грис

Грис-халва

7049 | 6 март 2017 | 11:44


Необходими продукти

  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. грис
  • 3 ч.ч. захар
  • 4 ч.ч. вода
  • по желание - настъргана лимонова кора от 1/2 лимон, ванилия, канела, счукани орехови ядки

Начин на приготвяне

Гриста се запържва. Прибавят се разбитите захар и вода. Бърка се бързо.

 

Готовата смес се изсипва в подходящ съд и се нарязва на парчета. Гарнира се с канела и орехи.

 


От категорията

Турски кадаиф

Турски кадаиф-1496049444.jpg

29 май 2017 | 12:16

София става световна столица на виното

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и винарство
-1495817706.jpg

Над 1500 гости идват за 40-тия юбилеен международен конгрес по лозарство и ...

26 май 2017 | 19:54

Бухти без яйца

Бухти без яйца-1495724170.jpg

25 май 2017 | 17:54

Мераклийско свинско

Мераклийско свинско-1495457356.jpg

22 май 2017 | 15:46

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.