Гюлбаши

Гюлбаши

6339 | 3 май 2018 | 16:05


Необходими продукти:

  • 500-600 г агнешко месо 
  • 500-600 г свинско месо 
  • 500-600 г телешко месо 
  • 4 бр. домати
  • 4 бр. зелени чушки, грах
  • 350-400 г твърдо сирене
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • сол, черен пипер, риган, сол

Начин на приготвяне:

Добре измитото и накъсано на парчета месо се осолява и поръсва с черен пипер и риган. Нарежда се в тава с капак или голям глинен гювеч - като между парчетата се слага нарязаният чесън.

 

Суровите чушки и доматите се режат на кръгчета, половината се нареждат върху месото заедно със сиренето. Отгоре се нареждат останалата част от месото, зеленчуци и сирене.

 

Ястието се облива с виното и зехтина.

Пече се около 2 часа на 200 С.


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.