Гаспачо с вино и маслини

Гаспачо с вино и маслини

2434 | 19 май 2017 | 14:57


Необходими продукти

  • 600 г домати
  • 2 глави кромид лук
  • 1/2 ч.ч. (100 мл) червено вино
  • 1 бр. кисела краставчка
  • 8 бр. черни маслини
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. (20 мл) зехтин
  • захар
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Доматите се „накисват” във вряща вода, след което се обелват и раздробяват. Прибавя се лукът и ястието се подправя на вкус.

Чесънът, червеният пипер и зехтинът се приготвят отделно. След това се прибавят към останалите продукти. Към почти готовото гаспачо се добавят ситно нарязана краставица и накълцани маслини без костилка.

Супата се изстудява, поръсва се с магданоз и е готова за поднасяне.


От категорията

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

Спагети Карбонара със сметана

Спагети Карбонара със сметана-1528368718.jpg

7 юни 2018 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.