Поздравявам г-жа Корнелия Нинова, че удръжа на този жесток натиск

Поздравявам г-жа Корнелия Нинова, че удръжа на този жесток натиск, казва депутатът от ГЕРБ

Георги Марков за ИК:Свалям шапка пред мъжеството на 8-те конституционни съдии!А кой подведе Борисов?

33904 | 27 юли 2018 | 14:39

В ГЕРБ трябва да осъзнаят, че за малко ИК можеше да ги свали от власт, защото вкарването ѝ в парламента щеше да изкара повече хора, отколкото по времето на Орешарски.А Борисов да забрани на двете си министърки да говорят нелепици!


- Коституционният съд излезе днес с решение, че Истанбулската конвенция (ИК) не съответства на нормите и духа на българската Конституция. Като човек, който първи реагира на Конвенцията, кажете ми, г-н Марков, това решение очаквано ли беше за вас?
- Искам първо да благодаря на Епицентър.бг, че беше първата медия, която още в деня на решението на Министерски съвет (3 януари 2018 г.) да внесе Конвенцията за ратификация в парламента, ми даде думата да кажа мнението си като бивш конституционен съдия и настоящ депутат и да бия камбаната - че г-н Борисов, министър-председателят на Република България, е много тежко подведен от неговите министърки! Това беше важно да го кажа, за да предпазя ГЕРБ от задълбочаване на проблема. А той се задълбочи до такава степен, че настрои срещу Конвенцията над 80% от българските граждани, Светия синод на Българската православна църква, всички вероизповедания, дузина от академиците на България. Стигна се дотам, че започнаха да се дрънкат нелепици от сорта, че тези, които сме против Конвенцията, не сме я чели, както и безпрецедентната глупост, че трябва да слушаме ПЕС! Стана ясно, че без решение на Конституционния съд, Конвенцията не може да мине. И г-н Борисов, който има вродена интуиция, макар че този път тя доста повече от обикновено закъсня, я оттегли, защото президентът Радев съобщи в Брюксел, че ще ѝ наложи вето. А в този парламент нямаше да има 121 гласа, които да се противопоставят на това президентско вето.

- Вие първи спряхте Конвенцията в парламента, защото с вашия глас тя бе отхвърлена в Комисията за младежта и спорта, където беше първото ѝ разглеждане.
- Да, имах уникален шанс - това ми е най-доброто гласуване, след като съм бил депутат във ВНС и в 36-ото Народно събрание – Комисията за младежта и спорта даде гласа си срещу Конвенцията и с 9 на 10 гласа я отхвърлихме. Това е нещо, с което се гордея.

- Каква оценката ви за днешното решение на конституционните съдии – с 8:4 те отхвърлят ИК?
- Решението на КС е историческо! Аз съм бил 9 години конституционен съдия, установявали са много тълкувателни решения – както преди мен, така и с моето съдийство, но това решение е историческо. Номер 13! То винаги ще бъде запомнено. Свалям шапка на тези осем съдии, които събраха мнозинство така че, Конвенцията да бъде обявена за несъответстваща на българската Конституция! То е и историческо, защото надхвърля конкретния казус! То каза ясно със самия диапозитив, че България е суверенна държава. Оттук нататък това трябва да се помни от всички партии, президенти, премиери и депутати. Членството в ЕС и в Съвета на Европа не значи загуба на суверенитет. Аз съм единственият български депутат, който е присъствал на приемането на България в Съвета на Европа на 7 май 1992 година. Още си спомням българското знаме. Бях там по покана на Стоян Ганев и Стефан Савов като човек, допринесъл за победата на СДС на 13 октомври 1991 година. Вашият колега, покойният Димитър Цонев водеше директното предаване по БНТ, Стефан Савов говори перфектно на френски. Казвам го това, за да подчертая, че аз не съм евроскептик - напротив, аз съм убеден привърженик на европейската идея. Но една суверенна държава, която има върховенство на своя държавен закон – Конституцията, не може да приеме пробутване на такъв международен договор, какъвто е ИК.

- Кое е историческото в това решение №13 на Конституционния съд?
- Решението на КС казва ясно, че българската Конституция няма да допусне въвеждането на джендър идеологията в България и разрушаване на традиционното семейство. Това е изключителен исторически акт! България няма да приеме по никакъв начин наименованието „трети пол” - чл. 6 от Конституцията, когато говори за пол, има предвид биологичния пол и нищо друго! България показа, че е природноинтелигентна страна с природоинтелигентен народ. На нас не ни е необходимо определение за пол - такова, каквото е дадено в чл. 3 от Конвенцията - социален пол, джендър и т.н. Ние знаем какво е жена и какво е мъж! Макар и по-бедни от останалите в ЕС, ние сме природноинтелигентни и не може да ни се пробутват под формата на конвенция за защита на жените терминологии и щуротии, които обвързват нашето законодателство за десетилетия напред. Много е важно да се знае, че по Конституция у нас възпитанието на децата е работа, задължение и право на родителите. КС не допусна този зловещ орган, наречен GREVIO, да се мандахерца по българскитe училища и да въвежда джендър-идеология, а неговите актове да не могат да се обжалват от българския съд. Така че ние трябва да се гордеем като нация със своя КС и с неговото решение. Шапка свалям на Светия синод на БПЦ за становището против ИК, за битите църковни камбани – за първи път, откакто съм се родил през 50-та година чух камбани да бият срещу закон, чух „анатема” срещу парламента! Шапка свалям и на останалите вероизповедания, защото въпросът е много по-глобален – България няма да приеме изчанчената неолиберална идеология, която се провали в Западна Европа, защото страни като Унгария, Словакия и други отхвърлиха Конвенцията. Орбан я хвърли в коша още преди години. Това е знаково решение! Ние сме суверенна страна, ще пазим традиционния брак и християнството, върху което беше нанесен жесток удар, включително и в Германия, където ХДС гласува за гей браковете. Аз не искам българският премиер да се ожени за мъж и слава Богу, Борисов не върви натам! Тоест значението на това конституционно решение е и превантивно. То казва ясно и категорично - властта в България произтича от народа – нито от Брюксел, нито от Страсбург, нито от Москва, нито от Вашингтон, още по-малко от Партията на европейските социалисти, която брутално и просташки  извинявам се за думата – не казвам, че Станишев е простак, защото го познавам лично и го уважавам) се намеси. Просташко да се опитваш да натискаш партия в България как да гласува по въпрос, касаещ българския суверенитет и традиционното християнско семейство! Просташко е евродепутатка да се опитва да казва как ще гласува българския парламент без кратуната ѝ (изводът е точен – тя няма глава, а кратуна) да знае, че има класическо разделение на властите! И шефът на изпълнителната власт не може да отговаря на въпроси, какво ще реши законодателната власт. Съжалявам, че г-н Борисов не е напуснал Европарламента, когато са му задали този въпрос. Поздравявам г-жа Корнелия Нинова, че удръжа на този жесток натиск.

 

- Какво следва оттук-нататък?
- Следва да се приземим, да не изпадаме в евродупедавщина, след като 45 години бяхме съветска дупедавщина. Аз съм от поколението, което си
спомня, че се събуждахме и си лягахме със СССР,  че приехме просъветска  конституция с референдум, на който гласуваха 99 и колко процента от българските граждани. Не си спомням никой пред мавзолея, пред НС или пред Орлов мост да се е самозапалил като Ян Палах, нито милиони да се излезли да се бият със съветски танкове, то такива и нямаше. Бяхме единствените идиоти, които не празнуваха официално Коледа и Великден. Затова не ни отива след тази съветска дупедавщина днес да има евродупедавщина, американофилство и т.н. Показахме, че сме най-раболепни 45 години в Европа. Не бива да го повтаряме. Няма никакво съмнение, че членството ни в ЕС няма алтернатива, но няма да допуснем някой като Тимерманс, зам.-председател на ЕК, да ни учи на щуротията, че трябвало да свикваме с многообразието. България си има многообразие - имаме си мъж, имаме си жена, имаме и брак.
Оттук нататък трябва да се приземим и да знаем, че сме страна с
национален суверенитет и не може да ходим по гайдата на този или онзи.

- Съзирате ли, г-н Марков, в решението на КС и повея на промяната, който вече духа откъм ЕС, от САЩ дори?
- Да, радвам се, че КС освен, че е защитил духа на Конституцията, е схванал и накъде духа вятърът на промяната. В Европа има нов вятър на промяната. Както се пееше в песента на „Скорпиънс”, когато станаха промените 89-та година, така сега задуха вятърът срещу неолибералната идиотщина, която доведе до ислямизация на Европа, до разрушаване на традиционното семейство и до това, под формата на гражданско общество с НПО-та да се налагат националаните правителства. Тези осем конституционни съдии остават в историята на България!

- Вие казахте, че природоинтелигентното общество в България застана против Конвенцията, само че именно тези природноинтелигентни хора бяха наречени от управляващите „тъмни сили”. Очаквате ли някой да се извини на „тъмните сили“?
- Надявам се сега г-н Борисов, който бе изключително зает с
европредседателството, то приключи, отиде си и китаецът, „Левски”
отпадна от люксембургски отбор - ще има време да помисли по този
казус и да разбере какво причини на ГЕРБ. Надявам се да забрани на своите министърки и депутати, защото всички са избрани на негов гръб, гърбът му е широк и ги носи всичките, да им забрани да говорят повече
нелепици от сорта на това, че съдиите, взели това решение, не са чели
Конституцията, че не са послушали ПЕС и т.н.
Според мен ръководството на ГЕРБ трябва да си направи някакво
заседание, не съм аз този, който ще им казва, но да видят, че за малко тази Конвенция можеше да ги свали от власт - защото вкарването ѝ в парламента щеше да изкара повече хора, отколкото по времето на Орешарски. Трябва да има повече чуваемост към хора, които разбират. Учудвам се, че след като съм бил 9 години в КС и съм бил член на ВНС, Борисов не ми звънна нито веднъж да ме пита: „Абе, пич, ела да пиеш едно кафе, какво толкова вдигаш врява при Валя Велева и по другите медии?” И аз щях да му кажа. Той беше жестоко подведен и ако реши – негово право си е, да си търси политическата отговорност на тези, които го вкараха в този капан. В крайна сметка Истанбулската конвенция почина на българска земя, Бог да я прости!

- Политическата отговорност фигурира и в самото решение на КС. Там са
показани становищата на министрите на правосъдието и на външните
работи, които категорично заявяват, че ИК е в синхрон с българската Конституция.
- Най-голямото подвеждане на г-н Борисов е на самото заседание на
Министерски съвет, когато дори няколко негови министри, които
поздравявам, са гласували „против”, а той не се вслушва в тях, а в двете министърки. Там се чуват приказки, че няма страшно и можем да приемем Конвенцията с резерви. А дори студенти от първи курс, учили държавно право, знаят, че тези спорни текстове, въвеждащи трети пол, комитета GREVIO и т.н. не подлежат на подписване с резерви. Борисов бе жестоко подведен! И аз донякъде съжалявам, че съм гласувал за тези министърки! Направих го поради разпоредба на Конституцията, че се гласува за правителството анблок. И така гласувах. Но не мога да допусна, че двете са толкова некомпетентни - където и да са учили право, да не са прочели, че не може да има резерви по спорни текстове. Една подобна грешка настрои в определен момент огромна част от обществото срещу ГЕРБ. Знаете, как съм хвалил Борисов и как пламенно съм говорил, но не мога да се направя на маймуна и след като съм бил 9 години конституционен съдия, да кажа, че не знам за какво става дума или да не отида на комисия, за да не гласувам против. Всъщност с моето гласуване „против” помогнах Конвенцията да бъде спряна. Същият ден, след моето гласуване „против“ в комисията за младежта и спорта Борисов я спря, а после я и оттегли. Помогнах и това бе идеята ми. Считам, че си лоялен на Борисов, когато му казваш истината. Това е важно да се знае, защото 2019-та е изборна година. Лоялността изисква честност и компетентност, а не да го лъжеш и будалкаш. Той се занимава с всичко – от църкви до европредседателство, от футбол до овце и кози, така че не може да чете всичко.

- Трябва ли да има оставки?
- Това не влиза в прерогативите ми. Пак казвам, ако не беше гласуването
анблок, нямаше да гласувам за някои от министрите, но понеже той си ги е харесал, да си ги носи на гърба! Не мога да му казвам, но да бъде
сложена чертата – тези 7 месеца покрай сагата с Конвенцията какво
донесоха на ГЕРБ? Можеше ли това да бъде избегнато – можеше! Можеше ли да се обсъди в групата – можеше! Можеше ли Борисов да се консултира – можеше!. Защо всичко това не се направи? Кой му вкара в главата на 3 януари, че от тази Конвенция ще има дивиденти? Това трябва да се разбере!


- Какъв е юридическият път на ИК оттук нататък? Връща ли се 
ли в парламента?
- Не, няма как да се върне, защото противоречи на Конституцията! Но върху България не тежи никакво задължение, нито юридическо, нито
политическо, да приеме тази Конвенция. Българският парламент е
суверенен да реши какво да прави, президентът решава дали да наложи
вето. Съдът казва дали съответства с основния закон - като не съответства – тя е починала! Бог да я прости ИК, панихида и тази тема приключи! Слава Богу - КС погреба ИК, и с право!

Шапка им свалям на осемте съдии!

 

 


От категорията

Калоян Методиев: ГЕРБ има тежък проблем с кампанията на терен след „Апартаментгейт"! Освиркват ги!

-1555323370.jpg

В следващите седмици нещата ще ескалират - това е закономерното следствие от ...

21 апр. 2019 | 08:01

Евгений Дайнов: Ако БСП и ГЕРБ имат еднакви резултати, ще има трусове в управляващата партия

От Бойко Борисов вече няма страх – той е рязко намалял, смята Евгений Дайнов-1555687030.png

Трусът щял да е в „чиновническата маса на ГЕРБ, а чиновниците са страхливо ...

19 апр. 2019 | 16:51

Георги Йорданов: Нашият генерал - прославен командир и виден патриот.

Георги Йорданов с ген. Владимир Стойчев-1556031479.png

През 70-те и 80-те години нашите срещи по служба и по дружба ставаха все ...

23 апр. 2019 | 17:57

Зеленски ще трябва да се изправи срещу Путин, МВФ и враждебната политическа класа

-1556022804.jpg

През следващите три години страната трябва да върне повече от 20 милиарда ...

23 апр. 2019 | 15:31

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


1 авг. 2018 | 11:33О да, за изненаданите от предишния ми пост: Да, Истанбулската конвенция е приета от Съвета на Европа с най странния метод "Без гласуване". Проверете и ще видите! И нека някой пак да ми каже, че говорим за свобода и демокрация...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


1 авг. 2018 | 11:30Г н Марков, а какво ще отговорите на г н проф.А.Семов, че въпреки отхвърлянето от наша страна ЕС можел да наложи спазването на ИК във всички държави членки (според мен погазвайки националния суверенитет)? И още нещо: Как е възможно да се налага някакъв документ на когото и да е било, който документ е приет от съвета на Европа, цитирам: "без гласуване"? Ами това си е чисто и просто "Хитлерова Европа" и аз не я искам повече. Как ще се приемат документи без гласуване?!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mariella


30 юли 2018 | 00:01Уважаеми г н Марков, моите почитания за Вашата смелост, правдивост и патриотизъм! Благодаря Ви! За това, че помогнахте да защитим децата ни от гнусните посегателства на последователите на Велзевула...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Стефан Николов


28 юли 2018 | 13:36Уважаеми г н Марков,аз пък свалям шапка на Вас за мъжеството,с което отстоявате своята позиция и съвест,за Вашия патриотизъм,за силата да изразите различно мнение от Неговото,независимо,че сте Негов апологет. Свалям Ви шапка затова,че Вие сте причина за оттичането на ИК в отходните води и дай Боже това да е необратимо.Със своята позиция и родолюбие вие сте пример за национално отговорен политик .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


28 юли 2018 | 01:01Г.марков, говорете ясни приказки! Не може да уважавате серджендерчето, дето долетя няколко оъти(не се беш вясвал от сумати време), за да плаши гаргит за стамбулската. Или коза, или заек.КОЗАЕК няма!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Калина


27 юли 2018 | 22:36Браво на г н Марков, той беше от първите, които удариха камбаната ! Но не съм съгласна, че пак някой бил подвел гейберасткия Вожд. Той да не е малоумен ? Да не е малко дете, че да го подвеждат ? Напротив, в случая той се опита брутално да подведе цял един народ !!! Той ни уговаряше, че няма нищо нередно в ИК. Той изпрати телефонни съобщения до джендърките си да приемат на всяка цена сатаниският парцал. Той натискаше соросоидните пионки да ни намажат ските. Той ни лъжеше нагло и брутално се опита да ни измами. Добре, че беше К. Нинова, жената, която е в пъти по голям мъж от този клоун. Нинова рискува собственото си благополучие в ПЕС и поведе народа към референдум, към тоталното отхвърляне на това зловонно неолиберално изпражнение, което дъртия "наивник" се опита да ни натресе. Сега да внимава и за мигрантите, че пак е най наивният верен паж на Меркелица и брюкселските еврогейски марионетки. Аман от "наивници" на зряла въз


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван Иванов


27 юли 2018 | 22:31Скъпи СЪНАРОДНИЦИ, Днес, за първи път от много време, повярвах в ДЪРЖАВНОСТТА, в това, че наистина има БЪЛГАРИ, които са над дребните партийни интереси, неподвластни на безпрецедентния натиск от световните глобалисти и вярващи и поддържащи християнските ценности. Днес, Българският Конституционен съд реши: Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България. Това е! Но, възникват ред интересни въпроси, с още по интересни отговори. Това, че държавни институции, всякакви организации и фондации, частни лица имащи правомощия за мнения, съгласно Закона за Конституционният съд и Правилника за организацията и дейността на КС, дадоха своето становище ЗА и ПРОТИВ Конвенцията това си е демокрацията. По интересното е следното: След прочитането на Искане


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Marta


27 юли 2018 | 22:11Тоя парламент е Суверенен ама само на думи. Няма никакво задължение да я приема, ама Цеца Цачева, Катето Принта, Падишаха и цял куп Герберски малоумници ни надуха главите, че НЕ противоречи на Сонституцията и ТРЯБВА да се приеме, иначе не сме били европейци. Вие сте не само Малоумни, но и Чудовищно ПРОДАЖНИ


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Симо


27 юли 2018 | 21:32боже...като стар комунист,горещо прегръщам този отявлен седесар...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Симо


27 юли 2018 | 21:29ААА НЕ!!! НЕ ,,бог да я прости,,!!!Такива простоти НЕ са божие творение,или грешка човешка!!!НЯМА ПРОШКА за целенасочен идиотизъм....


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


27 юли 2018 | 20:46По въпроса за вероучението Борисов остана безгласен и не го подкрепи даже на думи, а се измъкна.И закономерно гласува за конвенцията.Който каквото прави в семейството това прави и на работата си. Следващия грях след прелюбодеянието е содомията.Освен това многократно Борисов се целува и прегръща с окултисти и сатанисти твърдейки, че уж е православен.Ако прочетете това малко ще ви се отвори истината за лидера на партията ви.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


27 юли 2018 | 20:42За Борисов обаче вие сте заблуден господин Марков явно понеже е лидера на вашата партия. Да започнем, че Борисов е разрушил брака си с честна жена заради измяна от негова страна този грях се нарича прелюбодеяние той разрушава своето и чуждо семейство.След това живее с онази прелюдейна жена и години наред прелюбодейства.Замесен със сороидите, с мутрите от 90 и след как чакате такъв човек да устои на такъв голям удар.Ако беше мъж и имаше сила най малкото щеше да остане неутрален. Продължение следва


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Михаил Апостолов


27 юли 2018 | 20:38За повечето неща съм съгласен с вас г н Марков


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


sokrat41


27 юли 2018 | 17:32Марков сваля шапки наред, но той е твърде зле образован юрист въпреки претенциите му и високите длъжности , неспособен да МИСЛИ; той е производител на думи и фрази.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Мария Качулева


28 юли 2018 | 15:01А ти,нещастнико, който очевидно си се хванал с доходоносното занятие на трол в социалните мрежи, и думи не си способен да произведеш,а скалъпването на кухите ти фрази е единствения ти добродетел.Глупако,защо поне не си траеш като не знаеш как да защитиш господарите си от ГЕРБ!


Михаил Апостолов


27 юли 2018 | 20:32Аре обирай си крушите с джендъра Филипов да не ти дадем начален ритник


sokrat41


27 юли 2018 | 17:28КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ДЕМОНСТРИРА СВЕТОВНО ЗНАЧИМА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ Има СОЦИАЛЕН пол, дами и господа конституционни съдии. Какво значи това? Това значи, дами и господа конституционни съдии, че всеки от Вас като ИНДИВИД притежава БИОЛОГИЧЕСКИ природен ПОЛ на МЪЖ или на ЖЕНА. И дотук с биологията, дами и господа конституционни съдии. Защо ли? Защото всеки всяка от Вас е СЪПРУГ или СЪПРУГА, БАЩА или МАЙКА, СИН или ДЪЩЕРЯ, ДЯДО или БАБА, чичо, стрина и прочие. Тези Ваши СОЦИАЛНИ роли, дами и господа, имат за ПРЕДпоставка Вашият БИОЛОГИЧЕН пол, но са вече ПОНЯТИЯ, с които се работи в сферата на философията, социологията и правото. Именно с тези понятия се изразява по съвкупност това, което се нарича СОЦИАЛЕН пол, ЗАЩОТО в тези Ваши определения Вие присъствувате НЕ като БИОЛОГИЧЕСКИ индивиди, а като СОЦИАЛНИ личности. Отчайваща е липсата на дълбинна правна култура в лицето на видни юристи. Мнозина от Вас може би дори НЕ са изучавали ФИЛОСОФИЯ н


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mariella


30 юли 2018 | 00:05Предател, никой не те слуша и не ти вярва! Продал си душата си на Велзевула за пари и искаш и други души да погубиш, ако можеш, но не си познал! Хайде, намазвай ските и дим да те няма!


Мария Качулева


28 юли 2018 | 14:57Малоумник!!! След като според философските ти бъркотии в главата,изредените по горе роднини със социален пол защо имат биологичен пол и във философските измишльотини? Защо във философските творения има чичо чинка,леля лелин (арх.) свако,защо има снаха зет, съпруг съпруга ,баба дядои т.н.Защо граматично се подчертава и биологичния пол? Нещастнико,българинът не е идиот ,че да ти вярва на съчинителстването на глупостите!


Михаил Апостолов


27 юли 2018 | 20:37Джендър хващай си пътя от България да не те намерим и да ти намерим пътя...


КП


27 юли 2018 | 19:10От кое джендърско НПО си? Само дето си откраднал името на този велик философ. Моралът ти е никакъв!


Той Тя


27 юли 2018 | 18:34Малоумнико, бъркаш "социалена роля" със "социален пол", или по скоро се опитваш да заблуждаващ малоумници като теб!!!!!!!!!! Отчаиващо е че все още има хора като теб!!!!!!!!!!