Гаспачо с вино и маслини

Гаспачо с вино и маслини

2202 | 19 май 2017 | 14:57


Необходими продукти

  • 600 г домати
  • 2 глави кромид лук
  • 1/2 ч.ч. (100 мл) червено вино
  • 1 бр. кисела краставчка
  • 8 бр. черни маслини
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. (20 мл) зехтин
  • захар
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Доматите се „накисват” във вряща вода, след което се обелват и раздробяват. Прибавя се лукът и ястието се подправя на вкус.

Чесънът, червеният пипер и зехтинът се приготвят отделно. След това се прибавят към останалите продукти. Към почти готовото гаспачо се добавят ситно нарязана краставица и накълцани маслини без костилка.

Супата се изстудява, поръсва се с магданоз и е готова за поднасяне.


От категорията

Телешко „Уелингтън“

Телешко „Уелингтън“

-1516353379.jpg

19 ян. 2018 | 11:14

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018