Гергьовско пълнено агне

Гергьовско пълнено агне

1958 | 5 май 2019 | 14:25


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг ориз

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, ориза, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.

 


От категорията

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти-1563535363.jpg

19 юли 2019 | 14:33

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз-1563364611.jpg

17 юли 2019 | 14:55

Тиквички с домати и яйца на фурна

Тиквички с домати и яйца на фурна-1562240145.jpg

4 юли 2019 | 14:34

Най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.
(Галерия)

Газиантеп - най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.-1561924427.jpg

В Газиантеп вирее най-вкусният шамфъстък

30 юни 2019 | 22:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.