Гюлбаши

Гюлбаши

5187 | 3 май 2018 | 16:05


Необходими продукти:

  • 500-600 г агнешко месо 
  • 500-600 г свинско месо 
  • 500-600 г телешко месо 
  • 4 бр. домати
  • 4 бр. зелени чушки, грах
  • 350-400 г твърдо сирене
  • 1/2 ч.ч. червено вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • сол, черен пипер, риган, сол

Начин на приготвяне:

Добре измитото и накъсано на парчета месо се осолява и поръсва с черен пипер и риган. Нарежда се в тава с капак или голям глинен гювеч - като между парчетата се слага нарязаният чесън.

 

Суровите чушки и доматите се режат на кръгчета, половината се нареждат върху месото заедно със сиренето. Отгоре се нареждат останалата част от месото, зеленчуци и сирене.

 

Ястието се облива с виното и зехтина.

Пече се около 2 часа на 200 С.


От категорията

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди-1526991705.jpg

22 май 2018 | 15:19

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта-1526374883.jpg

15 май 2018 | 11:55

Гери Дончева, Жени Калканджиева и Тачо първи опитаха престижна азиатска ракия

Жени Калканджиева и Гери Дончева -1526233416.jpg

Опитни бармани сътвориха екзотични коктейли с националната напитка на Китай, ...

13 май 2018 | 20:41

Агнешки сърмички

Агнешки сърмички-1525351626.jpg

8 май 2018 | 11:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018