Георги Свиленски Кадър: БНТ

БСП не подкрепя гласуване по пощата, категоричен бе заместник-председателят на ПГ на левицата

Георги Свиленски: Искаме изчистване на избирателните списъци и видеонаблюдение в секциите

5244 | 15 ян. 2021 | 22:24

"Българите разбраха, че изборите се фалшифицират – с невалидните бюлетини, с носенето на чували с бюлетини. Нашата работа е да върнем доверието на хората в изборния процес", подчерта членът на ИБ на социалистическата партия


Всяка дата след 28 март е възможна, реална и ние я приемаме. Това каза Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на партията, в предаването "Панорама" по БНТ.

"Хубавото на тази дата е, че е в началото на този двумесечен период, който позволява Конституцията, т.е., много по-рано България ще се освободи от това управление," коментира той.

Свиленски заяви, че трябва да се даде възможност на всички български граждани да излязат да гласуват спокойни, "защото в последните седмици, месеци почва да се вкарва една теза, че изборите ще бъдат опасни, че ще бъде опасно да участваш в секционните комисии". Според депутата от БСП тази теза е на хората, които се страхуват от промяната.

БСП не подкрепя гласуване по пощата, категоричен бе социалистът.

"Първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Знае ли някой колко избиратели има в България? Какво гласуване по пощата, когато ние не знаем кой има право да гласува? Искаме активна регистрация", заяви Свиленски.

"Затова искаме изчистване на списъците, видеонаблюдение в секциите", категоричен беше Георги Свиленски.

"Президентът изпълнява своите конституционни задължения, насрочва изборите, а работа на изпълнителната власт е да организира изборите. Работа на политическите партии е да спечелят изборите и да заслужат народната любов. Мисля, че всички партии приемат датата. Трябва да видим обаче оттук нататък какво се случва. Трябва да дадем възможност на всички български граждани на 4 април свободно да отидат да гласуват, защото напоследък се насажда страх, че е опасно да се отиде да се гласува", заяви Свиленски.

"Ние сме за активна регистрация. Подкрепяме въвеждането на видеонаблюдението, както и на всяка друга мярка, която ще помогне да се предотвратят манипулации на изборите. Българите разбраха, че изборите се фалшифицират – с невалидните бюлетини, с носенето на чували с бюлетини. Това българите го виждат. Нашата работа е да върнем доверието на българите в изборния процес", подчерта социалистът.

"Не можем да кажем преди изборите дали ще ги признаем или не. Нека видим как ще се случат изборите, какъв ще е процесът – участието, сгрешените протоколи, невалидните бюлетини. Затова искаме изчистване на избирателните списъци и видеонаблюдение – вържи попа, да е мирно селото, както се казва", посочи Георги Свиленски.

"БСП няма вътрешни проблеми, няма проблем със симпатизантите си – БСП има една-единствена цел – да промени България. Нова система на здравеопазване, нова система на образование, нова система на обществени поръчки, защото корупцията убива хората", каза още зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

 


От категорията

Корнелия Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

Снимка БСП-1614408882.jpg

Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни ...

27 февр. 2021 | 08:50

Лек спад на новите ковид-случаи - 1 681, рекорд на новите имунизации са 15 927

новите имунизации са 15 927 -1614381442.jpg

Активните случаи се увеличават и вече са 32 005, което е ръст с 832 спрямо ...

27 февр. 2021 | 01:16

След кафе с Борисов изгонената от Слави Росица Кирова ще води листата на ГЕРБ във Видин

След кафе с Борисов изгонената от Слави Росица Кирова ще води листата на ГЕРБ във Видин-1614416629.jpg

„Не съжалявам за кафето с Борисов. Всъщност аз го помолих, за да се уговорим за ...

27 февр. 2021 | 11:03

Андрей Райчев: Предстои да видим много силно ДПС на тези избори

Андрей Райчев: Предстои да видим много силно ДПС на тези избори-1614416167.jpg

"ГЕРБ е лидерски проект и докато на терена няма алтернативен лидер, няма ...

27 февр. 2021 | 10:55