Гюлбаши

Гюлбаши

6014 | 3 май 2018 | 16:05


Необходими продукти:

  • 500-600 г агнешко месо 
  • 500-600 г свинско месо 
  • 500-600 г телешко месо 
  • 4 бр. домати
  • 4 бр. зелени чушки, грах
  • 350-400 г твърдо сирене
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • сол, черен пипер, риган, сол

Начин на приготвяне:

Добре измитото и накъсано на парчета месо се осолява и поръсва с черен пипер и риган. Нарежда се в тава с капак или голям глинен гювеч - като между парчетата се слага нарязаният чесън.

 

Суровите чушки и доматите се режат на кръгчета, половината се нареждат върху месото заедно със сиренето. Отгоре се нареждат останалата част от месото, зеленчуци и сирене.

 

Ястието се облива с виното и зехтина.

Пече се около 2 часа на 200 С.


От категорията

Пълнени домати с ориз и грах

Пълнени домати с ориз и грах-1534333330.jpg

15 авг. 2018 | 14:41

Китайска екзотика завладя Международния Джаз фестивал в Банско

Васил Петров с половинката си Маргарита Тошева опитва Маутай
Снимки Виктор Викторов-1534010226.jpg

В рамките на XXI-о издание на музикалния форум публиката се наслади на ...

11 авг. 2018 | 20:55

Суфле от тиквички

Суфле от тиквички-1533298833.jpg

3 авг. 2018 | 15:19

Султан кебап с патладжани

Султан кебап-1533049279.jpg

31 юли 2018 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.