Халил Летифов Кадър: бТВ

Ние критикуваме от 12 години модела на управление на ГЕРБ, сега виждаме същият, посочи той

Халил Летифов: Радев не е обединител на нацията, ДПС може да издигне свой кандидат за президент

5318 | 9 септ. 2021 | 18:21

Парламентарният пейзаж, който не помага за издигане на авторитета на институцията. Това се дължи и на факта, че заявеното от протестните партии се провалиха. Реваншизмът не работи. Видяхме едно противопоставяне. Това доведе до два провалени парламента.


Удовлетворени сме от приетото увеличение на пенсиите, защото беше наше предложение. Ние сме за актуализация на пенсиите, предвид тежките зимни месеци. Това не бяха пари, раздавани от джипката, а по правилата на парламентарната демокрация.

 

Това заяви Халил Летифов от ДПС в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Финансистите в правителството се съгласиха, че тези мерки са изпълними, парите ги има. Прокламациите, които чувахме първоначално, вече не се чуват. Това е мярка пряко за хората и си мина по нормалната парламентарна процедура“, посочи той.

По отношение на скандалите в парламента, Летифов заяви: „За съжаление, това е част от парламентарния пейзаж, който не помага за издигане на авторитета на институцията. Това се дължи и на факта, че заявеното от протестните партии се провалиха. Реваншизмът не работи. Видяхме едно противопоставяне. Това доведе до два провалени парламента. Трябва да разберем, че докато няма диалог и възстановяването на нормалността, това ще продължи. Не бива някой да бъде натикван в ъгъла. Кризата вече е политическа и ако не намерим общ език резултатът в следващия парламент ще е същата. Правят се внушения. Всяка една политическа сила има своите приоритети. Това, че подкрепяме различни политики на някоя политическа сила, не значи, че има сватба или коалиция. Това политическо говорене засили раздора между политическите сили.  Очаквам по-голяма нормалност в следващия парламент“, смята депутатът от ДПС.

„Ние критикуваме от 12 години модела на управление на ГЕРБ. Внушенията по определени казуси рушат доверието в институцията. Има си институционален ред, по който се доказват определени твърдения. Днес виждаме същия модел, но с обратен знак“, изтъкна Халил Летифов.

На въпрос за подкрепа на президента Румен Радев за втори мандат, Летифов заяви: „Ние го подкрепихме преди пет години, с условието да се премахне моделът „ГЕРБ“. За нас реваншизмът не може да е начин на правене на политика. Това няма да реши проблемите на хората. Ако не възстановим нормалността в българската политика, ще загубим всички. Очакваме следващият президент да е обединител на нацията. Можем да излъчим и наш кандидат“, изтъкна той.

 

Той разкри, че сме в риск да загубим пари, тъй като от ЕК настояват да обсъдят Плана за възстановяване с редовно избрано правителство.

 Халил Летифов: Радев не е обединител на нацията, ДПС може да издигне свой кандидат за президент

Парламентарният пейзаж, който не помага за издигане на авторитета на институцията. Това се дължи и на факта, че заявеното от протестните партии се провалиха. Реваншизмът не работи. Видяхме едно противопоставяне. Това доведе до два провалени парламента.

От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Преговорите за кабинет: България запазва "единната си позиция" по отношение на РС Македония
(Видео)

 Кирил Петков заяви, че е обнадежден, че след 4 години България няма да изглежда по този начин.-1638051554.jpg

На практика решението означава, че и занапред България ще се придържа към ...

27 ноем. 2021 | 23:55

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари, актуализация - през юли
(Видео)

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари-1638051413.png

От "БСП за Бъглария" предложиха още въвеждане на семейно подоходно ...

28 ноем. 2021 | 00:12

Румен Гечев: Политиците сме притиснати до стената. Трябва да взезем в 2022 г. с правителство
(Видео)

-1633069402.png

Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме, посочва той

27 ноем. 2021 | 20:51