Ген. Румен Миланов: Като държава не се справяме

Всички искат да правят бързи пари, така се надушват тези хора, коментира бившият шеф на НСО

Ген. Румен Миланов: Като държава не се справяме, щом Очите има това влияние по морето

3890 | 8 авг. 2018 | 08:48

Апелирам за чистота на политическата ни класа, заяви Миланов. Той каза, че не само Димитър Желязков контролира българското Черноморие, но безспорно е един от лидерите. Той претърпя сериозни щети в битката с организираната престъпност


Криминалният сюжет от последните дни е продължение на един друг сюжет. Това е един процес.
Това коментира пред БТВ ген. Румен Миланов - бивш шеф на НСО.

 

По думите му проблемът с връзката Бенчев, Узун и Димитър Желязков - Очите,  не е първият.

Апелирам за чистота на политическата  ни класа, заяви Миланов.

Той каза, че не само Димитър Желязков контролира българското Черноморие, но безспорно е един от лидерите. Той претърпя сериозни щети в битката с организираната престъпност.

 

Според него, за да има човек като Желязков влияние по морето, „ние като държава не сме се справили”. Той призна, че и през 2001 г., и днес разследващите, прокуратурата и съда не разбират достатъчно добре процесите в подземния свят.

 

Така и вече е „почти невъзможно” да се стигне до босовете, а голяма част от бизнеса им вече е в „белия сектор”. Фирмите с участие на политици, пък, „може би са един от инструментите на избелването”. Така се появяват и черните партийни каси, с които после се купуват гласове.

 

"Всички искат да правят бързи пари, така се надушват тези хора", коментира Румен Миланов. „Тези процеси не са от днес или от вчера. Помним югоембаргото, спомняме си и рекет спокойствие, който въведоха ВИС и СИК.

През 1997 година вътрешният министър Богомил Бонев положи усилия и премахна този рекет. Този рекет, обаче претърпя своето развитие. СИК пое белия бизнес, казваха си: улицата ни направи такива, трябва да я поддържаме. ВИС се модифицира по същия начин.

 

Очите ли контролира Българското Черноморие? Той е от тези лидери, които не на последно място претърпяха сериозни щети от битката за организирана престъпност.

През 2001 година взривиха съпругата му, шурито му и бодигарда му. Аз бях на мястото, бяхме в екип с Ботю Ботев и разследвахме, извършителят се установи. Очите беше слабичък тогава, не толкова силен, защото имаше ВИС и СИК, които доминираха.

Той също гравитираше около тях, макар неговите връзки да не бяха така активни. Повече е бил към ВИС, но да не влизам в детайли.

 

Самостоятелните играчи са малко, те винаги са в комбини. Щом е така по Черноморието, явно като държава не сме се справили. Група хора, политици, търсят контакти с хора от сивите структури. Политиците нe са от един цвят, и това не е от днес. Защо се търсят, каква нужда имат тези хорица? Имат, тъй като всеки иска да прави бързи пари, пари, които не заслужава със собствения си труд.

 

Дали Бенчо Бенчев е консултант? Има много вицове за консултантите. След като няма доказателства, идва морала на тези хора. С кой си пият ракията, с кой кафето. Нима не знаят кой кой е, много добре знаят. Чрез черната каса се търси възможност за купуване на гласове. Какво прави Бай Ганьо, пише Алеко Константинов, прави избори, не организира, а прави. Или си слагаш главата да се бориш с тази престъпност, или листчето с молба да бъдеш освободен...”


От категорията

Радев: Аз не колекционирам и апартаменти! „Апартаментгейт“ е вододел, трябва да има последствия!

-1554731662.png

Това са отчаяни опити на управлението да приравни имотите си с тези на ...

19 апр. 2019 | 21:09

Нинова за обвиненията на Борисов за „пълзяща диктатура“: Това е принос в световната история! Бисер!

-1555268829.jpg

Нинова е категорична, че Борисов няма да може да удържи управлението. Ад е да ...

19 апр. 2019 | 20:22

Мустафа Карадайъ повежда евролистата на ДПС

-1555671160.jpg

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван ...

19 апр. 2019 | 13:55

Кънчо Стойчев: Скандалите и умора от управлението на ГЕРБ са причините за спада на партията

Кънчо Стойчев-1542353535.jpg

"Не говорим вече за това, което представители на ГЕРБ наричат компромати. ...

19 апр. 2019 | 19:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


нане Геле


8 авг. 2018 | 14:52,,Като държава не се спрявяме", по скоро ,,държавниците" не се спрявят, ние така наречените обикновенни хора можеме да пускаме бюлетини по време на избори, но когато някои купуват гласоподаватели и изборни комисии за да станат ,,държавници"какво сме виновни, освен че не сме се хванали за тоягите?!?!?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.