Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци

4176 | 19 окт. 2018 | 12:42


Необходими продукти:

1 кг месо от шиле

4 големи глави лук
4 големи картофа 
2 моркова
2 тиквички
2 патладжана
150 г бамя
100 г зелен боб
5 изпечени обелени чушки
3 едри домата
2 скилидки чесън
100 г гъби
150 ориз
100 г грах
4 с.л. олио
½ чаша червено вино
чубрица

риган

мащерка

черен пипер

червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Месото се порцира на големи хапки, които се запържват до златисто. В същата мазнина се изсипват ситно нарязаният лук, чесънът и подправките. След няколко минути се добавят ситно нарязаните домати и виното. След това и всички изброени по-горе зеленчуци и продукти, и връщаме месото.

 

Цялата смес се изсипва в голям глинен гювеч, слага се във фурната на 180 градуса. Пече се в продължение на 1 час. 


От категорията

Какво да сготвим на Тодоровден - традиционни рецепти

-1543834129.jpg

15 март 2019 | 11:27

Започват пости - ядките и плодовете ще ви спасят от прегрешение

Сн. БГНЕС-1552292003.jpg

Включете в менюто и маслини, зеленчуци, варива. Всичко обаче трябва да е ...

11 март 2019 | 10:12

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

Престижният фестивал Whisky, Rum & WineMaster test 2019 с пето издание

-1552940960.jpg

Whisky Rum &Wine е единственият пролетен мащабен фестивал, предлагащ богат ...

18 март 2019 | 22:28

Какво да сготвим на Сирни Заговезни – вкусни рецепти

-1518777005.png

9 март 2019 | 16:04

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.