Хамбургер The Big N’Beefy

8671 | 15 март 2015 | 16:57

Том Хербърт: Печивата са моя страст


Когато си пето поколение пекар, занаятът е в кръвта ти. Затова можем да вярваме на един от най-известните пекари в света - британеца Том Хербърт, че за него няма по-опияняващ аромат от този на прясно изпечен хляб. Целта му е да накара хората да повярват, че и сами могат да създадат прекрасни печива. Преди години, току-що завършил колежа, Том печели награда за най-млад пекар на годината. После съвсем естествено се включва в семейния бизнес Hobbs House Bakery. Създадена през 20-те години на миналия век, днес веригата пекарни на семейството е в топ 50 на магазини за храна според класацията на британския ежедневник Independent. Освен това Том е и преподавател по пекарство в кулинарно училище и през курсовете му за последното десетилетие са минали стотици хора. Майсторът е най-голямото от шестте деца на Тревър Хербърт, а днес самият той вече е баща на четири очарователни създания. За него и брат му, който скоро ще гостува на „Преса“ със собствени рецепти, е създадена и телевизионната поредица „Легендарните братя пекари“, излъчвана по ТLC. За читателите на рубриката ни „Гурме“ Том предлага две класически рецепти, предавани от поколение на поколение.

 

Необходими продукти

 

За питките:
250 г пшенично брашно
250 г царевично брашно, плюс допълнително за поръсване
100 г млечна сладка царевица
щипка сол
1 чаена лъжица сода бикарбонат
2 яйца
150 мл прясно мляко
100 г разтопено масло


За бургера:
1 кг накълцано говеждо месо (използвам и пилешко)
8 резена сирене бри


За соса:
1 голяма червена чушка, нарязана на тънки парченца
1 домат, нарязан на средни кубчета
1/2 червен лук, обелен и нарязан на малки кубчета
сок от 2-3 лайма
1/2 връзка магданоз
2 супени лъжици нарязани
люти чушлета (по желание)
зехтин

 

Начин на приготвяне

 

За питките:
1. Смесете в купа пшеничното и царевичното брашно и млечната царевица, като добавите сол и сода бикарбонат.
2. В друга купа разбъркайте яйцата, към тях добавете прясното мляко и разтопеното масло. Разбийте получената смес с миксер.

 

3. Омесете до получаването на тесто и оформете питки. Подредете ги в тава, поръсена с царевично брашно.
4. Печете питките 15-20 минути на 240 градуса. Разрежете ги наполовина.

 

За бургера:
1. Оформете месото в 8 кюфтета, изпържете ги в грил тиган за около 5 минути.
2. Сложете върху тях резените сирене, покрийте ги със стъклен капак и изключете котлона.

 

За соса:
1. Смесете червения пипер, доматите, лука, сока от лайм, магданоза и лютата чушка и добавете зехтин и подправки.


От категорията

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39

Лятна манджа с тиквички и маслини
(Видео)

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши
(Видео)

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04