Трифонов мълчи за коалиции,каже ли преди вота, че ще говори с Борисов или с Нинова, ще фалира (ВИДЕО)

Димитър Ганев: Слушайте последните изказвания на Карадайъ, съставяне на правителство ще е трудно

8855 | 20 февр. 2021 | 10:30

В политиката невинаги 1+1 е 2, защото много от симпатизантите на Марешки не харесват Симеонов, както и обратното и може да не излязат да гласуват, коментира Ганев.


„Политическият интерес винаги е водещ. През 2005 г. НДСВ трябваше да се представи като единствената алтернатива на ДПС и БСП, които вече преговаряха да управляват заедно. Партията на царя се опита тогава да се представи като по-малкото зло. Същевременно СДС се беше разцепило на СДС и ДСБ. Управлението на тройната коалиция изкара пълен мандат, България влезе в ЕС, имаше икономически ръст с 5-6% годишно, но то не можа да защити комуникационно своите успехи. Тогава дойде Бойко Борисов и представи тройната коалиция като най-голямото зло. Затова се стигна и до катастрофалните резултати на БСП на изборите“. Това заяви политологът Димитър Ганев пред БТВ.

„През 2014 г. в „Реформаторския блок“ имаше две крила – едното искаше да се разграничи, а другото да си колаборира с властта. РБ се бореше за автентичното дясно пространство, в което се намести ГЕРБ. Когато се гласува за министър-председател, Радан Кънев гласува въздържал се. Трябва да се пази дистанция, защото иначе има риск от претопяване. РБ направи предизборен трик. Преди вота се казваше как няма да се коалира с Бойко Борисов“, припомни Ганев.

„Ситуацията преди и след избори е различна. Преди вота има изключително напрежение. Обединените патриоти изкараха изненадващо добри резултати и разчитаха, че това, което преди е говорил Валери Симеонов за Бойко Борисов, ще се забрави. Това се прави навсякъде, но в Европа е по-деликатно. Веселин Марешки разполага с 70-80 хил. гласа, а Валери Симеонов – с 20 -30 хил. Те разчитат заедно да прехвърлят бариерата. Но в политиката невинаги 1+1 е 2, защото много от симпатизантите на Марешки не харесват Симеонов, както и обратното и може да не излязат да гласуват“, коментира Ганев.

„Новите коалиции изглеждат много сложни. Не трябва да сме песимисти, че не може да се направи правителство. Слави Трифонов на всички избори казва, че е срещу всички. Ако каже, че би се коалирал с Борисов или с Нинова, това ще е неговият политически фалит и самоубийство. Тогава „Има такъв народ“ ще загуби 80%.

 

Слушайте последните изказвания на Мустафа Карадайъ. Той повтаря, че ДПС има програма за ускорено развитие на страната. Т.е., те виждат, че съставянето правителството ще е трудно“, каза още политологът.Димитър Ганев по БТВ

В политиката невинаги 1+1 е 2, защото много от симпатизантите на Марешки не харесват Симеонов, както и обратното и може да не излязат да гласуват, коментира Ганев.

От категорията

Радев пред енергетици: Заради задкулисни интереси в енергетиката са вземани погрешни решения

Радев: Заради задкулисни интереси в енергетиката са вземани погрешни решения-1634414368.jpg

По думите му повече от десетилетие България не е работила за изграждането на ...

16 окт. 2021 | 19:16

Богомил Манчев: Очаква ни трудна зима от финансова гледна точка

-1528279032.jpg

Ако газът се е увеличил за няколко пъти 150-180%, сметките за парно няма да са ...

16 окт. 2021 | 22:43

Искра Михайлова от Монтана: Къде е обликът на президентството и къде е мисията на президентството?

Искра Михайлова от Монтана: Вицепрезидентът се бори за каузи-1634416685.jpg

ДПС е партията, която има огромни заслуги за изграждането на държавността в ...

16 окт. 2021 | 23:37

Карадайъ в Монтана: ДПС е гарант, че Конституцията и законите ще се спазват

-1634405466.jpg

Изправям се пред вас в трудно време, изпълнено с изпитания и предизвикателства, ...

16 окт. 2021 | 20:25