Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели

По време на посещението на гостите, бе представена работата на „Обнови Европа“ и евродепутатите на ДПС

Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели

694 | 8 ноем. 2019 | 11:34

„В основата на своята работа представителите на Движението за права и свободи поставят постоянния диалог със своите избиратели и насърчаването на активното им участие в изготвянето на националните и европейски политики“, подчерта Алиева-Вели

Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205705.jpg-1569309920.pngГрупа от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205696.jpgГрупа от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели-1573205687.jpg

Група от Шумен посети Европейския парламент и взе участие в представяне на работата и политиките на европейските институции по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели. Групата посети още и културни и научни забележителности в „столицата на Европа“ - Брюксел. 

 

По време на посещението на гостите, бе представена също така работата на парламентарната група „Обнови Европа“ и евродепутатите на Движението за права и свободи в нея. „Групата си поставя амбициозни цели, като същевременно осъзнава, че компромисите ще бъдат ключът за успешна работа и отговаряне на очакванията на избирателите. Представителите на Движението за права и свободи са се доказали като стабилен и надежден партньор в групата на либералите с категорично про-европейска ориентация, водещ последователна политика и отстояващ европейските ценности“, заяви пред посетителите Алиева-Вели.

 

Като член на Комисията по Заетост и социални въпроси и Комисията по Земеделие и развитие на селските региони, Атидже Алиева-Вели сподели основните теми, по които работи, които са от изключителна важност за България. В частност, тя информира гостите за преговорите по предложението за изменение на Регламент за Координация на системите са социална сигурност и работата й по пакета за реформа на Общата селскостопанска политика 2021-2027. Алиева-Вели сподели, че ще работи за гарантирането на плавен преход към новата земеделска програма и подчерта, че в ЕС има над осем милиона земеделски производители, които генерират значителен дял от брутния вътрешен продукт на страната и следва да бъдат подкрепяни. В допълнение, тя заяви, че модернизацията на земеделието, подкрепата за младите фермери, развитието на биоземеделието и биоикономиката са сред основните й приоритети.

 

„В основата на своята работа представителите на Движението за права и свободи поставят постоянния диалог със своите избиратели и насърчаването на активното им участие в изготвянето на националните и европейски политики“, подчерта българският евродепутат. В допълнение, тя изтъкна, че делегацията на ДПС ще следи важните за България теми като модерно земеделие, кръгова икономика, дигитализация, транспорт и развитие на селските региони.


От категорията

Остър сблъсък! Нинова към премиера: Хвърлихте много пари да ме сменяте от поста председател на БСП!

-1574415470.jpg

Разбира се, че имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от ...

22 ноем. 2019 | 11:37

Нинова: Колко коледни добавки за пенсионерите струва полетът на Борисов до Загреб

-1574421392.jpg

Самозабравянето, чувството за безнаказаност, самодържието, което демонстрирате, ...

22 ноем. 2019 | 13:13

Станишев към Туск: Мисията на ЕНП и ПЕС е да съхранят европейския проект

Сн. Архив-1574432589.jpg

Лидерът на европейската левица смята, че крайнодесният национализъм и ...

22 ноем. 2019 | 16:21

Бурен вятър в Източна България, синоптиците очакват интензивни валежи

-1572330377.jpg

Силното вълнение затвори пристанищата във Варна и Бургас

22 ноем. 2019 | 16:10

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.