Въпросното законодателно решение на ЕП не може да касае България, категоричен е той

Георги Марков: Парламентът да напише до ЕК и ЕП: Истанбулската конвенция е кремирана в България!

27128 | 28 ноем. 2019 | 18:13

Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа


С огромно мнозинство - 500 „за“, 91 „против“ и 50 „въздържал се“ Европейският парламент гласува днес незаконодателна резолюция, с която настоява  страните членки на ЕС да ратифицират веднага  Истанбулската конвенция.

Българите евродепутати гласуваха по следния начин - двама "за", 8 "против", 5-ма "въздържали се" и един неучаствал.

 

За коментар на гласуването потърсихме бившия конституционненсъдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков, който бе сред първите обявили се твърдо против Конвенцията. Припомняме още, че въпросният документ бе отхвърлен от българския Конституционен съд като противоконституционен, което автоматично го прави неприемлив за ратификация. 

 

- Как ще коментирате, г-н Марков, днешното гласуване в Брюксел и призива на ЕП за спешна ратификация на Истанбулската конвенция?

 

- Въпросното законодателно решение на Европарламента не може да касае България по простата причина, че българският Конституционен съд обяви за противоконституционна въпросната конвенция и то с 2/3 мнозинство. С това решение, което е обнародвано в Държавен вестник и е задължително за всички, българският Конституционен съд напрактика е обявил конституционната идентичност на България.

 

Всяка страна, членка на ЕС, съгласно чл. 4 от Лисабонския договор може да се позовава на своята конституционна идентичност. Така че въпросът за приемане на Истанбулската конвенция в България не стои! Истанбулската конвенция е кремирана от българския Конституционен съд.

 

Искам да поздравя специално Андрей Новаков, моя стар съратник Сашо Йорданов и г-н Адемов от ГЕРБ, които са гласували против Истанбулската конвенция, както и депутатите Слабаков и Джамбазки от ВМРО, както и депутатите от БСП и лично Витанов, за когото имам високо мнение, тъй като го познавам като народен представител.

 

- Възможно ли е при така създалата се ситуация Истанбулската конвенция да бъде върната в българския парламент?

 

- Считам, че нашият парламент с оглед на решението на Европарламента няма да е лошо да приеме една декларация и да я прати на председателя на ЕП, както и на новата председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. В документа да се каже следното:

 

„Уважаема г-жо Фон дер Лайен, уважаеми г-н председателю на ЕП, българският европарламент прие решение по повод Вашата резолюция и Ви уведомява, че е изключено тя да бъде ратифицирана от България, поради факта, че е обявена за противоконституционна от българския Конституционен съд и то с 2/3 мнозинство. С това решение България се позовава на своята конституционна идентичност, чл. 4 от Лисабонския договор и ако обичате, не ни занимавайте повече с нея”.

 

Считам, че българският парламент трябва да приеме такава резолюция, за да стане ясно като бял ден, че повече България не може да бъде обсъждана, когато има дебати в ЕП или в която и да е друга европейска институция по този въпрос.

 

- Какво е мнението Ви за новия Европарламент?

 

- Новият Европарламент продължава с идиотщините на стария. Че сигурно някъде има насилие над жени – има, но националните законодателства са във възможностите си, както и органите, които прилагат тези законодателства, да го предотвратят.

 

Не изключвам за първи път да се наложи провеждането след известно време на предсрочни евроизбори. Тъй като, както е тръгнал този Европарламент, е очевидно, че той не защитава християнските ценности. Говори се за европейски ценности, но за мен няма по-големи ценности от християнските. 

 

И все пак - завърши един тъжен период за Европа, една европейска комисия, начело с Юнкер и Тимерманс, която ще се запомни с: „Великобритания – вън! Мигрантите – вътре!” Много жалко, че новият парламент тръгва по същия път, незащитавайки християнството и християнското семейство, прави си оглушки за ислямизацията на Европа и проповядва джендър идеологията.

 

- Какви са предизвикателствата пред европейската институция?

 

- Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа. Тези 500 евродепутати, които са гласували за конвенцията, не знаят ли, че в момента има изтребление на християнски граждани из цяла Европа, че Франция е пред гражданска война и най-четената книга с политически характер там е „Герила”, която беше преведена в Унгария със следното заглавие: „Последните дни на Франция”, а на корицата жандармеристи носят ковчега на свой колега с френското знаме. Миграцията на ножа до такава степен е обхванала Франция, че преди време оставка хвърли вътрешния министър на страната, който каза, че Франция не е на девет планини от гражданска война, че ислямът съжителства заедно с християнството, но това едва ли ще бъде за дълго. В миграцията на ножа – от метален ножът стана порцеланов. Последните заклани в гръб служители на реда в Париж бяха убити именно с порцеланов нож. Поруганите християнски паметници във Франция само за миналата година са 800.

Какво да кажем за Германия? По-скоро могат да се посочат като изключения градове, в които няма заклани християни. В колко града в Германия бяха извършени тежки убийства и изнасилвания на малолетни момичета – Кандел, Кьотен, Варденбург, Кемниц, Берлин, Нюрнберг и още и още. Така че работа на Европарламента е да защити християнското население в Европа от изтребление от тези, които през 2015 г., поканени от г-жа Меркел, на орди преминаха незаконно границите на европейските държави. Това е големият проблем днес в Европа – християнски ли ще бъде континентът или не. Канцлерката Меркел се похвали, че в някои западноевропейски страни ислямът е вече част от Германия. Други като вишеградските и прибалтийските страни не желаят и да чуят за такова нещо, искат да запазят страните си етнически хомогенни и християнски. И тук е голямото разделение на Западна и Централна Европа.

 

- Съвсем скоро се навършват и 30 години от онзи 14 декември, когато падна чл. I от Конституцията и три десетилетия от демократичните промени. Вие сте единственият депутат от това Народно събрание, бил и депутат във Великото и в 36-тото. С кое Ваше гласуване се гордеете най-много?

 

- Най-много се гордея, че с моя глас допринесох с 9 на 10 гласа да бъде отхвърлена Истанбулската конвенция в Комисията за младежта, спорта и децата преди малко повече от година. Помня, че това стана към 14.00 ч., в 16.00 ч. Борисов, чувайки камбанния ми вот, спря Конвенцията, прати я на Конституционния съд, където беше завинаги кремирана за България.

 

Големият проблем на Истанбулската конвенция, наред с въвеждането на т.н. третия пол е и това, че комитет ГРЕВИО с няколко лесбийки ще обикалят с пълен имунитет, по-голям от този, който имат посланиците, по българските училища и безнаказано ще обучават в джендър идеология младите поколения на България. Шапка свалям на Светия синод, който още тогава би камбаната, че България е християнска страна, има търпимост към исляма и другите религии, но няма да допусне джендър идеологията, третия пол и гей браковете.

 

Поздравявам и Борисов, че последва примера на американския президент Тръмп и унгарския премиер Орбан, които първи отказаха да подпишат глобалния пакт на ООН за мигрантите. България стана една от десетте страни, които не приеха този безумен акт.

 

- През септември представихте в парламента своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Има ли интерес към нея?

 

- Много съм доволен и щастлив, че книгата се приема с такъв интерес не само в София, а и навсякъде в страната, където я представям във връзка с 30-тата година от демократичните промени в Европа, тъй като Орбан остана единственият дисидент с антикомунистическо минало от 1989 г., който днес е на власт. Но интересът към него е не само в това, че на 16 юни 1989 г. спря съветските танкове да напуснат и Унгария, интересът към него е и, че от 2015 г. се оказа пророк, издигайки ограда по границата на Унгария. Той предупреди, че това не са бежанци, а ислямски нашественици и правят директен внос на тероризъм, което се оказа вярно.

 


От категорията

Проф. Димитър Иванов: Камбаната бие!

Проф. Димитър Иванов-1554992875.jpg

Единствената нова възможност ГЕРБ отново да управлява, е да получи подкрепа от ...

31 май 2020 | 17:07

Валерия Велева: Рубиконът за курса "Нинова" и абонираните за исторически грешки

-1495117440.jpg

Отпорът срещу въвеждането на прекия избор на председател и бламирането на ...

31 май 2020 | 23:52

Защо сега се появи списъкът на Бобокови. Кой кой е?

Защо сега се появи списъкът на Бобокови-1590905420.jpg

Доказани доходи, западни партньори, източни пазари – Бобокови не са били за ...

31 май 2020 | 09:05

Отстрелването на олигарсите

олигарси-1590677394.jpg

Да следим внимателно какво ще каже Валери Симеонов, който преди дни предупреди ...

28 май 2020 | 19:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


29 ноем. 2019 | 11:19Господин Хвалипръцко , ти ще си първият ,който ще гласува за промени в Конституцията , които ще премахнат противоречието и с Истамбулската конвенция щом гербаджиите и ментора ти решат това да стане .Естествено под натиска на ЕП , ЕК , ЕС и големите в Европа . Само ,че ще трябва доста да се потрудите да ошашавите този народ ,защото тази тема е особено чувствителна за българите . А доколкото схващам ти вече си повече унгарец.А и Борисов далеч не е Орбан


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


29 ноем. 2019 | 09:53Не плюйте по хората, гласували "против" независимо от коя партия са. Обаче съд и затвор за всички гласували "за" и "въздържал се". Закриване на ДПС. Напускане на Еврогейския съюз.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


29 ноем. 2019 | 09:46Умилителна е наивността на Марков в убеждението му, че конституцията ще го спаси. Разбира се това което ще стане на практика ще опровергае обърканите му...по принцип убеждения...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Българина


29 ноем. 2019 | 08:03Очевидно каишкитебза котките и имагинерното насилие над жениненпо важно от доходи 200 евро! Насилие има всеки ден навсякъде откак свят светува. За това си има местни закони и съдилища. Хайде да премем резолюция срещу насилието над християни в ес и образуването на ислямски гета! На всичките тези 500 децата им да пукнат!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иво Иванов


29 ноем. 2019 | 06:18Искам да ги видя тия в ЕК и ЕП, когато ислямските терористи в Идлиб (много от които са цъфнали в Сирия от Европа) бъдат принудени на тръгнат към ЕС, омешани с бежанците. И те няма да колят и взривяват в Русе, примерно...ще им видим магариите в Германия, Франция, Нидерландия и пр. либерастки сборища.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


28 ноем. 2019 | 18:30"ДжамбаСки от ВМРО" онзи същият ли е от партията на Шкембе Войвода?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.