Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели

По време на посещението на гостите, бе представена работата на „Обнови Европа“ и евродепутатите на ДПС

Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели

863 | 8 ноем. 2019 | 11:34

„В основата на своята работа представителите на Движението за права и свободи поставят постоянния диалог със своите избиратели и насърчаването на активното им участие в изготвянето на националните и европейски политики“, подчерта Алиева-Вели

Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205705.jpg-1569309920.pngГрупа от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205696.jpgГрупа от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205687.jpg

Група от Шумен посети Европейския парламент и взе участие в представяне на работата и политиките на европейските институции по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели. Групата посети още и културни и научни забележителности в „столицата на Европа“ - Брюксел. 

 

По време на посещението на гостите, бе представена също така работата на парламентарната група „Обнови Европа“ и евродепутатите на Движението за права и свободи в нея. „Групата си поставя амбициозни цели, като същевременно осъзнава, че компромисите ще бъдат ключът за успешна работа и отговаряне на очакванията на избирателите. Представителите на Движението за права и свободи са се доказали като стабилен и надежден партньор в групата на либералите с категорично про-европейска ориентация, водещ последователна политика и отстояващ европейските ценности“, заяви пред посетителите Алиева-Вели.

 

Като член на Комисията по Заетост и социални въпроси и Комисията по Земеделие и развитие на селските региони, Атидже Алиева-Вели сподели основните теми, по които работи, които са от изключителна важност за България. В частност, тя информира гостите за преговорите по предложението за изменение на Регламент за Координация на системите са социална сигурност и работата й по пакета за реформа на Общата селскостопанска политика 2021-2027. Алиева-Вели сподели, че ще работи за гарантирането на плавен преход към новата земеделска програма и подчерта, че в ЕС има над осем милиона земеделски производители, които генерират значителен дял от брутния вътрешен продукт на страната и следва да бъдат подкрепяни. В допълнение, тя заяви, че модернизацията на земеделието, подкрепата за младите фермери, развитието на биоземеделието и биоикономиката са сред основните й приоритети.

 

„В основата на своята работа представителите на Движението за права и свободи поставят постоянния диалог със своите избиратели и насърчаването на активното им участие в изготвянето на националните и европейски политики“, подчерта българският евродепутат. В допълнение, тя изтъкна, че делегацията на ДПС ще следи важните за България теми като модерно земеделие, кръгова икономика, дигитализация, транспорт и развитие на селските региони.


От категорията

Щабът: 32-ма са излекуваните от Ковид-19, новите случаи са 17(Видео)

-1590556079.png

В момента в лечебни заведения в страната са настанени 217 души, от които 22 са ...

27 май 2020 | 07:52

Калин Георгиев: В МВР има "памперси" - за да не миришат, трябва да се сменят

Снимка Кадър Нова телевизия-1590560412.png

Бившият секретар на МВР коментира битовата престъпност и акциите срещу нея като ...

27 май 2020 | 09:13

Депутатите решиха деца да не могат да участват в реклами на ГМО продукти и нездравословни храни

-1584963509.png

Аптеките и дрогериите, продаващи хранителни добавки, диетични храни, храни за ...

27 май 2020 | 11:34

Трима работници от "Балкански поток" край Нови пазар с Covid-19

-1578047544.jpg

Мъжете са били контактни с работника, който беше приет за лечение в шуменската ...

27 май 2020 | 11:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.