Кадър Нова телевзия

Проблемите, които се създават, са свързани с работата на институциите и утвърждаването на държавността, смята той

Халил Летифов: Има огромна криза на доверието в институциите

1711 | 31 юли 2019 | 17:26

Факт е, че ДПС си върна третата позиция на изборите за Европейски парламент. „Обединените патриоти”, които нито са обединени, нито са патриоти, загубиха това, което получиха като доверие на парламентарния вот", каза зам.-председателят на ПГ на ДПС


„Факт е, че ДПС си върна третата позиция на изборите за Европейски парламент. „Обединените патриоти”, които нито са обединени, нито са патриоти, загубиха това, което получиха като доверие на парламентарните избори. Сега видяхме, че загубиха и парламентарната си група. В следствие от това – и мнозинството в Народното събрание”. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия.

 

„Предупреждавахме, че това аритметично мнозинство ще създаде проблем на тази управляваща коалиция, но по-важното е, че то създава проблем на страната и на държавата като институция”, каза още той.

 

Припомняме, че през изминалата седмица коалицията на „Обединени патриоти” се разпадна. Стана ясно, че ВМРО и НФСБ ще продължат да работят заедно, но без "Атака", която изключиха. Лидерът на партията Волен Сидеров и депутатите му Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени и от парламентарната група.

 

На въпрос дали и до какви проблеми би довел този разпад, Летифов отговори: „Беше конструирано мнозинство и в пленарна зала, и в комисии. Сега на изпитание са и двете. Предстои на управляващите партии и на мандатоносителя да дадат няколко важни отговора. Вероятно това ще се случи по време на новата пленарна сесия”.

 

Според него, от друга страна, проблемите, които се създават са свързани с работата на институциите, тяхната предвидимост и утвърждаването на държавността. „ Виждаме, че има огромна криза в доверието в институциите. Тези скандали и това поведение руши доверието”, категоричен е Халил Летифов.

 


От категорията

Гешев: Има безпрецедентен политически натиск върху ВСС да бъде провалена процедурата

-1571920510.png

Политическият натиск е видим. Спокойно може да кандидатстваме за рекорд на ...

14 ноем. 2019 | 15:49

Борисов в Солун: За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор

Сн. Пресцентър-1573757746.jpg

Реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти и разширяването на ...

14 ноем. 2019 | 20:51

Хасан Адемов: Решението за болничните трябва да се вземе от Народното събрание

-1531326173.jpg

За да има високи нива на доходи от пенсии, трябва да има високи нива на ...

14 ноем. 2019 | 23:55

Кметът на Перник: Комуникацията ми с премиера е по-добра, отколкото с шефа на ВиК

Кметът на Перник: Комуникацията ми с премиера е по-добра, отколкото с шефа на ВиК-1573767128.jpg

Вчера Борисов заяви, че не иска воден режим и разпореди да се търси резервен ...

14 ноем. 2019 | 23:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.