Гъбена каша

Гъбена каша

4462 | 18 ноем. 2020 | 15:53


Необходими рецепти:
• около 500 г гъби
• 4 стръка пресен лук
• 6-7 листа пресен джоджен
• сол
• 1-2 с.л. червин пипер
• 3-4 с.л. брашно
• олио зо изпържване


Начин на приготвяне:
Гъбите предварително се почистват и се измиват. Пресният лук се реже на не много ситно и се запържва в олиото, след това се запържват леко и гъбите и накрая се слага червения пипер леко и той да се запържи.

 

Долива се вода около 1-2 л и се оставя да ври около половин час. Преди да се свали от огъня се добавя солта и ситно нарязания джоджен. Прави се каша от брашното и водата и се застройва кашата. Слага се още малко леко да кипне на котлона.


От категорията

Какво да сготвим на Андреевден – традиционни рецепти

-1480499687.jpg

30 ноем. 2020 | 10:45

Царевични хлебчета с маслини

Царевични хлебчета с маслини-1606307774.jpg

25 ноем. 2020 | 14:35

Бобени кюфтета

Бобени кюфтета-1606128327.jpg

23 ноем. 2020 | 12:44

Постни чушки с ориз

Постни чушки с ориз-1605784363.jpg

19 ноем. 2020 | 13:11