грис

Грис-халва

8164 | 6 март 2017 | 11:44


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. грис
  • 3 ч.ч. захар
  • 4 ч.ч. вода
  • по желание - настъргана лимонова кора от 1/2 лимон, ванилия, канела, счукани орехови ядки

Начин на приготвяне

Гриста се запържва. Прибавят се разбитите захар и вода. Бърка се бързо.

 

Готовата смес се изсипва в подходящ съд и се нарязва на парчета. Гарнира се с канела и орехи.

 


От категорията

Лек пролетен десерт с ягоди

Лек пролетен десерт с ягоди-1524573507.jpg

24 апр. 2018 | 15:37

Пролетна крем супа с киселец

Пролетна крем супа с киселец-1524045327.jpg

18 апр. 2018 | 12:54

Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене-1523368355.jpg

10 апр. 2018 | 16:49

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света

Печива със салам, гофретни рула и козуначени торти - част от Великденската трапеза по света-1522845103.jpg

9 апр. 2018 | 20:44

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018