Георги Анадолов

Георги Анадолов, организаторът на ММА двубои

Гладиатори и български мотиви - спортът е инструмент да покажем фолклора

7062 | 23 дек. 2017 | 21:22

На 13 януари в Арена Армеец публиката ще види не просто шест часа битки, а 20 двубоя, за които момчетата и момичетата са се подготвяли с години

Георги Анадолов-1514057306.jpgГеорги Анадолов-1514057283.jpgГеорги Анадолов-1514057256.jpgГеорги Анадолов-1514057225.jpgГеорги Анадолов-1514057201.jpgГеорги Анадолов-1514057176.jpg

Десислава Пенева, специално за Епицентър.бг

 

Ако някой се пита, кой е Георги Анадолов -  той е българинът, основал в Англия международната промоторска компания Комбат Промоушън, която в последните 2 години е истински фурор в средите на шоу-бизнеса с бойна насоченост в цяла Европа и най-вече на английския пазар.  Уникалното в дейността и събитията, които тя организира и зад които стои Георги Анадолов е общия елемент и мотив, който присъства във всички реализирани проекти -  елементите от българския фолклор, те се преплитат в цялостната концепция на Комбат Промоушън и са движещата сила на всеки един проект.

 

Българската идентичност и дух, те са движещата сила на Георги Анадолов.

 

- Любим цитат…

- “Човек живее за да се бори, робът за свобода, свободният за съвършенство!”- Надпис на гроба на Яне Сандански в Роженския манастир.

 

- За борбата на Анадолов…

- Моята борба е една идеология, която смятам, че не е само моя. Това, всяка една личност го носи със себе си в кръвта си. Въпрос на самоосъзнаване и самооценка, за да дадем нашият принос в тази борба. Борбата винаги я има, във всеки един житейски път, но винаги трябва да знаем каква е истинската цел и какви ще са резултатите.

Моята лична цел, е да съхранявам нашите корени по един или друг начин, да ги показваме в образа който ни е завещан още от прадедите ни.

 

- Спортът за всеки…

- Спортът е част от живота на всеки. Понякога хората го оставят на заден план, но той съществува, и тялото винаги има своята активност. Ако преди 100 години хората са извършвали някаква физическа дейност едва ли са анализирали колко физическа активност са имали на ден работейки на нивата. Сега е въпрос на самоосъзнаване.

 

- А, спортът в живота на Анадолов?

- Аз съм закърмен със спорта, колкото и сълзливо да звучи. Обичам природата, никога не меря колко съм извървял в планината, аз меря пътя си само с насладата която изпитвам от походите които извършвам. Няма умора, там човек се зарежда.

 

- “Българският дух е българската ни кръв”, казвате...

- Българският дух ни е предаден още от нашите деди, той не се олицетворява само с нашите победи като народ, а се олицетворява със самосъхранението ни като народ! Уви, най- лошото е, че не всеки го е осъзнал. Понякога се получава едно изкривено разбиране, което не е красиво, защото последните 10 години патриотизма, като дума стана – една от най-модерните думи до такава степен, че на момент се изроди в това да те е срам да се наречеш патриот.

 

Точно заради това аз говоря за самоосъзнаване. Важен е резултатът, не е важно какво даваме ние сега, а какво ще се случи, как ще се  отрази във времето, след 100 години дори. Ние наслояваме едни зрънца, които никой не знае за момента кога ще берем.

 

- Вие какво загубихте и какво спечелихте?

- Човек никога не губи нещо в живота си , ако наистина е осъзнал живота си. В живота винаги има нагоре- надолу. Както когато се катериш в планината, всеки гледа към върха, но докато стигне до него има много спускания и качвания. Ако очакваш от живота ти да си щастлив и да даваш максимума от себе си, то ти винаги ще печелиш.

 

- Имате ли се за популярна личност или това което правите е популярно?

- Дори огнярът е важен в изграждането на една борба…

По- скоро това, което правя е популярно. За мен думата популярен не съществува, колкото и да е популярен един човек, това е определящо от средата в която е, и времето което отминава.

 

Човек не трябва да живее по никакъв начин с мисълта, че е популярен, а трябва да живее с мисълта да даде своя принос. Истинските хора които дават приноса, те не са популярни, защото зад всеки един много изявен субект на българската история, винаги стой един много голям екип/ група/  от хора, които са дали своя принос за да го изградят до този облик който има, за да може всички да го забележат. Всички участваме в един общ процес, който е съвкупност от много различни стъпки на много различни хора.

 

В материалистичният свят ние визираме винаги само това което виждаме, а енергията, дейността, отношението, то също е важно, това е нещото което изгражда.

 

- Какви са българските ММА бойци?

- Като една палитра, която е с много цветове. Това са хора като всички останали, които искат да покажат своите възможности. Хора които се мъчат, в една заобикаляща ги, недружелюбна среда, да намерят там някъде мястото за себе си. Всеки намира мястото си в живота  по различен начин.

 

- Кое е най-важното за да се изгради едно атрактивно ШОУ?

- Най-важна е идеологията, не може да съществува нещо каквото и да било без идеология. Нещото което дава трайност на всеки един продукт е любовта, която е вложена в него, защото тя ще го храни, за целият период в който то ще съществува.

 

- Как се създава огромната еуфория около тези събития и как така намесихте фолклорните мотиви в нея?

- Ние не сме просто преплетени с българските мотиви, а сме изградени върху българските мотиви. Българският фолклор, той е водещият елемент. От там нататък спорта е инструмента, с който ние го показваме и изразяваме по един начин който да е атрактивен в днешно време.

 

- Колко години градихте, за да се види реализирано всичко това, което правите в момента?

- Повече от 20 години, докато са ме възпитавали родителите ми и следващите докато аз самият започнах да градя моя живот и самостоятелният път по който ще се движа. Едно нещо никога не започва от момента в който то е изгряло. Започва много по- рано, наслагвано с години, възпитание, контакт с различни хора, средата която ни пречупва. За българите започва още от прадедите ни.

 

- 6 часа гладиаторски битки…

- Това е нещо грандиозно. Датата е 13-ти, месеца – януари, годината- 2018. Това ще бъде събитие, което никога не е правено в България. 6 часа не просто битки, а шоу. 20 двубоя, за които момчетата и момичетата са се подготвяли с години. Едни професионалисти, които ще покажат своите възможности, заради които са се лишили дори от празници. Много преплетени шоу елементи, в които зрителя няма да усети времето как ще излети. Човек ще се пита за тези 6 часа- “Кога минаха? ”.

 

- За мечтите...

- Жалкото е, че нямам много време за мечтаене. Имам по-скоро цели, които искам да постигна. Разграничавам мечта от цел. Преди 10 години надали някой е мислил даже, че ще се състои такова събитие в България, но ето ще има.

 

Никога не съм мислил, че преди 20 години ще тръгна по чужбина, но че някой ден ще се върна, и че средствата които съм изкарал, ще вложа в тук в някаква идеология, която тогава дори не е била интересна, модерна. Мечтите сами по себе си не съществуват, това са едни цели, които за мен са реални, понякога далечни, но все някога ще мога да ги докосна.

 

- Добре, не мечта, а цел, коя е следващата?

- Да продължа това, което съм започнал!

 Spartacus Fighting Championship 6 - Арена Армеец

На 13 януари в Арена Армеец публиката ще види не просто шест часа битки, а 20 двубоя, за които момчетата и момичетата са се подготвяли с години

Събор "Древно наследство" Лондон

На 13 януари в Арена Армеец публиката ще види не просто шест часа битки, а 20 двубоя, за които момчетата и момичетата са се подготвяли с години

От категорията

Красен Кралев: Въвеждането на ВАР ще реши проблемите със съдийството във футбола

Снимка: ММС-1544530645.jpg

Приоритет при финансирането ще имат федерациите, които имат шанс да спечелят ...

11 дек. 2018 | 14:16

Кобрата се присъедини към легендите Мохамед Али и Мани Пакяо

-1540676181.jpg

"Щастлив съм да работя с "Топ Ранк". Започвам да тренирам тук и ...

10 дек. 2018 | 12:32

Роналдо: Меси не ми липсва, той се нуждае повече от мен! Нека да дойде в Италия

-1527444690.jpg

“Мисля, че всичките тези години заслужавам “Златната топка”. Работя за това, но ...

10 дек. 2018 | 12:45

Божинов: Благодарение на Биляна станах мъж!

-1488791731.jpg

"Той сам разбра къде е допускал грешки. За мен те са по-скоро опит и, ако ...

10 дек. 2018 | 16:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.