Кадър: Фейсбук

Не съм виждал комуникацията между Бобоков и Борисов, изтъква главният прокурор

Гешев от Гоце Делчев: Божков е канонизиран от медии, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев

8611 | 2 юли 2020 | 11:12

Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а защото плащат”, каза Обвинител № 1


„Тези, които нарязаха заводите, сега са репресираните. Знаете ли обвиняемия Божков? Всички знаят пътя му. Сега той е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимия Прокопиев, с подсъдимия Донев, които говорят за върховенство на закона. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не кой какво пише“. Това каза главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев, където е на посещение.

 

Целта на съвместните действия на прокуратурата и МВР е резултатите от борбата с битовата престъпност да са добри. Ние не можем да оправим проблема с образованието и безработицата, но можем да намалим нивото на престъпността, коментира още обвинител номер едно.

 

 

"Когато знаеш, че в някои градове ще дойде главният прокурор, вътрешният министър, главният секретар на МВР, някой би трябвало да се замисли", коментира Гешев. 

 

Относно Пламен Бобоков Гешев коментира, че не следи творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица и не е видял комуникацията на Бобоков и премиера Бойко Борисов. "Дали ще има бъдат повдигнати нови обвинения могат да кажат само наблюдаващите прокурори", каза още той.

 

Днес Спецпрокуратурата публикува снимки от съобщения, които Бобоков си е разменял с потребители, записани в телефона му като Prezident - Rumen Radev и Desi Radeva. Самият обвиняем заяви в интервю за БТВ, че е водил кореспонденция и с премиера Бойко Борисов.

 

Гешев бе категоричен, че трябва да се установи дали всички въпросни съобщения са предмет на престъпление. Анализът на експертизата по мобилни устройства – телефони и айпади, е 260 гигабайта. Главният прокурор направи сравнение с романа „Война и мир“ е 5 гигабайта, по отношение на обема, който трябва да бъде изследван от устройството.

 

По същество обвиняемият е признал едно нещо: че съществува задкулисие и той участва в него, че има някаква паралелна държава, което всъщност прокуратурата иска да прекрати”, каза главният прокурор.

„Който трупа знания, трупа и печал”. Откакто съм главен прокурор, съм натрупал много знания и много печал. Трябва да разберем, че докато не се прекъсне връзката между олигарси, подсъдими, медии и политически партии, ние няма да живеем добре. Те крадат вашите пари най-вероятно… Трябва да прекратим и това хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, партии и какво ли още не”, продължи Гешев.

 

"Ако отидете във всеки един затвор, всички ще кажат, че са невинни, че са репресирани, че е резултат на съдебна грешка. Проблемът на българската държава е, че в затворите най-често са социално слаби хора. Проблемът е, че не влизат хора, които разполагат с власт и пари в затвора", коментира още Гешев.

 

„Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев. Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а защото плащат”, каза още Иван Гешев при посещението си в Гоце Делчев.

 

Специализирана операция срещу битовата престъпност е стартирала тази сутрин в Гоце Делчев и близкото село Абланица. Проверяват се автомобили и лица от криминалния контингент.

 

 


От категорията

Гешев връчи актове за встъпване в длъжност на ръководителите на Апелативна прокуратура-Пловдив

Сн. Пресцентър, прокуратурата
-1596719232.jpg

На церемонията по встъпването в длъжност присъстваха и заместниците на ...

6 авг. 2020 | 16:06

Съдът в Стара Загора реши: Полицията съвсем правомерно не допуска блокада на магистрала "Тракия"

Блокадата на пътя Стара Загора - Хасково-1596349763.jpg

Според протестиращите, които блокират пътя Стара Загора - Хасково, не те, а ...

6 авг. 2020 | 15:01

Главният прокурор Гешев прие административните ръководители на Окръжните прокуратури от Пловдив

Сн. прокуратура-1596724789.png

Срещата е поредната, която Гешев провежда с магистрати от петте апелативни ...

6 авг. 2020 | 17:38

Куриоз: Лидерът на партия „Възраждане“ искал главният прокурор да се саморазследва

Костадин Костадинов-1546020689.jpg

Костадин Костадинов е събрал десетина съмишленици в Съдебната палата, за да ...

6 авг. 2020 | 15:29