Кметът на Габрово - Таня Христова, водещият на централната платформа Дани Белев и макетът на Мутафчийски Снимки Росина Пенчева

Белгийци записаха песен на български език специално за събитието

Габровци превзеха интернет с карнавал, хумор и дисциплина

1048 | 17 май 2020 | 21:41

Първото онлайн шествие в света събра над 90 000 зрители само за няколко часа и направи рекорд за най-дълго карнавално трасе

Кметът на Габрово - Таня Христова, водещият на централната платформа Дани Белев и макетът на Мутафчийски
Снимки Росина Пенчева-1589741223.jpgКарнавални тераси-1589741169.jpgВодещите на стрийминг програмата- Михаил Дюзев и Иво Райчев-1589741130.jpgМакетите на Мутафчийски, Борисов и Дончев, в компанията на Черната Котка-1589741096.jpgКарнавални тераси-1589741055.jpgКарнавални тераси-1589741038.jpgШествието минава през града

 -1589741007.jpg

Уникален карнавал създаде столицата на хумора Габровои превърна вируса Covid-19 от пречка във възможност. Над 90 000 души бяха пред екраните на компютри, таблети и смартфони, за да наблюдават стрийминг програмата на събитието.

 

 

Освен това първият карнавал по време на изолация се излъчваше и по местното радио.

 

Габровци показаха хумор и дисциплина като останаха по домовете си, маскираха се и не позволиха на вируса да провали най-голямото събитие в града им.

 

Вместо традиционното шествие от близо сто карнавални картини с над 2500 маскирани участници тази година по габровските улици минаха само три карнавални платформи. Те имаха три отделни маршрута, които обаче заедно поставиха и рекорд за най-дълго трасе на карнавал в България – 33 километра.

 

Габровци и приятели от цял свят имаха възможност да наблюдават движението на платформите и да се включат с поздрави, снимки и видеа на хаштаг #Габрово2020 и #Gabrovo2020, като изпратят карнавалната си тераса, маскираното си семейство или домашен любимец.

 

Поздрави дойдоха от десетки български градове, а също и от Белгия, Норвегия, Австрия, Гърция, Ирландия, Германия, Полша, Англия, Франция, Мексико, САЩ.

 

Карнавалните макети, запазената марка на Габрово, бяха предвождани от най-популярния мъж в България в момента – шефа на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19 ген. Мутафчийски. 

 

Неколкометровият генерал се разходи из габровските улици, за да се увери лично, че противоепидемичните мерки се спазват. Той беше в компанията на Бойко Борисов и Томислав Дончев, а също така и на илюзиониста Йордан Белев. Габровската котка, която тази година остана с опашка заради отмяната на планови операции, беше в компанията на актьора Светослав Славчев, който влезе в ролята на доктор Слабчев.

 

Вместо с дезинфектант той пръскаше минувачи и коли със специално лекарство – АнтиХЕЙТин. На третата платформа - Земното кълбо с маска на лицето, беше пуснало тъжна сълза, а живата габровска котка се опитваше да го разведри.

 

На трите платформи бяха още стендъп комедиантът Калин Кирилов и илюзионистът Венсан Петров, които влязоха в ролята на „подвижни водещи“. В живото предаване с поздрави се включиха Дует EXPOSE, рапърът Играта, шоуменът Боби Ваклинов, музикантите от Солбемол, Наско от БГ Радио, Весела Морова, Теди Кацарова, оперната прима Гергана Николаева и други.

 

Неповторимо беше участието и на карнавалистите от побратимения на Габрово белгийски град Аалст, които всеки път идват за шествието. Тази година те бяха записали специална песен за карнавала, и то на  български език.

 

И на финала на нашата информация не бива да забравяме, че габровци направиха „платен конкурс“ за карнавално настроение. Гласуването в конкурса за карнавално украсена тераса, за най-карнавално семейство и домашен любимец с карнавален дух приключва на 25 май в официалната фейсбук страница на карнавала. https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Можете да гледате и да изтеглите стрийма на карнавала от линка:  https://www.youtube.com/watch?v=HthTGa2vbwQНеповторимо беше участието и на карнавалистите от побратимения на Габрово белгийски град Аалст, които всеки път идват за шествието.

Първото онлайн шествие в света събра над 90 000 зрители само за няколко часа и направи рекорд за най-дълго карнавално трасе

От категорията

Яхнаджиев противостои на коронавируса с цветове и бодиарт
(Галерия)

Яхнаджиев противостои на коронавируса с цветове и бодиарт-1591012660.jpg

Този път моделът няма да е известна манекенка, а спортистка, медалистката от ...

1 юни 2020 | 14:56

Деси Тенекеджиева положи началото на Гора на таланта
(Видео)

Деси Тенекеджиева положи началото на Гора на таланта-1590867625.jpg

Залесиха Елхите на Таланта в Южния Парк - част от Благотворителната Коледна ...

30 май 2020 | 22:38

Четвъртък е критичен с неочаквани обрати
(Видео)

За консултация и записване на час при Милена Иванова http://ЕАF@Ealife.bg-1591215450.jpg

В петък се случва нещо хубаво, изненадващо и непредвидимо. Духовно израстване в ...

3 юни 2020 | 23:11

Мелания с тъжна гримаса пред медиите, Тръмп я помоли да се усмихне (Видео)
(Видео)

Сн. Инстаграм-1591187624.jpg

На видеокадрите се вижда как Доналд Тръмп подканя съпругата си да се усмихне. ...

3 юни 2020 | 15:33