Гергьовско пълнено агне

Гергьовско пълнено агне

1648 | 5 май 2019 | 14:25


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг ориз

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, ориза, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

 


От категорията

Пухкави картофени кюфтета

Картофени кюфтета-1558527614.jpg

22 май 2019 | 15:19

Сладкиш "Дунапренка"

Сладкиш "Дунапренка"-1557926205.jpg

15 май 2019 | 16:16

Пролетен ориз

Пролетен ориз-1557310063.jpg

8 май 2019 | 13:05

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка-1558105171.jpg

Атрактивната презентация на Александър Симеонов впечатли гости и посетители на ...

17 май 2019 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.