Не е важно кой с кого ще управлява, а какви ще са приоритетите, подчерта той (ВИДЕО)

Хамид Хамид за управлението след ГЕРБ: Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.

4968 | 14 ян. 2021 | 09:35

Предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам. 10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят, заяви депутатът


„Предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам. 10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят. Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.”, заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„Този модел с аритметични мнозинства и коалиции е изчерпан. Време е да говорим за програми. Не е важно кой с кого ще управлява, а какви ще са приоритетите”, коментира още той.

„ДПС има приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим кой ще ги приеме”, разкри депутатът какви са следизборните планове на движението.

 

Той е категоричен, че ДПС не е подкрепяло нито един от трите кабинета „Борисов”.

„Там, където сме гласували по предложение на управляващите, е било или за да утвърдим нашата Евроатлантическа теза, или да подкрепим идеи, залегнали в нашата програма, но предложени от управляващите”, заяви Хамид Хамид. И даде за пример данъчната политика и плоския данък.

 

През последните 30 години всички си измисляли митологеми за ДПС и с тях обяснявали защо няма да работят с Движението.

"После по коридорите ни гонят, по различни законопроекти искат да ги подкрепим. ДПС си има принципи, решения на своите колективни органи. Просто се създава една митологема, както срещу ДПС, така и срещу г-н Пеевски. Всеки се опита да се покаже, мислейки си, че името на Пеевски продава в медиите", коментира Хамид Хамид.

 

Промяната в нашето отношение към президента дойде след като войната по върховете блокира институциите, каза още Хамид. Тогава поискахме оставки и на президента, и на премиера, защото заради постоянните скандали държавата не можеше да работи, допълни той.

Постоянното насаждане на езика на омразата, безразборното харчене на средства, принизяването на институциите до нулата унищожават демокрацията. Така Хамид коментира какво означават думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ "Вирусът ГЕРБ унищожава свободата и демокрацията".

 

ДПС има своята програма и приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим с кого ще имаме приближаване на позициите. Политиката е занимание на възможното и реалното, каза още Хамид.

 

Българското общество е достатъчно зряло, че да не опорочи изборите до степен, че да не бъдат признати, посочи още зам. председателят.

 Хамид Хамид за управлението след ГЕРБ: Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.

Предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам. 10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят, заяви депутатът

От категорията

Борисов с нов призив: Радев все пак да каже какво мисли за Навални, няма да му се карат (ВИДЕО)

Снимка: Правителствена информационна служба-1611476477.jpg

"С нищо не съм засегнал Радев, че да реагира така остро на призива ми. Той ...

24 ян. 2021 | 09:38

Корнелия Нинова от Варна: 2021 е годината за възстановяване на икономиката

Снимка: БСП-1611476382.jpg

"Правителството харчи много пари, но те не стигат до фирмите и хората. ...

24 ян. 2021 | 10:18

Цветанов разкри: Горанов реди листите на ГЕРБ, Харизанов отговаря за гражданската квота

Цветан Цветанов Кадър: бТВ-1611509887.jpg

Повече с Борисов - не", категоричен бе бившият втори в ГЕРБ. От възможните ...

24 ян. 2021 | 19:37

Милен Велчев: България е на последно място по ваксиниране сред страните от ЕС (ВИДЕО)

Милен Велчев Кадър: Нова тв-1611507836.jpg

„Българи, които искат да пътуват в чужбина, може да се наложи да покажат ...

24 ян. 2021 | 19:01