Георги Изворски

Под режисурата на Пламен Мирянов думите на учителя оживяват, за да се претворят в картини от родната земя

Георги Изворски: Няма по-чудесно място на земното кълбо от България! (Видео)

14987 | 14 май 2020 | 14:06

В своеобразното интервю Изворски излага тезата си за величието на българския народ, за величието на нашата природа, за мощта на нашия дух. Всичко това намира пряк израз в проекта на Мирянов „Нашият дом в България”

Георги Изворски-1589372455.jpgГеорги Изворски: Няма по-чудесно място на земното кълбо от България!-1589372291.jpg

Проектът „Нашият дом е България” и неговият създател арх. Пламен Мирянов учат на родолюбие. Режисьорът с чиста душа и християнска вяра копнее за рода и горещо желае българщината да пребъде.

 

Мирянов-младши е целеустремен патриот, ненаситен отечественик, ревностен вярващ и чистосърдечен човек. В едно консуматорско общество мнозина не могат да осмислят това, но всички тези качества младежът показва във филмите си, продукции, пълни с добродетели, изтъкани от вълнение, плетеница от библейски догми и природни картини.

Човек дори се чуди - какво кара Пламен Мирянов да влага толкова енергия, ресурси и време във филмите си, в които основната нишка е една - православието и българщината? Каква е тази вътрешна необходимост да търсиш и да показваш всеки знак на родолюбие? Напук на времето, което налага елементарните неща, в което чалгата, парите и ниските страсти са на почит!...


Съмишленик на Мирянов е един друг родолюбец, приел каузата за превъзпитание на българина като лична битка – Георги Изворски. Той е духовен просветител, учител, адепт. В стотиците си беседи, изнасяни в България и чужбина, превежда на разбираем, земен език Божественото устройство на Вселената и дава общодостъпни примери за духовен и природосъобразен начин на живот. Неговото слово е изключително мощно, живо, запомнящо се и, в същото време, галещо душата, лечебно.

 

В основата му са поставени морално-етичния кодекс на вселената и принципите на любовта, мъдростта, истината, справедливостта и добротворчеството. Думите му начертават пътя, по който може да върви земният човек, за да достигне до абсолютната чистота, здраве, изобилие и благодат.


Същите ценности са заложени и в късометражните филми на Мирянов-син, чиято мисия е да „пробудят” съзнанието на нашенеца, да разтърсят сетивата му, да обгорят илюзиите му, да го „приземят”.


Смело можем да кажем, че Пламен Мирянов е съмишленик, последовател, ученик на Георги Изворски. Ето защо едно от неповторимите видеа на архтекта е посветено именно на духовния просветител.

В своеобразното интервю Изворски излага тезата си за величието на българския народ, за величието на нашата природа, за мощта на нашия дух.

Всичко това намира пряк израз в проекта на Мирянов „Нашият дом в България”. Двамата сформират тандем на добродетелта, двойка на родолюбието. Мирянов и Изворски сякаш заговярят с едни и същи думи: „Няма по-чудесно място на земното кълбо от България!”.


Видеата, посветени на Георги Изворски са две, обединяващи се в едно неразривно цяло от енергия и емоция.

Под режисурата на Пламен Мирянов думите на учителя оживяват, за да се претворят в картини от родната земя, вплетени в кадри от предходните продукции на младежа – „Полет с балон над Седемте Рилски езера”, „Заветът на Св. Св. Кирил и Методий”, „July morning” и още, и още. Сякаш духовната енергия на двамата протича през всеки кадър на видеото, за да зареди и зрителя с позитивизъм и духовност в най-чистия й вид.


„Животът е най-голямото училище, най-голямата медитация. Животът е най-голямото богатство. Когато човек, дойде тук, на тази земя, трябва да го използва пълноценно”, смята Изворски.

Той допълва, че България е изключителен духовен център, но много хора не го осъзнават и „изпускат златната възможност да се реализират в България”.


Именно за тях е видеото, за осъзнаване на изгубеното, за намиране на пътя обратно към родното, за могъществото на нашата земя и корени.


Второто видео, озаглавено „Златната сфера” пренася в приказната атмосфера на невидимото, омайваща с реалистичността на наратива и обагряща в светлите лъчи на магичното.


Изразител на емоцията от видяното с просто око из дълбините и красотите на България е Изворски. Той е гласът на Миряновия патриотизъм, скрит зад природната картина на пейзажа. Тандемът ни учи на постоянство, на вяра, надежда и любов. Краткото интервю на Изворски служи за изграждане на ново самосъзнание, утвърждаване на Божествените добродетели. Думите му работят за повдигане на човешкия морал, за изчистване на негативите, за проява на най-красивото у човека – все качества, превърнали се в норма за проекта „Нашият дом е България”.


Златната Сфера - Георги Изворски from Plamen Miryanov on Vimeo.


Златната Сфера - Георги Изворски

В своеобразното интервю Изворски излага тезата си за величието на българския народ, за величието на нашата природа, за мощта на нашия дух. Всичко това намира пряк израз в проекта на Мирянов „Нашият дом в България”

Георги Изворски - Част 1 from Plamen Miryanov on Vimeo.


Георги Изворски: Няма по-чудесно място на земното кълбо от България!

В своеобразното интервю Изворски излага тезата си за величието на българския народ, за величието на нашата природа, за мощта на нашия дух. Всичко това намира пряк израз в проекта на Мирянов „Нашият дом в България”

От категорията

Проф. Марко Семов: Народ с нашите качества не заслужава нашата съдба!

Проф. Марко Семов: Народ с нашите качества не заслужава нашата съдба!-1610696036.jpg

Българският народ има много силни, много красиви качества! Но днес той ...

17 ян. 2021 | 08:58

Д-р Теофан Гер­манов: Корнелия Нинова - промяната за БСП и за България

Д-р Теофан Гер­манов: Корнелия Нинова - промяната за БСП и за Бългаария-1610795189.jpg

БСП, която е стара, сис­темна пар­тия, носеща при предишни ръковод­с­тва вина ...

16 ян. 2021 | 13:05

Новият руски посланик у нас Елеонора Митрофанова - работила с Ирина Бокова в ЮНЕСКО

Новият руски посланик у нас Елеонора Митрофанова - състудентка на Ирина Бокова -1610800360.jpg

Бившият шеф на Россътрудничество Елеонора Митрофанова е назначена за посланик ...

16 ян. 2021 | 14:32

Алена за изборите на 4 април: Кармична разплата! Големите партии прескачат пропастта, малките падат

Алена за изборите на 4 април: Кармична разплата! Големите партии прескачат пропастта, малките падат-1610814824.jpg

Войната с всички средства ще се води не само срещу известния враг ГЕРБ, а и ...

16 ян. 2021 | 18:32