Докато ние ги чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът на финансите се возят в джипа, отбеляза социалистът

Георги Свиленски към ГЕРБ: Току що гласувахте вот на недоверие на правителството!

4449 | 22 май 2020 | 12:05

Народните представители от управляващото мнозинство стояли и чакали някой да каже какво се предлага, но нямало кой да представи становището на Министерството на финансите. „Няма го даже и парламентарният секретар на Министерството на финансите.


Това, което се случва в Народното събрание, е недопустимо. Гледаме четири закона за промяна в ДДС, които касаят всички граждани, а не присъстват премиер, министър на финансите или председател на бюджетната комисия. Няма и зам.- министър на финансите, няма и изказвания на управляващите. Кой в тази зала защитава предложенията на управляващите?"

 

Това попита от трибуната на НС Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ по време на разгорещените дебати за намаляването на ДДС за някои стоки и услуги. 


Причината за недоволството на опозицията е, че финансовият министър Владислав Горанов отсъства от пленарната зала, за да аргументира позицията по темата на ръководенето от него ведомство.

Още при анонсирането на идеята на управляващите за свалянето на ДДС ставката за хотелиерските и ресторантьорските услуги на 9%, Горанов заяви твърдата си позиция против. Въпреки това обаче предложението бе оформено в законопроект, тъй като, по думите на премиера Борисов, е взето политическо решение, за да се помогне на най-засегнатия от кризата бранш.

Левицата настоя заседанието да бъде прекъснато, докато в зала не се яви финансовият министър, но предложението бе отхвърлено от мнозинството.

Току що гласувахте вот на недоверие на правителството“, обърна се Георги Свиленски към управляващите депутати.

Докато ние чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът на финансите са в Перник и се возят в джипа“, продължи с критиките той и отбеляза, че от залата отсъства дори и парламентарния секретар на финансовото ведомство.

 

По неговите думи народните представители от управляващото мнозинство стояли и чакали някой да каже какво се предлага, но нямало кой да представи становището на Министерството на финансите. „Няма го даже и парламентарният секретар на Министерството на финансите. Всички те не искат да се изкажат и мълчат“, продължи Свиленски.
Той призова председателят на бюджетната комисия и министърът на финансите да представят своите становища. „Ако не, г-н Борисов, понеже се твърди, че не го е страх от нищо, да дойде и да обясни какво предлага неговият кабинет“, каза още той.
 
Има становище на Министерство на финансите, припомни от своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева.От категорията

Шехерезада към Али Баба: Вие сте страхлив човек! Нито сте голям, нито сте мъж!

Шехерезада към Али Баба: Вие сте страхлив човек! Нито сте голям, нито сте мъж!-1591449624.jpg

Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за ...

6 юни 2020 | 16:12

За днес 41 са новите заразени у нас, един е починал

За днес 41 са новите заразени у нас, един е починал -1591420513.jpg

Общо потвърдените до днес 6.06. случаи на коронавирус в България са 2668. ...

6 юни 2020 | 08:13

Две деца с положителна проба за COVID-19 в Самоков

-1588394842.jpg

Децата са в добро състояние, под карантина у дома, заедно с членовете на ...

6 юни 2020 | 20:31

Дончев: Много ми се иска да идва края на кастата на недосегаемите милионери (ВИДЕО)

Снимка Канал 3-1591463768.jpg

Държавата ще постигне успех в борбата с онези, претендиращи за недосегаемост ...

6 юни 2020 | 20:13