Гледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп

Мелания Тръмп ослепителна, оприличена на Жаклин Кенеди

Гледайте на живо - Тръмп положи клетва като 45-тия президент на САЩ (Видео+Снимки)

7043 | 20 ян. 2017 | 15:27

"Ще направя всичко по силите ми, за да спазвам, браня и защитавам Конституцията на САЩ. Бог да ни е на помощ!". Тези клетвени думи Доналд Тръмп изрече в 19.00 часа българско време, с което встъпи в длъжност като 45-тия президент на САЩ.

Гледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп-1484931642.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп-1484931665.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп (Видео+Снимки)-1484931259.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп (Видео+Снимки)-1484931249.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп -1484930025.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп -1484929988.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп -1484929677.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп-1484929476.jpgГледайте на живо встъпването-1484929400.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност -1484929234.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност-1484929150.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп - елитът на САЩ е на Капитолия  (Видео+Снимки)-1484928438.jpgсем. Клинтън-1484927494.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)-1484923494.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)-1484923477.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)-1484923366.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)-1484923348.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)-1484919598.jpgГледайте на живо встъпването в длъжност на Тръмп -1484930172.jpg

 Гледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

 

"Ще направя всичко по силите ми, за да спазвам, браня и защитавам Конституцията на САЩ. Бог да ни е на помощ!". Тези клетвени думи Доналд Тръмп изрече в 19.00 часа българско време, с което встъпи в длъжност като 45-тия президент на САЩ.

 

"Заклевам се да служа на страната", заяви Доналд Тръмп пред множеството. Клетвата на Доналд Тръмп бе пред Джон Робърт, председател на Върховния съд на САЩ. "Хора по света благодаря ви. Ние ще свършим работата си. Днес започваме не просто предаване на властта, а предаване на властта от Вашингтон обратно на вас, народа", каза още Тръмп.

Докато милиардерът говореше заваля дъжд във Вашингтон.

Ето какво се случва по часове българско време:

 

15:30 Доналд Тръмп и вицето му Майкъл Пенс пристигнаха за службата в църквата „Св. Джон“. Те бяха придружени от съпругите си и останалата част от семейството на милиардера. В тази църква всеки американски президент е присъствал поне на една служба от откриването й през 1816 г., което й е спечелило прозвището й „Църквата на президентите“.

 

16:40 Новоизбраният президент и неговата съпруга Мелания бяха посрещнати на стъпалата на Белия дом от Барак Обама и първата дама Мишел. Обама и Тръмп си стиснаха ръцете, а Мелания прегърна Мишел и й даде синя кутия с подарък от Тифани. "Господин новоизбран президент. Как сте? Поздравления", каза Обама на Тръмп. Вицепрезидентът Джо Байдън и съпругата му пък посрещнаха новоизбрания вицепрезидент Майк Пенс и съпругата му.

 

Първата дама Мелания Тръмп е ослепителна  в "хибриден" тоалет - съчетание между рокля и манто, което плътно очертаваше прекрасната й фигура.  Дрехата бе в цвят "серенити", което се превежда като синева и е много светло гълъбово синьо. В същия цвят са обувките и ръкавиците й. Моделът е на дизайнера Ралф Лорън. Той е нюйоркчанин, емблема на американската мода и човекът, който въведе т.нар. "преп стайл".

16:45 Двете двойки се отеглиха за чай в Белия дом, а по-късно отпътуваха заедно до Капитолия, където милиардерът ще положи клетва като 45-ия президент на САЩ.

 

Обама влезе в Овалния кабинет носейки писмо, което постави на бюрото от 19-ти век, използвано от много от американските президенти. Традиция е оттеглящият се президент да остави лично послание за своя приемник. Обама проведе кратка среща с Тръмп преди да излязат пред сградата на Конгреса за церемонията по полагане на клетва.

Същевременно съперникът на Тръмп на изборите за президент - Хилари Клинтън пристигна в Капитолия. Тя бе придружена от супруга си и бивш лидер на САЩ Бил Клинтън. Джордж Буш-младши и жена му Лора също пристигнаха за клетвата.

 

17:48 Мелания Тръмп и Мишел Обама напуснаха Белия дом и потеглиха за Капитолия. Веднага след тях тръгнаха и вицепрезидентите Майк Пенс и Джо Байдън.  Барак Обама и новоизбраният президент също се насочиха към Капитолия, където Доналд Тръмп ще положи клетва.

 

Протестиращи срещу Доналд Тръмп разбиха витрините на магазини и банки във Вашингтон. Полицията използва спрей, за да спре безредиците. Демонстрантите са облечени в черно, лицата им са скрити, като държат плакат с надпис "Да накараме расистите да се страхуват отново" - заигравка със слогана на Тръмп "Да направим Америка велика отново".

 

Децата на Доналд Тръмп заеха местата си на националната сцена пред Капитолия, където баща им ще положи клетва като новия държавен глава. Публиката започна да скандира: "САЩ,САЩ, САЩ." Хилари Клинтън аплодира случващото се, макар и не много ентусиазирано, отбелязва в. "Дейли Телграф".

 

18:18 Мишел Обама се появи на сцената на Капитолия и се поздрави с Хилари Клинтън. Гостите очакват излизането на Барак Обама и бъдещия президент Доналд Тръмп. Мелания Тръмп също зае мястото си преди началото на церемонията.

 

Мелания Тръмп и Мишел Обама бяха придружени от гвардейци до своите места. След тях излязоха президентът Барак Обама, вицепрезидентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Своите места вече заеха трима бивши стопани на Белия дом заедно със своите съпруги.

Това са президентите Джими Картър, Джордж Буш младши и Бил Клинтън. Заедно с последния е неговата съпруга и бивш опонент на Тръмп на изборите през ноември – Хилари Клинтън. Тук е и председателят на Комитета на началник-щабовете на ВС на САЩ генерал Джоузеф Данфорд и бившият вицепрезидент Дик Чейни със съпругите си

 

18:25 Барак Обама и вицето му Джо Байдън излязоха на сцената, под бурните аплодисменти на публиката.

 

18:32 Със строг поглед Доналд Тръмп се появи на сцената, където ще положи клетва.

 

18: 34 Сенатор Рой Блънт откри церемонията с встъпително слово на сцената пред Капитолия. В началото той поздрави официалните гости на събитието.

 

18:35 Вицепрезидентът Майк Пенс положи клетва пред съдията от Върховния съд Кларънс Томас

 

19.00 Президентът Тръмп положи клетва пред шефа на Върховния съд на САЩ съдия Джон Гловър Робъртс

 

19.02 Встъпителна реч на президент Доналд Тръмп

 Тръмп започна словото си с благодарност към всички, подкрепили го, и света и обеща началото на голяма промяна. Днес започваме не просто предаване на властта, а предаване на властта от Вашингтон обратно на вас, народа, каза Тръмп.

 Новият президент продължи със серия остри критики към елита, политиците, Вашингтон, които се облогодетелствали, докато обикновените семейства и хора живеят в затруднения. "Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна!2017г. е денят, в който властта се връща при вас, никой няма повече да бъде забравен. Вие станахте част от движение, каквото светът не е виждал досега. В центъра му стои убеждението, че държавата съществува, за да служи на гражданите и децата си. Това е са справедливи искания на избирателите и народа. Въпросът е не дали властта е на народа, а дали се контролира от народа. 20 януари.

 

Тръмп продължи да описва Америка като "касапница", с почти апокалиптични картини на пустеещи предприятия, младежи, които не могат да с ипозволят да учат и масово насилие по улиците. В словото се новият президент за пореден път нападна изнасянето на бизнес в чужбина, похарчването на трилиони и трилиони долари, докато американската инфраструктура гние и се разпада; докато богатите печелят, една по една фабриките затварят и милиони и милиони работниците са изоставяни; средната класа е смазана, докато печалбите се преразпределят по други държави.

 

Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане - нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново!  Америка на първо място! Америка на първо място! Трябва да защитим границите си, печалбите да отиват при нашите семейства, да не ни крадат работните места. Ще се боря за вас с всеки мой дъх и никога, никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, както никога досега! Ще си върнем работните места, границите, богатството и мечтите!  Ще следваме два основни принципа: "Купувайте американски стоки" и "Наемайте американци!"  

 

Тръмп се закани, че ще ликвидира ислямския тероризъм по света и ще изисква лоялност от чужденците, идващи в страната, защото така и американците ще преоткрият собствената си лоялност.  

Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим.

Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане - нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново! 

"Няма значение дали сме бели, чернокожи или мургави - ние всички кървим като патриоти, добави Тръмп.

Вашите мечти ще очертаят американската мечта.

Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!" каза 45-ят президент в заключение.

 

Речта бе прекъсвана и изпратена с бурни аплодисменти!


19:19 Благословия на равин Марвин Хайър, пастор Франклин Греъм и епископ Уейн Т. Джаксън

 

19:25 Джаки Иванко изпълни националния химн Малолетната певица Джаки. Тя става известна с участието си в шоуто "Америка търси талант" през август 2010 г. Тя се отличава с изключително зряло пеене, нещо като нашата Крисия. Пяла е пред президентската елха през 2010 и изпълненията са гледани по над 5 милиона пъти в интернет.

 

19.35. Новата президентска двойка изпрати до стълбичката на вертолета семойство Обама, което напусна Капитолия. Те отиват в специално подготвена за тях резиденция.

 

19.45 - В Белия дом започна тържественият обяд в чест на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. Всички, които искат да опитат нещо от изисканата трапеза на обяда в чест на Тръмп, могат да си купят шампанското за скромната сума от 13 долара.

Менюто включва три вида ястия. Първо ще бъдат сервирани омари от щата Мейн, скариди от Флорида със сос от шафран и фъстъци. Заедно с предястията, височайшите гости ще пият шардоне от 2013 г. Основното блюдо е от говеждо от фермата „Seven Hills Angus”, залято с тъмен шоколад и бульон с хвойна, огретен от картофи. Питието към това ястие ще бъде Каберне Совиньон от лимитирана селекция от долината на Напа, реколта от 2012 г.

Десертът е шоколадово суфле със сладолед с вкус на ванилия и череша. Сладкото изкушение ще бъде сервирано с шампанско, произведено в Калифорния.

 За първи път подобен обяд се дава през 1953 г. при встъпването в длъжност на президента Дуайт Айзенхауер. Тогава били поднесени пилешко със сметанов сос, печена шунка и картофи.

 

Близо 30 000 служители на "Сикрет сървис" и националната гвардия на САЩ отговаряха за сигурността по време на събитието.

Заради своя външен вид първата дама Мелания Тръмп пък бе оприличена от анализаторите на Жаклин Кенеди.

70-годишният милиардер и шоузвезда Доналд Тръмп влиза в Белия дом с рекордно ниско одобрение от 1977 година насам  – едва 40% от американците имат положително отношение към него, и ще поведе страната по нов, изпълнен с много неизвестни път. 

Очаквайте подробности

 Гледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)

"Ще направя всичко по силите ми, за да спазвам, браня и защитавам Конституцията на САЩ. Бог да ни е на помощ!". Тези клетвени думи Доналд Тръмп изрече в 19.00 часа българско време, с което встъпи в длъжност като 45-тия президент на САЩ.

Гледайте на живо встъпването в длъжност на Доналд Тръмп (Видео)

"Ще направя всичко по силите ми, за да спазвам, браня и защитавам Конституцията на САЩ. Бог да ни е на помощ!". Тези клетвени думи Доналд Тръмп изрече в 19.00 часа българско време, с което встъпи в длъжност като 45-тия президент на САЩ.

От категорията

Кремъл: Путин и Радев не са се и опитвали да договорят доставки на газ

-1527042909.jpg

Русия и България имат "много общи теми за икономическо сътрудничество, ...

23 май 2018 | 13:35

Българските ученички, изчезнали в Чикаго, се завърнаха невредими

-1526367682.png

Двете не са замесени с латиноамериокански банди, разказаха родителите

23 май 2018 | 10:22

Русия отхвърля твърдението

Холанските разследващи: Ракета, дошла от руска част, свалила малайзийския боинг в Украйна

Боинг на Малайзийските авиолинии бе свален на 17 юли 2014 г.-1527172798.jpg

Заключението обяви ръководителят на екипа Вилберт Паулисен

24 май 2018 | 17:35

Ердоган: Турция ще продължи да укрепва отношенията с ЕС

-1526967405.jpg

Държаният глава обещава, ако победи да включи страната в числото на държавите с ...

24 май 2018 | 17:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018