хармония

Хармонията е извървеният път към нас самите....

11058 | 13 ян. 2018 | 20:42

Да разчупим собствените си граници и бариери и да залеем света с щастието, което изпитваме. Да тичаме радостно към любимия човек, да се усмихваме на непознати и да подаваме ръка на ближния си!


Ирина Люцканова, за Епицентър.бг

 

Животът ни днес е сбор от направените избори в миналото.  „Винаги се стреми към пълна хармония на мисли, думи и действия. Винаги се стреми към изчистване на мислите и всичко останало ще бъде добре“ е казал Махатма Ганди.

 

Казват, че хармонията означава разбирателство, съгласуване, свързване в едно. Ако търсим хармонията вътре в себе си, то тя е вътрешен покой, душевен мир, лекота, радост. Онова чувство, което ни кара да се преливаме от положителни емоции. Да разчупим собствените си граници и бариери и да залеем света с щастието, което изпитваме. Да тичаме радостно към любимия човек, да се усмихваме на непознати и да подаваме ръка на ближния си! Хармонията е извървеният път към нас самите....

 

За да бъдеш в хармония с околния свят, трябва първочестно и открито да погледнеш в душата си. Да почистиш всички рафтчета и ъгли от насъбралия се прах на грешните разбирания. Да полееш нежно цветята и да дръпнеш перденцата, за да влязат топлите слънчеви лъчи. Да изхвърлиш счупеното и да лакираш дo блясъкздравото. И чак тогава да погледнеш през прозореца и да видиш колко красив и хармоничен е света. Какво изобилие, любов и надежда отваря пред теб изчистенототи съзнание.

 

Хармоничният човек е оптимист.....

 

Много са историите за хора, които са трансформирали живота си. Тръгнали са от бедност и отчаяние, но са успели да достигнат пълния си човешки потенциал. Но те са имали в сърцата си непоклатимата вяра, че трябва да се развиват, да не спират, да правят повече крачки от другите по пътя към копнежа. В душите им трайно се е настанила хармонията. Усещането, че всяка стъпчица ги води към целта. За съжаление или за радост светът е устроен така, че за да научиш какво е мир и хармония трябва да минеш през зло, лишения, липса на смисъл, унижения.

 

Хармоничният човек е упорити търсещ.....

 

Най-успешните хора, които познавам са изключително скромни. Те твърдят, че не е важно да вдигаме шум, че е грозно да вирим носа си. Важното е всеки път когато правим това, за което сме наети, да показваме най-доброто от себе си. Да творим и да се раздаваме до край и да не търсим в замяна мехлем за егото си.„Един от главните признаци за щастие и хармония се явява пълното отсъствие на потребност да доказваш на някого нещо“, казва великия Нелсън Мандела.

 

Хармоничният човек е скромен.....

 

Хармонията не вирее в дребните и зли души, изпълнени с омраза и завист към чуждите успехи. Човек, който не изпитва благодарност и възхита е егоист и егото го прави нещастен. Неговата душа е свита – не дава и не получава.

 

Хармоничният човек е благодарен.

 

Когато хармонията се настани трайно в сърцата ни, светът се променя. Извенъж той ни дава зелена светлина да живеем пълноценно. Днес няма усилие, а само любов, стремежи и съпричастност. Как се е случило това, като ние просто сме станалиединствено малко по-оптимистични, упорити и търсещи, скромни и благодарни.И много хармонични и успешни, защото сме подали ръка на душата си.

 

 


От категорията

ЧСУ „Цар Симеон Велики“ - с „умни стени“ и иновативен за България интериорен дизайн
(Галерия)

Откриване на учебната година в ЧСУ „Цар Симеон Велики“-1537207462.jpg

Проектът е реализиран по инициатива и с инвестиция на д-р Милен Врабевски, ...

17 септ. 2018 | 20:58

Бърт Рейнолдс остави всичко на племенницата си
(Галерия)

-1536304272.jpg

Рейнолдс уточнява в завещанието, че синът му Куинтън, който е на 30 години, е ...

18 септ. 2018 | 17:30

Прея и Ивайла Бакалова откриха SOFIA FASHION WEEK AW 2018
(Галерия)

SOFIA FASHION WEEK AW 2018-1537282605.jpg

Модна къща Paruchev, впечатли мъжката част с 15 изключително оргинални и ...

18 септ. 2018 | 17:30

Кралските близнаци на Монако тръгнаха на училище (Снимки)
(Галерия)

Сн. Инстаграм-1537274632.jpg

Жак и Габриела се появиха в училищния двор, хванати за ръце, облечени в дънки и ...

18 септ. 2018 | 15:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.