Очаква се вотът да бъде на 7 юли, в разгара на туристическия сезон

Гърците масово отказват резервации за почивка през юли заради изборите

1446 | 31 май 2019 | 11:28

Собствениците на хотели от цяла Гърция съобщават пред медиите за големи загуби от провеждането на парламентарните избори през юли


"Избори по никое време" - недоволни са гръцките хотелиери от парламентарния вот през юли. Гърците вече масово отказват резервации за почивка през юли, предава БНР.

Собствениците на хотели от цяла Гърция съобщават пред медиите за големи загуби от провеждането на парламентарните избори през юли.

"Напълно замръзна вътрешният туризъм, гръцките граждани започнаха да анулират резервации", съобщават възмутени хотелиерите. Посочват причините преди всичко в липсата на средства за лятна почивка.

Голям брой кандидати на местния вот дори са теглили кредити за предизборната кампания, а много гърци се включват в щабовете на партии за парламентарния вот.

Хотелиерите в райони, които разчитат преди всичко на гръцки туристи, се опитват да привлекат чужденци с по-ниски оферти през юли.

Гърците започнаха да отказват резервации за екскурзии и почивки в чужбина, информират туристическите агенции.

Все още премиерът Ципрас не е фиксирал датата на вота, но се очаква изборите да се проведат на 7 юли, в разгара на туристическия сезон.

 


От категорията

Никола Димитров: Ще намерим начин чрез приятелство и уважение да решим въпроса за Гоце Делчев

Никола Димитров-1499958706.jpg

Външният министър на Република Северна Македония ще бъде в София в четвъртък, ...

26 юни 2019 | 19:25

Осем дела против Порошенко води Държавното бюро за разследвания на Украйна

-1535972374.jpg

Има наказателни производства относно възможно злоупотреби, превишаване на ...

26 юни 2019 | 19:33

Делегацията на Украйна напусна ПАСЕ в знак на протест

-1561537484.jpg

Ръководителят й Владимир Ариев заяви, че въпросът за участието на Киев в ПАСЕ ...

26 юни 2019 | 19:50

Косово заплаши Северна Македония и Албания с мита

-1558549946.jpg

Министърът на търговията и промишлеността Ендрит Шала заяви, че вече е ...

26 юни 2019 | 19:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


31 май 2019 | 12:21Как така, няма ли да се юрнат да гонят изгодни оферти и да си гледат кефа а ще ми ходят да гласуват?!? Улави хора!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.