Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци

3718 | 19 окт. 2018 | 12:42


Необходими продукти:

1 кг месо от шиле

4 големи глави лук
4 големи картофа 
2 моркова
2 тиквички
2 патладжана
150 г бамя
100 г зелен боб
5 изпечени обелени чушки
3 едри домата
2 скилидки чесън
100 г гъби
150 ориз
100 г грах
4 с.л. олио
½ чаша червено вино
чубрица

риган

мащерка

черен пипер

червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Месото се порцира на големи хапки, които се запържват до златисто. В същата мазнина се изсипват ситно нарязаният лук, чесънът и подправките. След няколко минути се добавят ситно нарязаните домати и виното. След това и всички изброени по-горе зеленчуци и продукти, и връщаме месото.

 

Цялата смес се изсипва в голям глинен гювеч, слага се във фурната на 180 градуса. Пече се в продължение на 1 час. 


От категорията

Как да се храним здравословно през коледните пости - вкусни рецепти

-1510724800.jpg

15 ноем. 2018 | 12:32

Лучена яхния с пиле

Лучена яхния с пиле-1542035021.jpg

12 ноем. 2018 | 17:00

Рангелов хляб за Архангеловден

Рангелов хляб за Архангеловден-1541664970.jpg

8 ноем. 2018 | 10:14

Киш с риба тон, праз и тиква

Киш с риба тон, праз и тиква-1541600722.jpg

7 ноем. 2018 | 16:24

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.