Хамид Хамид Кадър: Нова тв

Останалите или си правят пиар, или изпълняват мокра поръчка, обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС

Хамид Хамид:За някои промените за Бюрото за защита са просто бизнес, още днес ще си броят хонорарите

3202 | 15 септ. 2021 | 10:28

"Оказа се, че този законопроект е най-важният в държавата. Заради него цялата дясна част избяга от маловажна тема като актуализацията на бюджета на НЗОК, избяга от дебата за парите за лекарите, фармацевтите, за болните деца", изтъкна той


Промените в Закона за защита на лица за някои в тази зала са просто бизнес, за други пиар, а за останалите - мръсна поръчка. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на дебата по промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Според него заглавието може да гласи - "Закон за осветяване на някои защитени свидетели".

"Кой има полза от това? Определени престъпни групи, по които има защитени свидетели. Определени олигарси, които се укриват от българското правосъдие. Целта е тези свидетели да бъдат осветени. Целта е тези свидетели да бъдат отстреляни. Нали всички сме чували, че тези олигарси, които се укриват от българското правосъдие, си имат представители тук. Даже някои си имат и адвокати, които ги представляват по някои дела", подчерта той.

"Ето за това е този закон, колеги. За една малка част, но най-кресливата - това е просто бизнес. Нищо лично. И още днес след обяд, ще си броят хонорарите. Приятно броене, колеги. За другата по-голямата част - този законопроект е един пиар, за останалата част, които подкрепят законопроекта, това е една мръсна поръчка. Поръчка срещу Бюрото, защото това бюро не е нито на главния прокурор, нито на прокуратурата, нито на съда. Това бюро е на правосъдната система", заяви още Хамид Хамид.

Според него заглавието може да се промени и като Закона на бегълците или Закона на опинците.

"Оказа се, че този законопроект е най-важният в държавата. Заради него цялата дясна част избяга от маловажна тема като актуализацията на бюджета на НЗОК, избяга от дебата за парите за лекарите, фармацевтите, за болните деца. Изсулиха се колеги, като не толкова модерни в днешно време кожени мокасини от телешка и свинска кожа. Избягаха, защото имаха мокра поръчка", допълни още депутатът от ДПС.

 

Радостин Василев от ИТН репликира Хамид: "Вие казахте, че бюрото ще изчезне. Прехвърлянето на бюрото в Министерство на правосъдието ще постави ясна граница кои искат да правят съдебна и кои искат да запазят статуквото. Вероятно го искате, защото ще имате нужда от защита“.

Хамид отново взе думата и се обърна директно към адв. Николай Хаджигенов, който е един от вносителите на предложението за отнемане на Бюрото за защита от главния прокурор:

„Г-н Хаджигенов, вие сам се идентифицирахте като защитник на един от тези олигарси, които се укриват. Вчера по време на комисията стана ясно, че има народни представители, чиито кампании са били финансирани от избягали олигарси. Да ни би с още една реплика да не се изпуснете, че вие сте този народен представител?“.

Александър Ненков от ГЕРБ-СДС припомни, че Христо Иванов от ДБ е казал, че по темата за съдебната реформа ДБ ще търси подкрепа от всяка политическа партия, включително ГЕРБ.

 

„Г-н Славов, потърсили ли сте някога сътрудничество за съдебната реформа с ГЕРБ в този злощастен парламент? Ако искаме да направим нещо, то трябва да бъде с по-широка парламентарна подкрепа. Ние за тези два месеца дебат по темата не сме имали,“ припомни Ненков, цитиран от Новини.бг.

Според Атанас Славов от ДБ съдебна реформа ще има, ако България иска да остане в ЕС. В залата се чу мнение, че исканите промени са част от тезите на олигархично-медийна група.

 Хамид Хамид: Промените за Бюрото за защита за някои са бизнес, още днес ще си броят хонорарите

"Оказа се, че този законопроект е най-важният в държавата. Заради него цялата дясна част избяга от маловажна тема като актуализацията на бюджета на НЗОК, избяга от дебата за парите за лекарите, фармацевтите, за болните деца", изтъкна той

От категорията

Европейският институт EISA: ГЕРБ води, БСП е на втора позиция, ИТН губи 1/4 от поддържниците си

-1632771979.jpg

ДПС запазва традиционните си позиции, почти изравнени с ПП, ИБГНИ са под ...

27 септ. 2021 | 22:50

Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на предстоящите избори на 14 ноември. Радев-1632775613.jpg

Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение ...

27 септ. 2021 | 23:00

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветослава Гълъбова и Йордан Камджалов

ИК на Радев/Йотова с трима съпредседатели - Ана Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов
-1632755220.png

В него влизат Павел Попандов, ген. Михо Михов - бивш началник на ВВС и на ...

27 септ. 2021 | 17:55

Янев: Цените на тока и парното за битовите потребители – без промяна до края на 2021 г. (Видео)

Сн. Нова.тв-1632748581.png

Премиерът подчерта, че служебното правителство целенасочено е работило в посока ...

27 септ. 2021 | 16:16