Георги Мамалев признава, че не е написал нито ред - фактическият автор на "Усмихни се, човече!" е Весел Цанков. Снимки Антон Марков

Георги Мамалев представи автобиографичната си книга!

5853 | 5 юни 2018 | 21:59

"Усмихни се, човече!" е написана с помощта на Весел Цанков

Георги Мамалев признава, че не е написал нито ред - фактическият автор на "Усмихни се, човече!" е Весел Цанков.
Снимки Антон Марков-1528223675.jpgМамалев със семейството си-1528223605.jpgДиректорът на Народния театър с Антон Радичев и ген. Васко Василев-1528223583.jpgТончо Токмакчием, Мамалев и Катето Евро-1528223533.jpgАня Пенчева с Мариус Донкин-1528223496.jpg

Георги Мамалев представи автобиографичната си книга "Усмихни се, човече!", в която не е написал нито ред .... Най-веселите истории на актьора са събрани в томчето с подзаглавие "Забавни случки от моя живот". Негов съавтор е журналистът Весел Цанков от БНР.
 
Томчето е част от популярната поредица "Любимци на публиката", богатото илюстрирана и се чете като сборник с анекдоти от първата до последната дума, отбелязват от екипа.
 
Едва ли има друг български комик с толкова драматично начало на филмовата кариера. 19-годишният Георги Мамалев отбива военната си служба в Пловдив, когато в един февруарски ден на 1972-ра режисьорите Христо Писков и Ирина Акташева го викат във Варна да застане пред камерите на техния филм „Като песен“.
 
„Усмихни се, човече“ не е биографична или автобиографична книга, а един жест и признание към хората, които са били с мен в случките, които разказвам в нея. Това каза любимият актьор и комик на поколения българи Георги Мамалев:  “Усмихни се, човече" не е призив да си повишиш дневната норма или петилетката за три години, а да се усмихнеш. Какво по-хубаво от това. Усмихни се, пък ако съумееш по някакъв начин да помогнеш и на човек да се усмихне, значи работата е изпълнена. Затова и така съм я нарекъл, защото това са едни смешни случки, които са станали зад камерата, зад сцената, по време на турнета, по време на снимки и след снимки с много известни актьори и режисьори, с които съм играл в киното и театъра“, казва с усмивка актьорът.
 
Книгата разказва весели случки от детството му, от училището, от казармата, дори от семейната кухня, както и истории, свързани с Георги Георгиев-Гец, Тодор Колев, Филип Трифонов, Любомир Кабакчиев, Велко Кънев, Йордан Радичков, Христо Мутафчиев, Рени Врангова, Андрей Баташов.
 
От нея читателите ще научат как преди да се наложи като актьор Мамалев, е бил метеоролог и главен градинар. А също кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социалиализма със стриптийз. Актьорът разказа,че е играл с много хубави жени и много животни.
 
„Това е една лятна, весела и приятна книга за морето, за Созопол, Бургас и още нещо, както се казва във филма „Оркестър без име“, за филма, за много пиеси, за много турнета. Това са подбрани забавни случки.. Моето желание беше тези истории, които съм разказал в книгата да остане един спомен за ПЕРСОНАЖИТЕ, един поклон към тях за всички, за онова, което те направиха, изиграха и оставиха след себе си“, коментира Мамалев.
 
Той добави. че още не е дошло време за равносметка и призова хората да четат книги.
 
Книгата „Усмихни се, човече“ е факт благодарение на журналиста от БНР Весел Цанков, който записва интервютата му и ги сваля на белия лист.
 
„Аз не съм написал нито едно изречение в тази книга. Това направи Веско, който не знам как ме разбираше, защото аз само дърдорех на един микрофон, в компанията на чаша червено вино, така актьорът представи своята книга пред публиката и заяви, че няма да има втора книга, докато не я филмира и не я превърне в сериал, заснет в Турция.
 
На представянето на книгата присъстваха много негови колеги и приятели. Сред тях бяха актрисите Катерина Евро, Аня Пенчева, Ева Тепавичарова, Мариус Донкини, Тончо Токмакчиев, Антон Радичев и др. 


От категорията

В НАТФИЗ очакват Камджалов на среща-разговор “Там, гдето знанието живей“

Ден преди празника на българската просвета маестрото ще омагьоса студентите

22 май 2019 | 22:21

Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров играят "Антихрист" за годишнината

Моменти от спектакъла „Антихрист“.
Фото: © Адрияна Янкулова-Чапкънова
-1558546921.jpg

Режисьорът Бойко Илиев чества 30 г. от създаването на първия частен театър в ...

22 май 2019 | 20:38

Джока Алхарти е първият арабски автор, спечелил международната награда "Man Booker"

Сн. фейсбук-1558516433.jpg

"Аз съм развълнувана, че е отворен прозорец към богатата арабска ...

22 май 2019 | 12:04

Ален Делон взе "Златна палма" със сълзи на очи: Това е краят не само на кариерата, а и на живота ми!

Сн. Инстаграм-1558339383.png

Присъждането на приза предизвика полемики в началото на фестивала в Кан. ...

20 май 2019 | 10:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


8 юни 2018 | 08:48Успех, Георги! Страхотна книга. Препоръчвам!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.