавируса - искам най-добрите да измислят къде и какво точно да подпомогнем, трябва да има пари за пенсионерите. Най-важно е здравето на хората", заяви още той. 

"Ако се увеличат хората, които са под карантина - то ние мислим за създаването на социални кухни и т.н. 
Огромна част от хората разбират какво става. Международният обмен на новините много помага - като виждат катафалките в Италия и какво се случва в Германия", добави той. 

 

"Историята показва, че всеки който се заиграе със страховете на хората, губи. Най-лесно е да освободим резерва. Никой няма да си го занесе вкъщи. Той дава сигурност. Може да се наложи да се изтеглят кредити, но нека видим колко време ще трае тая гадост. Когато видим кои са засегнати, ще извадим пари и ще им дадем. Искам най-добрите да го измислят, за да може да останат парите за пенсионерите, за медиците и тогава чак да видим къде и какво точно трябва да подпомогнем. Една седмица е минала. Ще опазим живота на хората и с по-строги мерки. Държавите, които си позволиха да не го направят, след това панически бързо направиха всичко, което ние бяхме направили", заяви Борисов.

 

Премиерът обясни, че Италия в момента има нужда от един трилион, за да се възстанови. "За да се направят на добри, казват "Хайде да дадем на всички". Добре, но по каква схема? Обяснете ми. Финансовият министър ще изпълни всяка моя разпоредба. Може да си тръгне, ако направи глупост, но аз съм отговорен човек", категоричен бе премиерът.

"Говорих с китайския премиер и в момента изпълнява ангажимента, който пое. Построиха болница за седмица. Ако намерим субстанцията за лекарството, изкупуваме, където я има, и започваме производство. Братята от Македония плачат и искат и с нашата индустрия трябва да наваксаме набързо, за да помогнем и на тях. Ние сме по-голяма и по-мощна държава. Неотстъпчиви сме за историята, но сме длъжни да им помогнем да оживеят", допълни Борисов. 

 

АЗ ВИНАГИ СЪМ БИЛ ДОБЪР СТОПАНИН

 

"Я си представете коронавирусът да е след Орешарски с 3 млрд дефицит. Сега ми викат, че има резерв и да го изхарчим. Той сам ще се изхарчи, за да има за лекари, полицаи и всички социални служби и всички на първа линия, тогава ще ме бият с камъни. Казват, че съм лош стопанин, а аз винаги съм бил добър стопанин", каза още министър-председателят. 

 

През криза се минава с лишения, мобилизация и единство! Всеки българин за всички българи. Брат за брата!, посочи премиерът.

 

"Огромната част от хората вече разбират. Международният обмен по новините много помага. Като гледам катафалките с труповете в Италия, вижте Германия какви мерки въведе и обмислят пълна забрана за излизане. Нямаше никакви забрани днес. Щабът ще ви каже дали ще има по-сериозни забрани. За да съм сигурен в това, което казвам, създадохме Медицински съвет, който да са като "чек" за всички предложения на щаба", допълни Борисов. 

 

"Това, което ми причинява болка е че някой иска да се направи на популист, играейки си с това", каза премиерът. 

Сега много олигарси искат цялата тежест да падне върху държавата. Второто нещо, за което ние се грижим, е нашите пенсионери да имат гарантирани пенсии. До последния лев ние ще стискаме, за да имат нашите пенсионери пенсия. Всякакви безумни предложения.

 

ЗАЩО РАДЕВ НЕ ПРЕДВИДИ КРИЗАТА

 

Радев не е казал една конкретна мярка. Всички държави обявяват, че ще подкрепят бизнеса, но никой не е казал за колко време. Ние сме подвластни на времето. Ако автомобилните гиганти спрат, то нашите заводи за къде ще произвеждат електроника, седалки, врати и т.н.", запита Бойко Борисов.

Борисов попита защо Радев не е предвидил тази криза.

"Имахме облекла и веднага ги раздадохме. Днес ми се обади премиерът на Македония и ми се моли за лекарството, което днес Мутафчийски раздаде на болниците. Дай ми само една опаковка, моли ме той. Всяка опаковка я търсим и докарваме от целия свят. Италия иска 90 млн. маски на месец. Кой можеше това да го предвиди, дори и Китай- най-мощната икономика не успя. В 10 ч си говорихме с Радев. Сега като се събрахме с колегите - все едно не сме говорили със същия човек", подчерта още Борисов и добави, че всеки ден по два пъти се дават брифинги и всеки един министър е пред хората и ги информира.

"Полша изкара и армията по улицата. Армията у нас ще се използва за тилови действия, за да подпомогне другите", каза той. "Това няма да ги обиди", подчерта още премиерът и добави, че това са мъже в разцвета на силите си - защо да не помогнат.

"Днес бе създаден Медицински съвет от 5 специалисти, които ще са ми като проверка на това, което прави Щаба", обяви Бойко Борисов. Той подчерта, че Щабът е мозъка, правителството изпълнява, а Съветът ще е мозъчният тръст.

 

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ БРАТ ЗА БРАТА


Попитан дали ще удължат извънредното положение, то той заяви: не, ако не се налага. По думите му през криза се минава само с лишения, с ограничения и с единство. "Трябва да бъдем брат за брата", подчерта още той и добави, че в първите дни на войната винаги е хаос, защото нещо ново се случва. "Системата е огромна и трябва да се преструктурира всяка една дейност", каза той.

 

На въпроси за хората, които трябва да се разплатят с банки, с наемодатели и пр., премиерът отговори:  "Мислим всеки ден за тези хора". По думите му към този момент никой не може да предвиди колко ще продължи пандемията, за да може държавата да излезе с конкретни мерки сега.

Той повтори отново за "олигарси и скъпите им автомобили" и заяви, че по време на криза богатите трябвало да станат по-малко богати, като помагат на останалите. След което разказа: "Дъщеря ми беше бебе и за хумана тогва ходих да работя в Банкя на една вила да изкарам 40 лева - да купя на детето хумана на черно. Защото нямаше. Нямаше нищо на магазините."

"Трябва да сме като един - кой каквото може да прави - да прави. Не да ми викат - ще си стоя вкъщи и 100% от заплатата ще ми плащат. Без участието на цялата нация няма как да стане."


На въпрос дали държавата се подготвя за световната рецесия, Борисов заяви, че у нас има 250 чужди завода и ако те спрат работа - това ще е ужас за нашата икономика. "Нашето потребление е малко и ако те закъсат, то това ще ни се отрази. Няма специалист или икономист, който да ни каже кога и колко. Затова стискаме парите така", категоричен бе Борисов.

ПЪРВО ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА


"На първо място за мен е здравето на хората. После ще се измъкнем и ще се възстановим. Не искам да задлъжнява младото поколение", отсече още той.

Премиерът бе категоричен, че първата новина трябва да е колко са излекуваните, а после да се съобщава колко са заразените.

"Всеки ден се кръстим и се молим някой учен да измисли лекарство. За един месец ние психически ще оздравеем", заяви той. 

 

В момента в нашите болници има 30 лежащи от коронавирус, а ние се готви за 4000!, подчерта Борисов.

Днес сутринта видяхте - проф. Костов и проф. Мутафчийски, които имат стара вражда отдавна, се съгласиха да работят заедно в името на народа. Аз говорих и с проф. Мутафчийски, защото искаме всеки, който е професор да се включи. Има нужда от това именно за осмисляне и изработване на последващите мерки, защото никой не знае колко ще продължи тази пандемия. Не искаме да оставим професори и хора, които могат да помогнат, а да чуем тяхното мнение. В съвета ще влязат и председателя зъболекарския съюз. В тази ситуация се ръководим единствено и само от мнението на експертите", сподели още премиерът.

 

ВЕТОТО НА РАДЕВ

 

По-рано сутринта президентът Радев обяви: „Всички засегнати страни приемат спасителни пакети за най-бедните, за изпадналите в техническа безработица, за дребните и средните предприемачи. Отделят се милиарди. Трябва да отчитаме, че възможностите на нашия бюджет са по-скромни. Но нуждите на българите са по-остри и неотложни поради ниските доходи. Липсата на убедителни мерки в подкрепа на засегнатите ще породи социално напрежение в близко бъдеще. Гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да бъдат разрушителни“.

 

„Спекулата с най-необходимото - дезинфектанти и лични предпазни средства, руши така необходимото доверие в обществото. Срещу спекулата трябва да има безкомпромисни мерки. Но те от своя страна не трябва да водят до блокиране на стопанските дейности, до отлагане на дългоочакваното понижаване на цените на топлоенергията и горивата, да възпрепятстват очакваното сезонно намаление на редица стоки. За това правителството следва да преразгледа неотложно своята политика спрямо най-пострадалите и засегнатите“, каза президентът. 

 

 

 


От категорията

Борисов: Радев ходи като злобна дърта свекърва след нас и мърмори (ВИДЕО)

Снимки Фейсбук-1585912642.png

Като толкова не му харесва, да наложи вето на закона, аз ще изтегля ГЕРБ от ...

3 апр. 2020 | 14:06

Президентът критикува икономическите мерки на кабинета: Мизерията не е спасение! (ВИДЕО)

-1585149787.jpg

Гладът скоро може да надделее над страха, последствията могат да бъдат ...

3 апр. 2020 | 11:59

Д-р Москов: Г-н Президент, призовавам ви активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа

Д-р Москов: Г-н Президент, призовавам ви активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа -1585937491.jpg

Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от ...

3 апр. 2020 | 21:09

Със 122 гласа парламентът удължи извънредното положение до 13 май

-1585912396.png

На първо четене беше гласувана и актуализацията на бюджета, с която се ...

3 апр. 2020 | 20:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


23 март 2020 | 09:27Много ЗЛОБА и ЗАВИСТ го тресе тоя плашп0тарник!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


555


23 март 2020 | 09:19Няма ли кой да му каже на тоя, че не става за нищо, прилича на махленска клюкарка. Не спира да плещи простотия след простотия.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Georgi Georgiev


23 март 2020 | 09:11Тъкмо мислех, че вече имаме Президент с главна буква, а не една Отлична Куха Лейка. Тъкмо мислех, че най после няма да се срамуват пилотите от пилотската си гилдия.. Тъкмо мислех, че може и да работи заедно този човек с правителството си.. Ама не. Кухата Лейка отново се изля със своята присъща злоба, его и помпозност. Кухата лейка не била зачитана! Кухата Лейка си е Куха и това е. Кухата Лейка отново послуша Десито и Корни. Кухата Лейка си е наумил да взема властта и нищо не го спира няма пандемия, няма нищо, разделение и това е. Властта и това е. Той бил пренебрегнат като Върховен главнокомандващ.. Боже, Боже.. Жалко.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Боба Есемесо


23 март 2020 | 09:29Гоше, ти НЕ СИ УМЕН.....знаеш си, нали!!!!!!


555


23 март 2020 | 09:21Абе някой скоро да ти е казвал, че си завършен идиот.


zmei15


23 март 2020 | 08:17Еех Боко, ако майка ти знаеше какъв ще станеш щеше да те абортира! И нито ти щеше да се мъчиш, да се правиш на мъж и държавник, нито ние трябваше да те търпим!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


23 март 2020 | 07:59Епицентър, спрете да ни занимавате с душевните терзания на мистър Прани гащи! Този дебил е национален предател.Лечението за такива го е посочил Апостола!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


23 март 2020 | 07:54Продължение : Предложението за борба със спекулата било на БСП ? Президентът го атакува ,Това било зле . Ама нали все го обвинява ,че е острие на БСП. Не бил казал изрично ,че предложението е на БСП . Ами ако атакува предложение на отделни депутати или група от няколко, каквито случаи има ? .Трябва ли да ги посочи поименно ? .Атакува се акт на НС .Другото е злоба и лицемерие. И съвсем не на последно място : ще спре ли да харизва народни пари в кризата от прозореца на джипа и на разни частни футболни клубове , заради "егоцентризъм и имидж ? Това приоритети в криза ли са.? А иначе с доста неща в изложението Му съм съгласен , но философията на брифинга е сбъркана .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


23 март 2020 | 07:42Мръсникът си е мръсник .Като сме парламентарна република, защо тоя се сърди ,че не е уведомен за ветото ,като при това президентът атакува закон на НС , а не постановление на МС . ? И ако трябваше да има ответен брифинг ,той трябваше да е в парламента , от групата на ГЕРБ, а не в МС с гвардията МУ. Просто използва всеки случай за да демонстрира "миролюбието и добронамереността си" . Що се отнася до мерцедесите и Майбасите , нека посочи поне едно министърче , което да не се вози в мерцедес .Не защитевам "олигарсите " , но да види как е във Франция , Чехия , Унгария и куп други страни , сме най бедни. .Още повече ,че вече има много автмобили от висок клас на много по ниски цени. А и властта прави олигарси , значи ТОЙ . Без властта няма олигарси.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Петър Петров


23 март 2020 | 06:57Да наричаш Радев фатмак, пък тиквата генерал, си е малоумие. Не се лекува.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 март 2020 | 07:04Абсолютно точно!


koko


23 март 2020 | 02:02Господ здраве да му дава на генерал Бойко Велики! Подробно обясни какво прави властта за борбата с пандемията. А онзи Фатмак Рундьо на Шипка ни убеждаваше, че въобще нямало коронавирус, а сега говори за ненавременни мерки и накрая се изсули, като бит педераст без да уважи мисирките.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


23 март 2020 | 06:44Известно е, че от Шипка, където герберастите по политически причини забраниха да се чествува Освобождението на България няма нито един заразен, а в София, където герберастите не бяха забранили чествуването заразените са болшинството от заразените в България, защото безотговорни богаташчета отидоха на ски в Италия и Австрия да си ветреят задниците, вместо да чествуват Освобождението и като се върнаха заразиха българите в страната. И за сведение, президентът не е убеждавал никого да ходи на Шипка. Те истинските българи сами отидоха да се преклонят пред загиналите за България руски войни и български опълченци. Ти мушморок какво предлагаш? Да не си чествуваме Освобождението от робството. Така ли? То досега винаги е чесствувано и в мирно време , и във войни, жалко нищожество! А на този ден твоя Мутрагеньо се изпокри, като предния ден правеше метани на султан Ердоган, докато гърците се бореха за границите си с насочените там от турците отрепки,


Боба Есемесо


23 март 2020 | 04:56Чини ми се да си .....пидал!!!!


Лулчев


22 март 2020 | 23:29Спомних си, че Кадафи правеше такива дълги речи и имаше почти 100% рейтинг няколко дни преди да го изнасилят и гръмнат.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


23 март 2020 | 08:04Боко от изнасилване не се бои. Той нали е приятел с Ердоган. Султанът по мъжко си падал, та нашиячкия нали е от ГЕРБерастката джендърска команда та му е в услуга.Мека китка банкянска!


proksima


22 март 2020 | 23:22Тайният план на Борисов стадото да се имунизира само.https: fakti.bg mnenia 457494 tainiat plan na borisov stadoto da se imunizira samo


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


22 март 2020 | 21:54Извънредна новина: Световната Здравна Организация обяви ,че всеки, който е успял да изслуша логореята на борисов е изработил имунитет срещу COVID 19! От всички държави по света "валят" покани към него!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


22 март 2020 | 21:39Простакът Бойко Методиев Борисов е едно дебело мутренско л@йно, което веднага трябва да бъде изринато от България заедно с коронавируса.Мили Господи, моля те от все сърце, прибери Банкянския Изрод и избави Родината ми от гербаджийската сган, и обслужващите ги мутри, некадърници, проститутки, лъжепатриоти,ибрикчии, лумпени, и всякаква друга гербаджийска измет!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Господин Никой


22 март 2020 | 20:41Този на снимката ни управлява при криза! Господи, пази българите! ГМР явно разстроен, дава брифинг. Премъдростите му къртят мивки! Целта на мерките била да имало достатъчно време хората да заболеят и да се излекуват! И били приели предложението на БСП за пределни цени, ама ето, веднага се оказало, че това е вредно и сега щели да го отменят!!! Тоест Лидл, Кауфланд, Билла и прочие алчни монополисти, трябва да им се гарантинат печалбите. Мутрата, понеже толкова му стига капацитетът, говори за медицинските мерки. А всъщност Президентът посочи ограничаването на свободата на словото и липсата на икономически мерки за най уязвимите. Типичено популистки, Борисов извърта нещата и говори глупости на търкалета. Всички ни сочели за пример не се разбра положителен или отрицателен . Положението можело да се удължи дори до година. Трябвало да си продадат майбаха и мерцедесите и да платяли. Ама, Борисов, те твоите приятели Домусчиев и прочие имат таки


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Господин Никой


22 март 2020 | 20:39СТИГА ЛЪЖИ, МУТРО! Ще плащаш за всичко Ще стискам парите до край! Бойко Борисов КОИ ПАРИ, МУТРО? Тези, дето преди три седмици раздаше на агитки и футболни авери? Милионите за стадиончета , които профука за два дни, за да спат да говорят хората тогава за Къщата в Барселона ли? Или милиарда, който наливаш в Турски поток, за да те гали Путин по главата? Или другите два милиарда НАШИ ПАРИ, които изсипа в твоите и на Пеевски обръчи за санирането? Или онези 16 милиарда ДДС, дето твоите котараци източиха през последните десет години? Или дребните 43 милиона, които подари на Гергов за дупката във Варна? Влади Горанов и той ли стиска парите и за това не си плаща наема на апартамента, така ли? КОИ ПАРИ СТИСКАШ? Не парите, а властта стискаш, мутро, защото властта ти дава достъп до тези пари и контрол върху прокуратурата и можеш да крадеш безнаказано! ТОВА СТИСКАШ! Борисов е патологичен лъжец и страхливец! Единственият му страх в момента е да не


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.