Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци

4001 | 19 окт. 2018 | 12:42


Необходими продукти:

1 кг месо от шиле

4 големи глави лук
4 големи картофа 
2 моркова
2 тиквички
2 патладжана
150 г бамя
100 г зелен боб
5 изпечени обелени чушки
3 едри домата
2 скилидки чесън
100 г гъби
150 ориз
100 г грах
4 с.л. олио
½ чаша червено вино
чубрица

риган

мащерка

черен пипер

червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Месото се порцира на големи хапки, които се запържват до златисто. В същата мазнина се изсипват ситно нарязаният лук, чесънът и подправките. След няколко минути се добавят ситно нарязаните домати и виното. След това и всички изброени по-горе зеленчуци и продукти, и връщаме месото.

 

Цялата смес се изсипва в голям глинен гювеч, слага се във фурната на 180 градуса. Пече се в продължение на 1 час. 


От категорията

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за омилостивяване на Баба Шарка-1547639792.jpg

16 ян. 2019 | 13:53

Картофен кекс с плънка

Картофен кекс с плънка-1547468113.jpg

14 ян. 2019 | 14:14

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна-1547209088.jpg

11 ян. 2019 | 14:16

Искендер кебап

Искендер кебап-1546944546.jpg

8 ян. 2019 | 12:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.