Гражданите да уплътнят прозорци и врати, съветва жителите на Шишманци директорът на националната пожарна

Гл. комисар Николай Николов: Рискът от пожари в страната е висок!

902 | 13 авг. 2019 | 11:41

Осъществява се контрол на пътния трафик на АМ „Тракия“ във връзка с пожара на депото, подчертава експертът


Продължават усилията ни по овладяване на обстановката при пожара на депото в Шишманци.

Това каза при посещението на място директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пловдив.

 

„Три са важните неща, на които обръщаме внимание. На първо място това е контролът на въздуха. Той се контролира в съответствие с посоката на вятъра. По тази причина в момента измервателните станции са в Болярино, накъдето духа“, каза Николов.

 

„Не са отчетени критични нива, опасни за живота и здравето на хората. Въпреки това, ние се обръщаме към гражданите с апел да уплътнят прозорците и вратите си, докато не им се каже, че нещата са безопасни“, добави Николов. По отношение контрола на въздуха се очаква да се смени посоката на вятъра и затова след 1 - 2 часа нова мобилна станция за контрол на въздуха ще бъде поставена на друго място. От ГДПБЗН поддържат непрекъснат контакт с РИОСВ - Пловдив.

 

Осъществява се контрол на пътния трафик на АМ „Тракия“ във връзка с пожара на депото в Шишманци, каза още главен комисар Николай Николов. „В посока София и в посока Бургас има колеги от „Пътна полиция“, които имат задача своевременно да предупредят, ако видимостта бъде намалена. Говорим за ранно предупреждение, още от Пловдив или Стара Загора“, добави Николов.
По думите му се полагат и усилия по погасяване на пожара, като е осигурено достатъчно количество вода, както и земна маса за запръстяване. Той подчерта, че е включена достатъчно техника. Ръководството на завода има готовност да привлече и още, ако се наложи. „За хората, които втори ден работят тук, са осигурени също нормални условия, доколкото е възможно това – вода, храна, противоотрова, дезинфекционни материали“, каза още главен комисар Николай Николов.

При пожара в Хасково нещата са вече под контрол, обясни директорът на ГДПБЗН, цитиран от „Фокус“. „Нашите усилия ще продължат заедно с военните и формирования от доброволци за пълното погасяване на този пожар“, добави Николов.
По думите му за пожара в Дупница нещата са приключили още снощи и там вече няма пожар.
„Намираме се в тежка пожароопасна ситуация, за цялата страна кодът е висок, затова предупреждението е сериозно и всички трябва да бъдем внимателни, за да не предизвикваме такива пожари“, добави главен комисар Николай Николов.

 

 


От категорията

Черна статистика: 182 тежки катастрофи в страната само за 10 дни

-1569163213.jpg

За десетте дни на месец ноември на пътя от полицаи са съставени 17314 фиша за ...

13 ноем. 2019 | 13:07

Трамвай блъсна жена до Съдебната палата (Видео)

Сн. БГНЕС-1573556459.jpg

Пострадалата е откарана в болница, към момента състоянието й не е ясно. ...

12 ноем. 2019 | 12:47

Задържан е гръцки гражданин, блъснал и убил велосипедист

-1573721817.jpg

Инцидентът е станал в събота около 21.40 часа на пътя между Харманли и Любимец

14 ноем. 2019 | 10:48

Мечка нахапа ловец в Стара Планина

-1428577227.jpg

Към този момент мъжът е без опасност за живота, но възстановяването от ...

14 ноем. 2019 | 09:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.