Георги Гьоков към Спас Гърневски

50 хил. напускат страната всяка година, по 20 хил. деца отпадат от училище - за 8-те години на управление на ГЕРБ, атакува Весела Лечева

Георги Гьоков към Спас Гърневски: Напуснахте СДС, може би и ГЕРБ ще напуснете! Той: Само пари искате

2470 | 12 юли 2017 | 14:12

Когато сте на власт - не давате, а когато сте в опозиция само за заплати говорите, обвиниха ГЕРБ-ери и патриоти червените


„След като напуснахте СДС се еманципирахте от тях, може би скоро ще трябва да напуснете и ГЕРБ, защото вървят по същия път.“

 

С тези думи депутатът от левицата Георги Гьоков се обърна към колегата си от ГЕРБ Спас Гърневски по време на дебатите в парламента по законопроекта за семейните помощи за деца, предложен от социалистите. По време на обсъждането бяха разменени остри реплики, припомняше се миналото, вървяха обвинения в отдавнашни грехове. Управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти нападаха БСП, че когато е на власт не дава, а когато е в опозиция – иска пари.

 

След почти двучасово обсъждане обаче законопроектът бе отхвърлен. Подкрепиха го 84 народни представители, против бяха 25, въздържаха се 72. Проектозаконът на левицата предвиждаше помощта за покриване на част от разходите в началото на учебната година за деца и семейства с ниски доходи да се разшири и да се отпуска не само за 1 клас, но и за целия начален курс на обучение. В мотивите към законопроекта се посочваше, че за целта са необходими 30 млн. лева допълнително от държавния бюджет.

 

„От 3 месеца искате непрекъснато пари. Когато сте на власт не давате, но когато сте в опозиция да ви изброя ли за колко категории искахте пари- пенсии, заплати, учители, лекари, полиция, градушки, облаци. Дебатът се измести и говорим за 8-годишно управление. Всъщност говорим за 63 години управление на БСП от 1944 година насам. Когато говорите защо Европа е на две скорости, как искате да сте наравно с европейски страни, когато 63 години карате на задна скорост. Искате да вървите напред, но няма как да стане“, каза от трибуната Спас Гърневски, обръщайки се към БСП.

 

„Говорите 63 години кой е управлявал. Аз да ви припомня ли кой съсипа селското стопанство, кой съсипа оръжейната промишленост, кой съсипа пенсионната система. Кой съсипа здравната система?“, не му остана длъжен Гьоков.

 

Весела Лечева от БСП също се обърна към Гърневски. „50 хил. напускат страната всяка година. Всяка година 20 хил. деца отпадат от образователната система. Това е само от 8-те години на управление на ГЕРБ. Хубаво е да се връщате толкова години назад, но вие бяхте член на СДС“, припомни политическата биография на днешния ГЕРБ-ер Весела Лечева.

 

„Обединени патриоти“ също скочиха срещу законопроекта на БСП. Със същите мотиви – левицата само иска пари. И със същите препратки към времената на социализма.

 

„В законопроекта на БСП няма никакъв друг мотив, освен общото заклинание за бедност. Да бедни сме, колеги от ляво, но защото управлявахте държавата твърде дълго време и два пъти ни доведохте до фалит. С традиционните ви съюзници от ДПС, три десетилетия наред, доведохте до "циганизацията" на държавата. До това, разни маргинални общности да гледат на децата си като източник на средства. Това е поредният законопроект на БСП, който има единствена задача да внуши, че левицата иска реки от блага да потекат към българските граждани и единствената пречка това да се случи е злостното управление“, каза Искрен Веселинов от ОП. „Вече спрях да броя милиардите, които трябваше да бъдат похарчени от началото на мандата по предложение на БСП и трябваше да доведат до общ разцвет на държавата“, продължи той. „След като уволнихте Карл Маркс като идеолог сте взели за ваш идеолог Дядо Мраз. Подаръци ще има за всички от сърце, подаръци ще има, но не от БСП. От БСП ще има само обещания за подаръци“, добави Веселинов.

 

 

 


От категорията

Нинова: Не на джендър-идеологията в българските училища! Семейството ни е по мило от третия пол!

Социалистите обсъждат "Визия за България" на национално съвещание в НДК.-1532169499.png

Не се обръщаме към политическите си опоненти. Обръщаме се към народа си, заяви ...

21 юли 2018 | 13:35

Драгомир Стойнев: Проектът на „Визия за България“ е заявка за управление в интерес на хората

-1510993002.jpg

Обръщаме поглед към най-болните сфери в нашия живот: здравеопазване, ...

21 юли 2018 | 13:43

Тома Биков: Ако провокациите в Шарково са инициирани от Нинова, ще сезираме прокуратурата!

Антон Тодоров и Тома Биков.-1532177389.png

Антон Тодоров обяви, че разполагат с видео доказателство, че провокациите как ...

21 юли 2018 | 15:35

Български баба оплетоха чорапи за Меган и Хари! Те им изпратиха благодарствено писмо

Снимка Кадър Нова телевизия-1532176172.png

Преди два месеца жени от с. Баничан оплели от прочутите баничански чорапи и ги ...

21 юли 2018 | 15:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.