Главният прокурор Иван Гешев

Това е поредната серия от един несвършващ сериал, започна с ареста на Цветан Василев, подчерта главният прокурор

Иван Гешев: Есемесите на Божков не налагат наказателно-правна реакция спрямо Горанов

11178 | 16 май 2020 | 09:36

Благодарности заслужава щаба, тъй като за България е щастие, че в него има адекватни хора. Благодарение на тях се намираме в една добра позиция на база на цяла Европа по отношение на коронавируса.

Главният прокурор Иван Гешев-1589611003.png-1589613375.pngКадри БНТ-1589613336.png

"Не аз, а българското общество трябва на първо място да благодари на българските лекари. Те изложиха живота си на опасност и за съжаление някои починаха.

Трябва да благодарим на българските полицаи, голяма част от които през тези месеци не се прибираха по домовете си, докато гражданите бяха вкъщи и спазвахме мерките.

Трябва да благодарим на служителите на РЗИ, на държавните служители, които също бяха на първа линия.

Благодарности заслужава щаба, тъй като за България е щастие, че в него има адекватни хора. Благодарение на тях се намираме в една добра позиция на база на цяла Европа.

Политиците се държаха така, както се държат след Освобождението, по идентичен начин. Но не искам да ги коментирам. Държавата е създадена, за да налага правилата по отношение на гражданите, които не спазват правилата в интерес на другите над 90% от хората, които спазват правилата. Само в България видях държавата да се моли от сутрин до вечер на гражданите да спазват правилата", отчете Гешев.

"Споделям становището на г-жа Кьовеши, което прочетох, и доста преди нея - около 10 дни, Върховната административна прокуратура разпореди проверка по реда на надзора за законност за израходването на евросредства и пренасочването им в сектори с борба с пандемията. Ние работим и взимаме мерки", каза Гешев.

На въпрос дали ще проверява Горанов след есемесите с него, които публикува Васил Божков , главният прокурор отговори: 

"Не съм чел СМС-те, но колеги, които са ги чели казаха, че не се налага наказателно-правна реакция по този случай .

Впечатлението ми е, че това е поредната серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми, нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии. Те го правеха и никой не ги закачаше. Тогава тези лица живееха в правова държава, а когато прокуратурата работи изведнъж се оказва, че не в ЕС за тях са правовите държави, а например Сърбия и някои държави от Близкия Изток, например. 


Така, че аз виждам повторение на неща, които са се случвали. Матрицата е една и съща - върнете се например на случая с Цветан Василев. Почва се с едни еписоларни писма, писания във фейсбук, едно и също. 

После вървим към това, че поредният случай се използва от интересите на политиците. Наричам това анархо-либерални кръгове, те се сдружават по интереси.

 

А за съдбата на "Левски" заяви: "Използването на журналист за пощенски гълъб е иновативно. За мен това е подигравка с "Левски", с привържениците му. Ясно е, че не става въпрос за нищо друга, а за поредна стъпка в определена защитна стратегия", коментира Гешев.

 

За личностите в Експертния съвет, Гешев подчерта:

"Не бих се концентрирал персонално върху който и да било от членовете на Експертния съвет, те всички са с безспорни качества и авторитет в областта на правоприлагането".

 

Очаквайте подробности


От категорията

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни (ВИДЕО)

Снимка: бТВ-1600937438.jpg

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има ...

24 септ. 2020 | 11:45

Борисов за записите: Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една госпожа, ченгеджийски номер!

Кадър: Фейсбук-1600936385.jpg

“Радев какво казва? – да дадат оставка и тогава да говориме. Ама аз като дам ...

24 септ. 2020 | 10:59

Румен Овчаров: Някой има интерес да дълбае между БСП и Радев. Изгражда се сценарий на конфликти

Снимка Кадър БТВ-1600958706.png

50-ият конгрес на БСП може да даде летящ старт за спечелване на изборите, смята ...

24 септ. 2020 | 17:59

МОН: 81 са заразените с COVID-19 ученици, учителите - 70

-1594622760.jpg

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните ...

24 септ. 2020 | 17:52